Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

DIY kompresor by Zoki

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
zoki_008

Član od: 31 Lis 2007
Mjesto: Slavonski Brod/Osijek
PorukaUpisano: Pon Stu 05, 2007 11:54 am    Naslov poruke: DIY kompresor by Zoki Citiraj ovaj komentar

Evo moja verzija diy kompresora pa mozda nekog nadahnem da i sam napravi posto su komercijalni pretjerano skupi:
- kompresor od frizidera,
- boca od aparata za gasenje (4-5l ak se ne varam)
- nosac: rucka od motorne kosilice
- tlacna sklopka: ovo sam napravio prije par godina cisto kao prototip (da vidim kak sljaka) i sad je dobro posluzio -> Freescale senzor tlaka, AD converter i PIC kontroler, prikaz tlaka na 2 7 segmentna LED displeja.
Puno jednostavnija je obicna mehanicka sklopka al ovo bilo u ladici pa...
Poslozio sam ovako na rucku od kosilice da bude sto manje varenja. Jedino sam na bocu morao zavariti 3/8 maticu (zapravo nesto slicno matici al ne znam kak se to zove strucno) za spajanje s kompresorom.
- na izlazu iz boce je neki "T" spoj od regulatora sa boce kisika (isto bilo u ladici...) i 3/8 tzv kugl-ventil.

Ovdje svakako nedostaje regulator na izlazu+filter za vlagu al ni u OS ni u SB nisam nasao nista ispod 300kn pa mi bilo previse.

Citao sam negdje da je neko imao problema sa startom motora kad je boca pod tlakom. Kod mene sve sljaka cak i na 6 bara. Ne znam jel to ovisi o motoru. Moj je star min. 20 g.

Probao sam razlicite tlakove sa ABom, na cca 1-1,2 bara radi najbolje. Tako sam i nastimao sklopku, motor se ne pali precesto jer to nije jako velika potrosnja tako da radi dobro i bez izlaznog regulatora.

Termostat, onaj na motoru sam skinuo, samo premostio kontakte jer se uopce ne grije.

Na ulaz bi trebao isto staviti neki filter jer ko zna sta sve motor uvuce.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
toni36

Član od: 05 Lis 2007
Mjesto: Baška Voda
PorukaUpisano: Pon Pro 03, 2007 10:07 am    Naslov poruke: To je to... Citiraj ovaj komentar

samo ću probati nešto kompaktnije...., navariti nosače na bocu i plegnuti je, dodari jedan manometar, čisto da znam koliki je tlak u boci i na dnu još jedan ventil...
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma