Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Balaton 1945 1/72

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Figure, diorame
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Zlikovac

Član od: 10 Stu 2010
PorukaUpisano: Uto Jul 05, 2011 1:16 am    Naslov poruke: Balaton 1945 1/72 Citiraj ovaj komentar

Kad vidim kako momci dobro rade ovakve stvari bude me sramota da i ja objavljujem svoj pokusaj diorame, ali rizikovacu. Verovali ili ne, iako sam prilicno godina skrkao iza sebe, ovo mi je prva u zivotu, pa cu zato vrlo rado da poslusam svaki pametan savet.
Posto sam prilicno pri kraju sa radovima na olupini Jagdpanthera iz drugog posta, resio sam da mu nadjem dom. Znaci on je uz rusevinu kuce buduca zvezda programa, barem je takva pocetna zamisao.
No hajmo na slike, koje nisu bas nesto, ali ukapiracete sta je pisac hteo da kaze.
Podloga je od viska forexa, preko nje za reljef stiropor lepljen najobicnijim drvofixom. Akrilnim kitom sam radio ublazavanje prelaza na reljefu, a samu texturu klasicno, drvofix razblazen vodom sa malo prave sitne zemlje i sitnog peska. Voda je rezinska Woodland-ova, (na zalost nisam imao od Valleja jer bi mi ona bolje ispunila moje zahteve) zaprljana Vallejovim bojama. Inace je ceo teren sprican Vallejom. Tragovi vozila, svim i svacim.
Slike su iz razlicitih faza izrade, a naravno jos uvek je sve u debelim pelenama.

Ovaj prvi set slika je odvratan zbog osvetljenja, ali sta da radim, tako je kako je

Motor je iz nekog davnog kompleta od HAT koji toplo preporucujem samo najvecim neprijateljima, odvratno, kao da su ga pravili od gumice za brisanje, al ajd bar necemu da posluzi. Svezi sloj rezina je tek sipan pa voda u kanalu izgleda malo sumnjivo, ali bice ok kad se osusi.

Pozicija za Jagdpanthera

Zagarantovana parcela za kucicu-rusevinu

Zvezde veceri na probnom snimanju

Malo oko kompozicije. Mnogi sa ove scene su dati samo radi ilustracije i nece sigurno biti na njoj na kraju. Na mestu gde su vojnici ce se nalaziti rusevina, kubel ce biti ali ne ovaj, nego neki u redjen medjuvremenu sa podignutim krovom, na mestu panzera IV ce ici neki drugi oklop ili eventualno polugusenicar 251 sa pripadajucim vojnicima, ali u akcionoj sceni iskakanja. O ovome jjos razmisljam jer ipak ne treba da izgleda kao rulja na rasprodaji. Ovo ce biti podlozno promenama.

Toliko za sada. Zelim komentare i nisam alergican na negativne, a svaki savet dobrodosao.
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Jul 05, 2011 8:56 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mislim da ti je blato ipak previše sjajno, a izgoreni Panther izgleda jako dobro.

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
fallschimjager

Član od: 21 Tra 2008
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Jul 05, 2011 9:16 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Složija bi se sa kolegom Grunfom, panter je super, blato malo presjajno. I nabaci neku onako zagasitu trvu, neki grm, malo da razbiješ ovu boju.

CK 2018. NOVI PROSTOR - Žarka Dolinara 9
Betmen, Supermen, Nepismen
Natrag na vrh
Zlikovac

Član od: 10 Stu 2010
PorukaUpisano: Uto Jul 05, 2011 12:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala momci na komentarima.

Jeste, trenutno je cela scena vrlo sjajna zbog toga sto sam sirokim kistom presao rezinskom vodom preko skoro svega. Cilj mi je da dobijem bljuzgu koja bi svaka krmaca pozelela, a ima tu jos puno toga da se radi, mestimicno zaprljan sneg i slicno. Naravno bice i matt laka kad za to dodje vreme. Sto se tice zelenila, planiram ga ali u jako malim kolicinama i samo prekrivenog snegom. Ipak je to Madjarska zimi, a maje vise svi smo to videli.
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Figure, diorame Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma