Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Renault R23
Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Automobili, motori, kamioni
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
PowerPlant

Član od: 02 Svi 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Sij 24, 2008 11:26 pm    Naslov poruke: Renault R23 Citiraj ovaj komentar

Pozdrav Smile
Evo ovaj put i neshto malo drugacije od mene...
Naime, sestricna mi je veliki obozavatelj formule 1 a posebno Fernanda Alonsa i Renaulta pa sam odlucio za nju sloziti neshto prigodno...
I eto, nedavno sam naletio na ovu maketu Renaultovog bolida iz 2003, dana Alonsovog uspona prema vrhu, dakle prije dvostrukog naslova prvaka i svjetske slave...

Dijelovi:

Gume i decali:

Decala je ko u prici i izgledaju prilicno ok...ali, jedan nedostatak mi je odmah upao u oko...nema duhanskih sponzora, u ovom slucaju Mild Seven Sad
Pitam se zashto je to tako...ili se Revell nije nagodio sa duvandzijama ili shatro nije fora reklamirat duhanske proizvode na artiklima koji se prodaju u ducanima sa igrackama??? Rolling Eyes Laughing
U svakom slucaju, ne bi to bio toliki problem da bolid nije nacrckan tim naljkama do maximuma i jednostavno bi maketa bez njih izgledala nezavrseno...
Evo za primjer par slika pravog bolida:

Nisam josh siguran da li cu ih sam raditi ili narucivati, ali Mild Seven decali sigurno idu na maketu...ima ih Hiroboy bash za ovu maketu za par Eura pa ce vjerojatno sjest i ta narudzba Wink
Anyway, evo i malo napretka...za pocetak sam se pozabavio bodyem...
Stvar je prilicno glupo koncipirana jer sastavnica predlaze da, prilikom sklapanja, bocne strane karoserije moraju biti nakeljene naknadno, ali tim redosljedom ostavljaju katastrofalan, neprirodni "krater" na najocitijem dijelu makete Rolling Eyes
Evo shta hocu reci:

Uostalom, ja na ta mjesta imam namjeru stavljat Mild Seven decale i pitam se na shta bi to licilo...
I zato, nakon pazljivog pregleda sastavnice i nekoliko dry-fit proba, ja sam odlucio zanemariti upute i slijediti svoju maketarsku intuiciju te obaviti to sklapanje na samom pocetku...shta znaju ovi Revellovci Twisted Evil
Evo procesa...usmeno pa slikovno:

Kitanje, shmirglanje, grubi prajmer (sivi), dodatno kitanje, dodatno shmirglanje, fini prajmer(bijeli)...i josh nije kak spada Rolling Eyes Laughing

Na zadnjoj fotki, na lijevoj strani bolida se iz aviona vidi ova udubina i to josh treba rijesiti...ali dosta je za danas...
Bit ce uskoro josh...
Pozdrav Cool

PowerPlant: poruka promijenjena dana: Pon Jul 14, 2008 8:33 pm; prepravljeno ukupno 2 puta
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Shmeegy

Član od: 09 Kol 2007
PorukaUpisano: Čet Sij 24, 2008 11:50 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja sam vec mislio da navijas za renault,a kad ono... Very Happy

PorukaUpisano: Pet Sij 25, 2008 12:12 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ma ne...nisam ja bash neki fan formule 1, ali eto... Smile

Član od: 28 Lis 2006
Mjesto: CELJE-Slo
PorukaUpisano: Pet Sij 25, 2008 12:36 am    Naslov poruke: ;) Citiraj ovaj komentar

Vrlo dobro radiš, polako pa u detalje. Sviđa mi se jer stavljaš slike po koracima radnje u to temu. Ako budeš tako stavljao slike, korak po korak , može se i nešto naučiti. Pa na umu imam makete bolida od Mercedesa kojeg imamkod kuče. Zapravo kupijo sam je za r.dan svojoj dragi, da ga sestavi. Pa če tako malo , da pogleda na tvoj rad,kad ga počne slagati. Wink
Samo tako dalje.
LP
Rave party
http://maketediori.mojforum.si/maketediori-about373.html
Natrag na vrh
PowerPlant

PorukaUpisano: Pet Sij 25, 2008 4:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

^^^
Laughing Laughing Laughing
Hurrican, pa ti ces uskoro cijelu familiju navuci na maketarstvo...prvo kcer, sad zena...tko je sljedeci???
Shalim se, to je vrlo pohvalno...nazalost, moja cura samo okrece ocima kad ja doma donesem novu maketu...tesko da cu je nagovorit da kakvu i slozi...nije da nisam vec probao Rolling Eyes Laughing
Inace, drago mi je da si zadovoljan...mislim da cu i nastaviti sa postanjem slika detaljnog procesa izrade jer slazem ovu maketu za sestricnu koja se ne bavi maketarstvom ali voli formulu 1 pa sam joj dao link da malo vidi kako ide taj proces slaganja...
A kad ti draga krene u slaganje McLarena neka se obavezno prijavi na forum (Mrs. Hurrican? Laughing )... Wink

Član od: 09 Kol 2007
PorukaUpisano: Pet Sij 25, 2008 4:44 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

PowerPlant Napisao/la:
Ma ne...nisam ja bash neki fan formule 1, ali eto... Smile

ma ni ja nisam fan, al imam punu kucu ferrarijevaca! Very Happy Very Happy
Gazda
Član od: 16 Ožu 2006
PorukaUpisano: Pet Sij 25, 2008 4:56 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

power, ti sa musclea na vipera pa na formulu. ima li nesto sto neces slagati? Laughing

dobro izgleda za sad. vidi se tko se trudi.
a decale obavezno nabavi, bez njih stvarno jadno izgleda

Član od: 09 Pro 2007
Mjesto: split
PorukaUpisano: Pet Sij 25, 2008 7:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ovo je prvi puta da vidin kako izgleda maketa formule! ajde stavi slike kad bude gotovo Twisted Evil
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku MSN Messenger
PowerPlant

PorukaUpisano: Pet Sij 25, 2008 9:32 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

^^^
Bit ce, polako... Cool
Inace, ima vec par formula u radu na forumu, a i par slozenih...jedna od njih je bash ova...potrazi malo po projektima u radu i zavrsenim maketama Wink

Član od: 28 Lis 2006
Mjesto: CELJE-Slo
PorukaUpisano: Pet Sij 25, 2008 11:57 pm    Naslov poruke: ;) Citiraj ovaj komentar

PowerPlant Napisao/la:
^^^
...nazalost, moja cura samo okrece ocima kad ja doma donesem novu maketu...tesko da cu je nagovorit da kakvu i slozi...nije da nisam vec probao Rolling Eyes Laughing

Pa budi malo taktičar Laughing napravi maketu a umesto dekala stavi na maketu njezino ime, pa če ji malo srce da proradi i možda če dobiti navdih i napraviti maketu i tad ona namesto dekala stavit tvoje ime na nju Idea Idea Idea
http://maketediori.mojforum.si/maketediori-about373.html
Natrag na vrh
PowerPlant

PorukaUpisano: Sub Sij 26, 2008 12:05 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

^^^

PorukaUpisano: Pet Ožu 21, 2008 5:13 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo, gadim se vec sam sebi koliko dugo nikakav napredak nisam postao...
Ali radilo se nesto na formuli Wink
Prvo, mashina je bez veze ali maketa se nece otvarati kad bude gotova tako da sam stroj mogao mirne duse i kompletno izostaviti, ali rekoh ajde kad je vec tu...a ne bih mogao spavati da sam ga zviznuo nutra nepofarbanog tako da, iako nije nesto, s obzirom na sve, josh sam se i dobro potrudio (ovaj crni dio sam ogrebao na vrhu kad sam radio mock-up, ali necu to popravljati kad se nece ni vidjeti):

Dalje, cockpit...jednom rjecju - katastrofa Evil or Very Mad
Izgleda kao kupaonska kada...od detalja ni slova...maketa nudi neke srotne decale za pojaseve...sve zbrda-zdola...pih, Revell Rolling Eyes
Sve u svemu, odlucio sam koristiti PE pojaseve...imam trkaci set od Crazy Modelera koje sam svojedobno krivo narucio jer mi bas ne pasu u moje uobicajene muscle aute...
Ali znao sam da ce jednog dana biti od koristi...cak bih rekao da, ako se u ikoju maketu isplate stavljeti photo etch seatbeltsi, onda je to formula jer je otvorena i sve se savrseno vidi...
Da ne duljim bez veze, evo par slika dosadasnjeg napretka:

Josh treba malo nastimati kopce i staviti decale prije montiranja u cockpit...ali prilicno sam zadovoljan dobivenim, pogotovo zato shto se prvi put bavim takvim PE-om...
Osim toga, gotovi su i kotaci...felge su, prema uputama, pofarbane mjesavinom od 90% crne i 10% srebrne tako da imaju sitne srebrnkaste tockice...uzivo daje interesantan efekt:

Danas su stigli i Mild Seven decali od Hiroboya...nude opciju za "early" i "late" verzije...mislim da cu ja ici na "early" varijantu kao shto je na slikama pravog bolida iznad:

Uz pofarbani bolid:

I za kraj, jedan mali mock-up da bi se dobio vizualni dojam kako bi to moglo izgledati na kraju:

Meni se svidja Cool
Pozz

PowerPlant: poruka promijenjena dana: Sub Ožu 22, 2008 5:36 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Mario

Član od: 15 Lis 2005
Mjesto: Zagreb-Lučko
PorukaUpisano: Pet Ožu 21, 2008 8:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dobro ti je boja sjela a žuta je vjerovatno decal ili ćeš ti to farbati?

Visit my page:"MT-Style"
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
kosalo

Član od: 05 Sij 2008
PorukaUpisano: Pet Ožu 21, 2008 9:01 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

kewl...
L
And people still laugh about as much as they ever did, despite their shrunken brains. If a bunch of them are lying around on a beach, and one of them farts, everybody else laughs and laughs, just as people would have done a million years ago.
Natrag na vrh
Low
Gazda
Član od: 16 Ožu 2006
PorukaUpisano: Pet Ožu 21, 2008 9:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

dobro ti napredujes s ovime iako si debelo izvan elementa.
plava je ljepo sjela
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Automobili, motori, kamioni Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Naprijed
Stranica 1/4

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma