Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Tasma
 | | Član od: 02 Svi 2007 | | Poruke: 1021 | | Mjesto: Prigorje |
|
Upisano: Čet Sij 10, 2008 10:30 pm Naslov poruke: Hawker Hurricane Mk.IIC |
|
|
Kratko i jednostavno pitanje.. Kojom bojom obojati unutrašnjost u naslovu navedenog zrakoplova. Naime znam da je zelena boja, koja mi po slikama vuće na MM1716, možda i tamnija koji ton. Molim znalce RAF-a da mi dadnu pojašnjenje.
Za vikend bi htio složiti tu maketicu od revella  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Sij 11, 2008 11:11 am Naslov poruke: |
|
|
RAF interior green i crna za unutrašnjost Hurricanea. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tasma
 | | Član od: 02 Svi 2007 | | Poruke: 1021 | | Mjesto: Prigorje |
|
Upisano: Pet Sij 11, 2008 12:24 pm Naslov poruke: |
|
|
Thanx! Predpostavljam da je ova interior green od MM?! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Zadranin
| | Član od: 16 Jul 2008 | | Poruke: 2 | | Mjesto: ZADAR |
|
Upisano: Sri Jul 23, 2008 8:45 am Naslov poruke: |
|
|
| Dobro jutro! Ja trenutno slažem istog takvog hurricanea a jako bih volio da ga sastavim kao poznatog "nigt reapera" posljednjeg proizvedenog hurricanea. Pa ako može mala pomoć u vezi dekala i boja. Nebih volio pored relativno dobrog spitfirea imati pustinjskog hurricanea, a inače ne volim pustinjsku kamuflažu. Kao početnik bih se ispričao zbog neznanja i nepravilnosti pri pisanju ovog posta. Unaprijed zahvaljujem! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Sri Jul 23, 2008 10:02 am Naslov poruke: |
|
|
| Zadranin Napisao/la: | | Dobro jutro! Ja trenutno slažem istog takvog hurricanea a jako bih volio da ga sastavim kao poznatog "nigt reapera" posljednjeg proizvedenog hurricanea. Pa ako može mala pomoć u vezi dekala i boja. Nebih volio pored relativno dobrog spitfirea imati pustinjskog hurricanea, a inače ne volim pustinjsku kamuflažu. Kao početnik bih se ispričao zbog neznanja i nepravilnosti pri pisanju ovog posta. Unaprijed zahvaljujem! | Ime Night Reaper je na desnoj strani kapotaža nosio Night Intruder Hawker Hurricane IIc od najvećeg češkog zračnog asa Flt. Lt. Karela M. Kuttelwaschera koji je letio u No.1 Sqn. RAF-a, i nije posljednji proizvedeni Hurricane... Postoje dvije faze bojanja ovog aviona. Prva je u potpunosti crna, a druga Dark Green/Ocean Grey po gornjim površinama, a crna po donjim. Taj Hurricane je imao serijski broj BE 581 i kodna slova crvene boje JX-E. Ja osobno imam u radu taj avion u 1/48 i nabavio sam dekale od proizvođača Tally Ho!. Dekali su odlični i postoje i u mjerilu 1/72- šifra je 72009 i može se pronaći na većini internet shopova. _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Zadranin
| | Član od: 16 Jul 2008 | | Poruke: 2 | | Mjesto: ZADAR |
|
Upisano: Čet Jul 24, 2008 11:50 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala najljepša na odgovoru i edukaciji.Bez zamjerke, ja sam ipak vidio na mnogo stranica da je to zadnji hurricane ali vjerovati ću ti na rječ. Znam da na desnom djelu kapotaža ima naziv "night reaper" (sa kosom) i ja sam na svim slikama do sad vidio da mu je serijski broj pz865 barem u ovoj zadnjoj verziji.Na trupu ima 11 označenih srušenih aviona i mislim da je od ispod ipak neka tamno plava nijansa
Uglavnom puno hvala i isprike na filozofiranju
http://www.ww2aircraft.net/forum/stories/s-ldr-karel-m-kut-kuttelwascher-dfc-bar-1602.html
evo i linka o Karelu[/img] |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Pet Jul 25, 2008 10:04 am Naslov poruke: |
|
|
Na Hurricaneima nije nikad bilo plavih nijansi, osim na ponekom sa Malte.. Apsolutno su poznati propisani standardi bojanja, od kojih je BE 581 promijenio oba dva. Samo su u prvoj crnoj varijanti bojenja ispod kabine bile ucrtane pobjede. Na linku koji si ovdje stavio sve lijepo piše i profili su točni. Varijanta IIc i nije bila zadnja proizvođena-tu su još Mk IID,IV RP, X. Pripazi i na topove kod Karelovog Hurricanea-trebaju biti oni sa plosnatom, a ne sa okruglom oprugom, i obavezno mu stavi dopunske rezervare. Revellova maketa u 1/72 ima kojekakvih dimenzijskih pogrešaka, ali ono što obavezno treba popraviti su krakovi propelera koji su smiješnog oblika i nagiba... _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|