Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

chipping

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
torax

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: zagreb
PorukaUpisano: Uto Pro 18, 2007 8:14 pm    Naslov poruke: chipping Citiraj ovaj komentar

gledam tu po forumu malo wip makete i svako malo naidem na tehniku radenja chippinga sa spuzvicom....jel mi moze to neko malo objasnit?....koja spuzva se koristi?...kuhinjska?ak da, jel ona strana za ribanje il ona za brisanje? Very Happy ....trazio sam po forumu i nisam nis nasao....
Antonio

Član od: 24 Sij 2006
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Pro 18, 2007 8:43 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo mogu ja prvi... Smile

Upotrebljavam žutu spužvu iz starog razderanog trosjeda... najčešće je žuta i u kockicama.
Kako imam neke svoje čudnovate pred-tehnike kod stvaranja novog alata , tako sam ovu prije upotrebe pro žlajfal po betonu ,malo poštucal vrhove i spremna je za tuf-tuf tehniku.

NPR!Smile
Radim winter shemu na pantheru 1/35. Uzmem malo na kist razređene boje i preselim na papir,Umočim spužvicu u boju na papiru i par puta napravim tuf-tuf na papiru da od oka ne ostane ništa boje na spužvici i onda na maketu samo tufam i to je to.

Skužio sam da se bolje tufanje radi akrilnim bojama..

I zlatno pravilo u našem hoby u ,manje je bolje...

Antonio: poruka promijenjena dana: Uto Pro 18, 2007 8:46 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
torax

PorukaUpisano: Uto Pro 18, 2007 8:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Antonio Napisao/la:
Evo mogu ja prvi... Smile

Upotrebljavam žutu spužvu iz starog razderanog trosjeda... najčešće je žuta i u kockicama.
Kako imam neke svoje čudnovate pred-tehnike kod stvaranja novog alata , tako sam ovu prije upotrebe pro žlajfal po betonu ,malo poštucal vrhove i spremna je za tuf-tuf tehniku.

NPR!Smile
Radim winter shemu na pantheru 1/35. Uzmem malo na kist boje i preselim na papir,Umočim spužvicu u boju na papiru i par puta napravim tuf-tuf na papiru da od oka ne ostane ništa na spužvicu i onda na maketu samo tufam i to je to.

I zlatno pravilo u našem hoby u ,manje je bolje...

znaci, stos je u tome da spuzva ima grubu, onak, unistenu povrsinu, jel?...reljefnu...a kolko je velik taj "alat"? Smile
Antonio

PorukaUpisano: Uto Pro 18, 2007 8:48 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

približno..
kockica... 5X6X2 cm.

P.s. a možeš napraviti i veću i zakeljit je na ledo štapić. Very Happy Very Happy
Natrag na vrh
torax

PorukaUpisano: Uto Pro 18, 2007 8:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Antonio Napisao/la:
približno..
kockica... 5X6X2 cm.

P.s. a možeš napraviti i veću i zakeljit je na njofrin ledo štapić. Very Happy Very Happy

al u biti je bolje da je mala spuzvica, jel?....to je bolje za male povrsine, ne?...jel mi mozes tu postat neku slikicu kak to izgleda na kraju, mislim ucinak na maketi?....il poslat na mail ak ti ja lakse...
Trutek
Gost
PorukaUpisano: Uto Pro 18, 2007 9:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

nemoj ti toraxu nista slati na mail Laughing daj ti radije tu pa neka neuki puk poput mene vidi to.
Natrag na vrh
Antonio

PorukaUpisano: Uto Pro 18, 2007 9:19 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

nemam fotić... Smile

Ja mislim da da, iz mojeg iskustva govorim...bolje da manje..

Zamisli kad bi išao raditi sa većom spužvicom tufe bi ti bile pre velike zar ne..

Nemaš tu ničeg kompliciranog, razlika između spužve (one školske , za ploču , jel..) i ove iz namještaje je u mekoći, ova žuta je nešto tvrđa i gušća.

Probaj na nekoj staroj maketi experimentirat.

Idi pogledaj na armorami ,od tamo sam ja kupio znanje o tome, a vidio sam da ima slika i tehnika o tome.

...chiping with sponge..
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma