Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
|
Upisano: Čet Velj 28, 2008 10:26 pm Naslov poruke: Stanice za ciscenje (cleaning station) |
|
|
Pretrazio sam malo po forumu ali nisam nasao teksta o tome pa da pitam ...
Naletio sam na stranim forumima par puta unutar nekog topica na sliku AB-a "spojenog" na nesto, kasnije sam procitao da se radi o "AB cleaning station".
Pretpostavljam da to nitko ne koristi (inace bi bilo spomena na forumu valjda) ali me zanima ako mi netko strucan moze objasniti kako to radi? Na kojem principu te jesu li te sprave uopce korisne?
Spremam se kupiti (uz prvu maketu nakon duuugo godina) i opremu, izmedju ostalog i AB pa zato pitam ...
Hvala ... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Dario
 | | Član od: 15 Lis 2005 | | Poruke: 918 | | Mjesto: Zagreb |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Velj 29, 2008 12:29 am Naslov poruke: |
|
|
| to bi mogao eventualno biti pročiščivać razrjeđivaća |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| torax
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 2398 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Pet Velj 29, 2008 12:50 am Naslov poruke: |
|
|
joooooooj, ja sam davno nekaj takvo vidio u jednom italerijevom katalogu....ko neka staklenka sa poklopcem koji ima neki kao ljevak u koji tutnes diznu ab-a i onda valjda spricas u tu posudu....kaj ja znam...tak se valjda ocisti onda nekak...evo, o ovom ja pricam....
http://www.wonderlandmodels.com/images/products/58738.jpg _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| HrvojeKL
| | Član od: 26 Svi 2006 | | Poruke: 26 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Velj 29, 2008 1:58 am Naslov poruke: |
|
|
To je posuda sa filterom cija je svrha da skuplja ono sto bi inace kao fina prasina zavrsilo po prostoriji i u plucima
Jednostavno, kod ciscenja airbrusha ne spricas u okolni zrak nego u tu posudu. Filter se nakon nekog vremena zamijeni. Korisna stvar, samo sto nitko od nas nije profesionalac koji 8 sati sprica naokolo, tako da se moze i bez toga.
H |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Pet Velj 29, 2008 10:45 am Naslov poruke: |
|
|
| HrvojeKL Napisao/la: | To je posuda sa filterom cija je svrha da skuplja ono sto bi inace kao fina prasina zavrsilo po prostoriji i u plucima
Jednostavno, kod ciscenja airbrusha ne spricas u okolni zrak nego u tu posudu. Filter se nakon nekog vremena zamijeni. Korisna stvar, samo sto nitko od nas nije profesionalac koji 8 sati sprica naokolo, tako da se moze i bez toga.
H |
To treba svakom tko ne radi u garaži ili na otvorenome.
Gdje ćeš prskat nitro prilikom čišćenja AB-a, ako radiš u stanu?
Nećeš prskat oko sebe.
Stvar je u tome da se takva posuda vrlo lako napravi za kućne potrebe.
Ja koristim plastičnu bocu od motornog ulja (1L).
Sa strane sam izbušio rupu promjera AB-a a na čepu sam napravio otvor .
Preko glavnog otvora nategnem komad guste tkanine i onda preko toga zavrnem čep (koji ima izbušenu rupu na sebi).
Kad čistim AB, gurnem diznu kroz otvor sa strane, prskam u bocu a zrak pod pritiskom izlazi na gornji otvor. Kapljice razrjeđivača se zadržavaju na tkanini na otvoru boce.
Jedostavno je i služi svrsi, ne eliminira baš neugodne mirise, ali sav nitro ostaje u boci! _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Velj 29, 2008 12:55 pm Naslov poruke: |
|
|
Znaci to i nije tako "beskorisna" stvar ... Interesantno ... Ja sam mislio da to nekako "samo" cisti AB ... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Velj 29, 2008 3:21 pm Naslov poruke: |
|
|
Ja za tu svrhu koristim običnu PET bocu (od male mineralne). Kad stavim nitro ili alkohol za čišćenje u AB, samo prskam u bocu, a kad sam gotov samo je brzo začepim... Što se tiče provjetravanja prostora, uz ovakav postupak, dovoljno je imati otvoreni prozor. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Pet Velj 29, 2008 4:10 pm Naslov poruke: |
|
|
| Grunf Napisao/la: | | Ja za tu svrhu koristim običnu PET bocu (od male mineralne). Kad stavim nitro ili alkohol za čišćenje u AB, samo prskam u bocu, a kad sam gotov samo je brzo začepim... Što se tiče provjetravanja prostora, uz ovakav postupak, dovoljno je imati otvoreni prozor. |
I ja sam tako pokušao, ali ako prskam samo u bocu kroz otvor, pritisak zraka mi vraća sav nitro natrag, i ništa ne dobijem.
Ovako mi sav nitro ostane u boci, kroz krpu na otvoru izađe malo mirisa kojeg se riješavam - otvorenim prozorom! _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| black
 | | Član od: 03 Ožu 2007 | | Poruke: 443 | | Mjesto: Crab's Creek Croatia |
|
Upisano: Pet Velj 29, 2008 4:45 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo to ti je ovo:
Ovu prvu sam vidio kod Juričeka,košta 150 kn! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Dario
 | | Član od: 15 Lis 2005 | | Poruke: 918 | | Mjesto: Zagreb |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Ožu 01, 2008 12:42 am Naslov poruke: |
|
|
Zvuci prakticno.
Ja bih "ordinirao" u jednoj sobi pa bi mi to dobro doslo.
Moze li adresa te trgovine u Zg gdje ih ima za kupiti pa da uzmem kad se zaletim? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| torax
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 2398 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Sub Ožu 01, 2008 1:25 am Naslov poruke: |
|
|
| Pelorus Napisao/la: | Zvuci prakticno.
Ja bih "ordinirao" u jednoj sobi pa bi mi to dobro doslo.
Moze li adresa te trgovine u Zg gdje ih ima za kupiti pa da uzmem kad se zaletim? |
Juricek ti je na trgu marsala tita....u zgradi muzeja za umjetnost i obrt, vrata par metara lijevo od glavnog ulaza, uz stepenice _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Ožu 01, 2008 2:54 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala na informaciji ... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Static
| | Član od: 21 Tra 2007 | | Poruke: 81 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Ožu 08, 2008 9:58 am Naslov poruke: |
|
|
Da se nadovežem.... postoji i stvar koja "sama" čisti airbrush i opcenito metalne predmete.
Radi se ultrasonic cleaner uređaju, ili u prijevodu Ultrazvučnoj kadi.
Koristi se za ciscenje nakita, u kirurgiji za dezinfekciju instrumenata...
http://gsmserver.com/repair_tools/repair_tools_details.php?id=5791
Nisam siguran ima li ih za kupiti u lijepoj našoj, ali eto....informacija više  _________________ www.juricek.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|