Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

StuG III Ausf.C 7.5 Stuk 40 L/48 (Riiiiiight.....)
Idi na stranicu 1, 2, 3  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
101Airborne

Član od: 18 Svi 2007
Mjesto: ZAGREB
PorukaUpisano: Uto Velj 12, 2008 5:37 pm    Naslov poruke: StuG III Ausf.C 7.5 Stuk 40 L/48 (Riiiiiight.....) Citiraj ovaj komentar

Prije svega,nisam ga ja tako nazvao pa ono....

Vrlo kvalitetna maketa,uživao radeći ju...

Još ću na njega staviti neke sitnice...rezervne kotače,kanister-dva,red rezervnih gusjenica,kaj se nađe.....

You have enemies? GOOD. That means you actually stood up for something in your life.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
torax

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: zagreb
PorukaUpisano: Uto Velj 12, 2008 6:12 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

aparat za gasenje pozara na vozilu nije bio crven nego u boji vozila....inace, jako lijepa maketa....35-ica, jel?...koji proizvodac?....kak si dobio efekt mokrog blata?
101Airborne

PorukaUpisano: Uto Velj 12, 2008 6:30 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

A bio je siv i reko idem ga obojati,budem ga vratio u panzer gray....

Pigmentom old mud s kombinacijom dry mud. Sve iznad gusjenica je european dust.

35ica,da.Dragon

You have enemies? GOOD. That means you actually stood up for something in your life.
Natrag na vrh
torax

PorukaUpisano: Uto Velj 12, 2008 6:47 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ajde mi reci kak si nanasao pigment?suhi sa kistom il kak?jesi fiksirao cime?....di si nabavio maketu?u LOM-u?
101Airborne

PorukaUpisano: Uto Velj 12, 2008 6:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Na tijelo tenka sam pomiješao drvofix i dry mud i malo vode,miješao dok nije popilo pigment i dodao sam sitnog pijeska da da efekt blata,jer ak naneseš solo pigment,vidjet će se,kao što možeš vidjeti s desne strane tenka,ponestalo mi pijeska..... Na gusjenice sam pomiješao pigment i vodu i nanio i pustio da se osuši,zatim sam s pigmentom dry mud označio vrhove gusjenica isto vodom ali ocjediš kist. Na gornji dio tenka sam nanosio suhi pigment i grubo ga utrljao kistom(stari mi je donio pigmente iz francuske pa sam usput dobio pamfletu u kojoj se detaljno objašnjava uporaba...)
Nakon što sam utrljao european dust,puhnuo sam par puta da otkloni višak,a tamo gdje mi se učinilo previše sam malo skinuo vlažnim kistom....

Maketu je prodavao Niko na forumu pa sam ga uzeo od njega,danas sam baš uzeo Pz.Kpfw.III Ausf.J isto od njega... Wink Very Happy Cool

P.S,pigment je dosta čvrst,imam i pigment fixer al ga nisam koristio na ovoj maketi.

Natrag na vrh
mile

Član od: 09 Pro 2007
Mjesto: split
PorukaUpisano: Uto Velj 12, 2008 8:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

odlicna maketa a i ovo blato bas je dobro ispalo Cool
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku MSN Messenger
Poky

Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Velj 12, 2008 10:11 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dobar tenkić Smile ! Efekti sa pigmentima su ti zbilja dobro ispali.
101Airborne

PorukaUpisano: Uto Velj 12, 2008 10:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala svima. Cool

Natrag na vrh
st65uka

Član od: 06 Stu 2007
Mjesto: Auckland, NZ
PorukaUpisano: Uto Velj 12, 2008 10:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

bas je odlicno ispa
odlicno simuliranje zaprljanosti
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Uto Velj 12, 2008 11:39 pm    Naslov poruke: Re: StuG III Ausf.C 7.5 Stuk 40 L/48 (Riiiiiight.....) Citiraj ovaj komentar

Perfektno!

Nisam neki stručnjak za tenkove, zašto je ovakva mrcina imala ovako malog 'pišu'!? Question
Natrag na vrh
torax

PorukaUpisano: Sri Velj 13, 2008 12:12 am    Naslov poruke: Re: StuG III Ausf.C 7.5 Stuk 40 L/48 (Riiiiiight.....) Citiraj ovaj komentar

Boris G. Napisao/la:
Perfektno!

Nisam neki stručnjak za tenkove, zašto je ovakva mrcina imala ovako malog 'pišu'!? Question

zato jer dolazi iz vremena kad njemci nisu vjerovali u tenkove koji imalu "overhanging gun", iliti, top duzi od vozila Smile ...al su kasnije skuzili da je velicina bitna pa su se predmislili Laughing Laughing Laughing
101Airborne

PorukaUpisano: Sri Velj 13, 2008 11:28 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dobio sam cijev za njega,i to 2,al htio sam ovoga jer mi onaj drugi nije baš prelijep,a takav će biti na StuGu IVci,sam neznam u koju boju da ga obojam....

Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Velj 13, 2008 11:57 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Lijepa maketa. Very Happy Vidiš, meni su ovi sa kratkim cijevima skroz bezveze, a kasniji Stug-ovi sa dugim cijevima i Shurzenima baš super... Što se tiče Stug-a IV, mislim da je temeljna dunkelgelb, a ostalo je već prema konkretnom primjerku kojeg misliš raditi...

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
101Airborne

PorukaUpisano: Sri Velj 13, 2008 12:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

E pa u tome i jest problem,ne znam što da radim kad ne znam gdje je korišten i kakvi su bili tipovi kamuflaže..na kutiji je obojan u dunkelgelb i onda maskirna zelena-smeđa(crvena) i onda žute fleke na zelenoj,na smeđoj dunkelgelb fleke a na dunkelgelb smeđi i zeleni....

Natrag na vrh
torax

PorukaUpisano: Sri Velj 13, 2008 12:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ova ambush shema koju si ti opisao je bila koristena uglavnom na zepadnoj fronti....
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2, 3  Naprijed
Stranica 1/3

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma