Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Re D'Italia
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Lord Soulfern

Član od: 02 Jul 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Ned Ožu 09, 2008 2:19 pm    Naslov poruke: Re D'Italia Citiraj ovaj komentar

U zadnje vrijeme razmisljam o pocetku gradnje makete ovoga znacajnog broda, i svaka informacija ili fotografija koju imate puno ce mi pomoci.

O tehnici gradnje i meterijalima jos nisam poceo razmisljati, ali kako plastikom vladam bolje nego drvetom, mislim da ce kao baza na konverziju posluziti revellova 1/96 Alabama. Znam da ovo zvuci malo cudno, ali proucavanjem sam zakljucio kako je tako nesto moguce izvesti.

Nakon sto maketu dovrsim, i ako je dovrsim, razmisljam o poklanjaju iste nekom od muzeja.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
mile

Član od: 09 Pro 2007
Mjesto: split
PorukaUpisano: Ned Ožu 09, 2008 3:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

evo jedino sam ovo nasao i znam da je slika losa al mozda posluzi Surprised

http://tbn0.google.com/images?q=tbn:mp6wNs929SAR_M:http://www.geocities.com/tegetthoff66/ritbef.jpg
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku MSN Messenger
Alaska

Član od: 08 Svi 2007
Mjesto: Njemacka
PorukaUpisano: Ned Ožu 09, 2008 4:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Postoje nacrti u nasem k.u.k. muzeju u Novigradu (www.kuk-marine-museum.com), ujedno trazimo tko bi gradio maketu, a dobre skice i fotografije su u talijanskoj knjizi "Le navi di linea italiane". Jedino sto nedostaje je glavno rebro, ali mi se cini da brod u nacelu pomalo slici na francusku "Gloire". Alabama je bila malo preuska i neoklopljena, znaci trebalo bi je i siriti.
Lord Soulfern

PorukaUpisano: Ned Ožu 09, 2008 6:50 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

da...pomnijom inspekcijim sam također zaključio da je Alabama previtka...Tražim knjigu i mislim da ću je naručiti, biti će dobro za pripremu, onda sljedi traženje materijala i daljnje promišljanje, ali ako bude sreće gradnja počinje čim dovršim galleona....

Hvala vam na pomoći!
Natrag na vrh
VIS

Član od: 22 Kol 2008
PorukaUpisano: Pon Kol 25, 2008 9:55 am    Naslov poruke: RE D'ITALIA Citiraj ovaj komentar

U NOVIGRADU U MUZEJU KUK POSTOJI MAKETA 1:50 .
NACRTI KOD D. FRKE ALI SAMO PROFIL BRODA.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Lord Soulfern

PorukaUpisano: Pon Kol 25, 2008 5:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Vrijeme je za posjet Novigradu.

Hvala!
Natrag na vrh
Josip

Član od: 25 Tra 2008
Mjesto: Ljubljana
PorukaUpisano: Pon Kol 25, 2008 7:52 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Najprije kontaktiraj vlasnika/kustosa g. Gobba, da vidiš dali sve klapa.
milan

Član od: 22 Svi 2008
Mjesto: Svicarska
PorukaUpisano: Uto Kol 26, 2008 10:52 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

link za knjigu Bitka kod Visa 1866 g. , na zalost na poljskom jeziku.

milan: poruka promijenjena dana: Uto Svi 25, 2010 8:49 am; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Alaska

PorukaUpisano: Sri Kol 27, 2008 12:48 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ima bome i moj clanak u Hrvatskom vojniku iz 1996., a spremamo i knjigu na hrvatskom.
vedro
Gost
PorukaUpisano: Sri Kol 27, 2008 6:56 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jedno pitanjce - je se ovdi govorio Re d' Itallia koji je pobiga prema sjeveru nakon Taranta ili o onemu šta su kočari, oko Visa, tražili bar jedno slovo imena s krme jer da su navodno od zlata?
Natrag na vrh
Alaska

PorukaUpisano: Čet Kol 28, 2008 12:19 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Moze li pitanje jos jednom, jer ovo nema ni glave ni repa? Koji Taranto, koje zlato?
vedro
Gost
PorukaUpisano: Čet Kol 28, 2008 1:19 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Alaska Napisao/la:
Moze li pitanje jos jednom, jer ovo nema ni glave ni repa? Koji Taranto, koje zlato?

Elem, Taranto je, bila, talijanka ratna luka na jugu čizme koju su britanci napali sa Swordfishevima 12.12.1940. i satrali, šta materijalno, šta psihički, talijansku mornaricu.

A to o zlatu je legenda među kočarima da ja Re d'Italia imao na krmi ime od zlata (daklem svako slovo izliveno od zlata). Kako olupina nije pronađena, ovi sa kočama su se znali trudit7zezat da će nač slova s krme.

Eto, je sad ima glavu i rep?
Natrag na vrh
T34
Gost
PorukaUpisano: Čet Kol 28, 2008 1:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pa s obzirom da je C.S.S. Alabama jedrenjak...mislim da je jasno o kom je brodu riječ Very Happy
Natrag na vrh
Essex
Gost
PorukaUpisano: Čet Kol 28, 2008 2:21 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

vedro Napisao/la:
Elem, Taranto je, bila, talijanka ratna luka na jugu čizme koju su britanci napali sa Swordfishevima 12.12.1940. i satrali, šta materijalno, šta psihički, talijansku mornaricu.

Eto, je sad ima glavu i rep?

1. Operacija Judgement zbila se u noći 11./12. studenog 1940.
2. Nikoga oni nisu satrali. Istina je da je talijanska flota bojnih brodova u toj noći izgubila polovicu svoje snage, ali LITTORIO je bio ponovno operativan nakon 4 miseca, CAIO DUILIO nakon 6, jedino je CONTE DI CAVOUR izbačen iz stroja do kraja rata. Samo 15 dana nakon Taranta Talijani su se ravnopravno nosili s Britancima u bitci kod rta Spartivento i izvukli remi. Nije loše za "demoraliziranu" ekipu koja je igrala bez ozlijeđenih glavnih igrača, zar ne?
Natrag na vrh
frka

Član od: 16 Lis 2005
PorukaUpisano: Čet Kol 28, 2008 2:30 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

A to o zlatu je legenda među kočarima da ja Re d'Italia imao na krmi ime od zlata (daklem svako slovo izliveno od zlata). Kako olupina nije pronađena, ovi sa kočama su se znali trudit7zezat da će nač slova s krme.

Eto, je sad ima glavu i rep?[/quote]

Kako to misliš da nije pronađena? Olupinu RE D'ITALIA pronašla je hrvatsko-francuska ekspedicija sa brodom JANUS II još 2005. godine, čak je s nje i izvađeno par stvari. Olupina se nalazi 12 nm N od Visa na dubini od 120 m.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma