Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

JNA SMB
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3, 4

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
mariok

Član od: 17 Lis 2007
Mjesto: Slavonski Brod
PorukaUpisano: Sub Tra 02, 2022 10:37 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kada imaš kuću i dvorišnu, uvijek imaš što sređivati....porcija u SMB....na englwskome piše i na hrvatskome, tako da ne znam koji je točno period

[img]https://imgur.com/a/wHhhtWz[/img]
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Ned Tra 03, 2022 4:43 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovak ti izgleda revell 362
Natrag na vrh
MAK2020

Član od: 25 Velj 2020
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Ned Tra 03, 2022 5:11 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala mariok!

I hvala Ivča!

Ma, meni barem je nakana da se istraži koja je to boja stvarno smb, barem iz perioda 1980ih, i to upotrebljavana na kopnenim vozilima. Već sam pisao da kutija za municiju, kaciga i ova kantinica imaju tako reć identičnu boju, razlike su ispod 2%. Uz to, ako nije moguće naći nekakvu šifru stvarne boje, koja to boja danas ili povijesno odgovara ovoj, negdje drugdje, Pantone, ili barem hex zapis. Kad to znamo, možemo pretpostavit boju M84, BVP, BOV, TAM kamioni, Puch vozila i puno druge opreme proizvedene tih godina, ili nanovo bojane tih godina, jer je po svemu sudeći ovdje isti standard. A to je na neki način maketarski element, dovući maketu što bliže stvarnosti. I ne da mi se svaki put miješati boju, a da mi makete u vitrini izgledaju barem približno isto, ili još gore raditi na nekom dijelu makete popravak.....ajd pogodi ton. Znači unificirat i time pojednostavnit stvar.

Evo usporedba:

Natrag na vrh
Leo - zd

Član od: 16 Pro 2008
Mjesto: Zadar
PorukaUpisano: Ned Tra 03, 2022 5:59 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mislim da za manja mjerila ; 72 i 144 revell 362, sa još mrvicu svijetlog filtera sasvim zadovoljava.
A što se tiče dojma jedne boje, na različitim podlogama će biti skroz drugaćija.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3, 4
Stranica 4/4

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma