Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Timmy Administrator
 | | Član od: 16 Stu 2005 | | Poruke: 2432 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Sij 01, 2006 4:10 pm Naslov poruke: B-17 KOD VISA - FOTOGRAFIJE PREDMETA |
|
|
Poslikao sam danas neke predmete koje je Emerson poklonio mom djedu. Užasno mi je krivo što ogroman dalekozor s kožnom futrolom nije kod starog u Zagrebu nego na moru ali budem ga kad-tad poslikao.
Frka, kada dolaziš u Zagreb? Poslao sam ti mail.
Inače, svima vam želim sretnu novu godinu!
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Sij 01, 2006 4:33 pm Naslov poruke: |
|
|
Prekrasno očuvan primjerak Colta M1911A1, proizveden 1943. godine u tvornici Ithaca Gun Co., New York. Finiš je fosfatni, a koloiko vidim cijev i okviri su brunirani.
Preko 2 500 000 takvih pištolja napravljeno je do kraja WWII, a proizvodnja je nastavljena daleko iza toga.
Ako trebaš bilo kakve tehničke podatke, presjek ili izometrijski crtež dijelova, javi se na PM. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Timmy Administrator
|
Upisano: Ned Sij 01, 2006 4:35 pm Naslov poruke: |
|
|
He he, hvala. Ma ima još kod starog servisna kjnižica od tog pištolja ali ju nemre pronaći. A valjda tamo i piše sve o njemu. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| frka
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 1513 | |
|
Upisano: Pon Sij 02, 2006 9:45 am Naslov poruke: B-17, fotografije predmeta |
|
|
Timmy, stizem cim vrijeme dopusti, vjerojatno drugi tjedan. Javiti cu ti se svakako ranije da mozes organizirati susret sa starim.
Vidim Zbocek da se dobro kuzis u oruzje, svaka cast. Ja u svojoj kolekciji imam jedan M1911A1 iz B-17 "MY ACHING BACK", koja je izvadjena 1973. g. iz mora kod Krka. Slikati cu ga i staviti na net. Poklonio mi ga je covjek koji je vadio avion. Nazalost pistolj je dosta propao jer je bio skoro 30 godina u moru. Osim toga nisu ga znali rastaviti kad je pronadjen, pa je hrdja ucinila svoje. Jedino mu se moze vaditi okvir. Od tada stalno trazim i pokusavam nabaviti jedan dobar primjerak tog pistolja ali nemam srece nikako. Ako ga netko prodaje, ja sam kupac (imam sve legalne dozvole). |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Sij 02, 2006 1:23 pm Naslov poruke: |
|
|
uuu bolje da sklonis slike, ima da ti se jave iz US ambasade i da traze svoje 'vlasnistvo' nazad - lepo pise ne njemu  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Sij 02, 2006 8:28 pm Naslov poruke: Re: B-17, fotografije predmeta |
|
|
| frka Napisao/la: | Timmy, stizem cim vrijeme dopusti, vjerojatno drugi tjedan. Javiti cu ti se svakako ranije da mozes organizirati susret sa starim.
Vidim Zbocek da se dobro kuzis u oruzje, svaka cast. Ja u svojoj kolekciji imam jedan M1911A1 iz B-17 "MY ACHING BACK", koja je izvadjena 1973. g. iz mora kod Krka. Slikati cu ga i staviti na net. Poklonio mi ga je covjek koji je vadio avion. Nazalost pistolj je dosta propao jer je bio skoro 30 godina u moru. Osim toga nisu ga znali rastaviti kad je pronadjen, pa je hrdja ucinila svoje. Jedino mu se moze vaditi okvir. Od tada stalno trazim i pokusavam nabaviti jedan dobar primjerak tog pistolja ali nemam srece nikako. Ako ga netko prodaje, ja sam kupac (imam sve legalne dozvole). |
Pa, ponešto znam o oružju, bavio sam se nekad time. Slike tog kojeg imaš vidio sam davnih godina u ''Aerosvetu'' (još ga imam!').
Povremeno se naiđe na Colt M1911A1, ali uglavnom ili novije proizvodnje (identičan ovom, samo finije obrade i boljeg finiša; ratna proizvodnja odbacila je šminku, a zadržala sve bitno), ili restauriran iz ratnog doba. Zadnjeg sam vidio u Zagrebu u Lovcu u Varšavskoj, pred duže vrijeme, ali dugo me nije ni bilo tamo. Kad budem išao u Zagreb, ovaj ili idući tjedan, pogledat ću. Ponekad ih ima i u oglasniku.
U svakom slučaju, potražit ću jednog za tebe. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| markojeras
| | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 914 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Sij 02, 2006 8:39 pm Naslov poruke: |
|
|
Lovca u Varšavskoj nema već godinama  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Sij 02, 2006 8:49 pm Naslov poruke: |
|
|
| markojeras Napisao/la: | Lovca u Varšavskoj nema već godinama  |
Pogledao sam kartu grada, trgovina je vjerojatno u Teslinoj, radi i ima oružja. Prođem kraj nje kad idem prema Trgu.
Za Lovca u Varšavskoj si u pravu.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| frka
|
Upisano: Pon Sij 02, 2006 9:23 pm Naslov poruke: b-17 fotografije predmeta |
|
|
Evo samo radi usporedbe da se stekne dojam kako oruzje izgleda nakon 30 godina u moru :
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Sij 02, 2006 9:25 pm Naslov poruke: |
|
|
| Ove fotke samo govore o kvaliteti materijala od kojeg je napravljen! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| frka
|
Upisano: Pon Sij 02, 2006 9:34 pm Naslov poruke: B-17 kod Visa |
|
|
Evo malo unutrasnjosti "naseg" B-17 :
Prvo cockpit ,
a zatim waist area :
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| frka
|
Upisano: Pon Sij 02, 2006 9:39 pm Naslov poruke: B-17 kod Visa |
|
|
A evo i radio kabina :
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Timmy Administrator
|
Upisano: Uto Sij 03, 2006 1:31 am Naslov poruke: |
|
|
Fascinantne fotografije, Frka.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| frka
|
Upisano: Uto Sij 03, 2006 8:53 am Naslov poruke: B-17 |
|
|
| Na ovim fotkama se dobro vidi kako je vanjska oplata mjestimice propala pa se kroz nju vidi van. Grunf zna sto govori kada je rijec i vadjenju i tretmanu takvih objekata kao sto je ovaj avion. Pitanje je da li bi uopce konstrukcija aviona u sadasnjem stanju izdrzala bilo kakvo pomicanje. Dakle, samo je pitanje vremena kada ce se avion polako raspasti, sto je takodjer steta, no to je sudbina svih slicnih stvari pod morem. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Sij 03, 2006 11:29 am Naslov poruke: |
|
|
Divne fotografije! Svjedoče o ronilačkom umijeću. Uvlačenje u olupine je najopasniji i najrizičniji vid ronjenja, a na ovakvoj dubini i u tako uskom prostoru zahtijeva veliku vještinu i znanje. Organizacija takvog ronjenja je kao i kod speleo urona, ali je sve opasnije, jer su olupine sklone nepredvidljivom urušavanju. Ponekad je dovoljno pogrešno mahnuti perajom...Još jednom-svaka čast! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|