Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
Autor |
Poruka |
| mariok
 | Član od: 17 Lis 2007 | Poruke: 3242 | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Sub Tra 02, 2022 10:37 pm Naslov poruke: |
|
|
Kada imaš kuću i dvorišnu, uvijek imaš što sređivati....porcija u SMB....na englwskome piše i na hrvatskome, tako da ne znam koji je točno period
[img]https://imgur.com/a/wHhhtWz[/img]
 |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | Član od: 24 Kol 2007 | Poruke: 4089 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Tra 03, 2022 4:43 pm Naslov poruke: |
|
|
Ovak ti izgleda revell 362
 |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| MAK2020
 | Član od: 25 Velj 2020 | Poruke: 735 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Tra 03, 2022 5:11 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala mariok!
I hvala Ivča!
Ma, meni barem je nakana da se istraži koja je to boja stvarno smb, barem iz perioda 1980ih, i to upotrebljavana na kopnenim vozilima. Već sam pisao da kutija za municiju, kaciga i ova kantinica imaju tako reć identičnu boju, razlike su ispod 2%. Uz to, ako nije moguće naći nekakvu šifru stvarne boje, koja to boja danas ili povijesno odgovara ovoj, negdje drugdje, Pantone, ili barem hex zapis. Kad to znamo, možemo pretpostavit boju M84, BVP, BOV, TAM kamioni, Puch vozila i puno druge opreme proizvedene tih godina, ili nanovo bojane tih godina, jer je po svemu sudeći ovdje isti standard. A to je na neki način maketarski element, dovući maketu što bliže stvarnosti. I ne da mi se svaki put miješati boju, a da mi makete u vitrini izgledaju barem približno isto, ili još gore raditi na nekom dijelu makete popravak.....ajd pogodi ton. Znači unificirat i time pojednostavnit stvar.
Evo usporedba:
 |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
 | Član od: 16 Pro 2008 | Poruke: 2353 | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Ned Tra 03, 2022 5:59 pm Naslov poruke: |
|
|
Mislim da za manja mjerila ; 72 i 144 revell 362, sa još mrvicu svijetlog filtera sasvim zadovoljava.
A što se tiče dojma jedne boje, na različitim podlogama će biti skroz drugaćija. |
|
Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|