Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
|
Upisano: Ned Sij 15, 2006 10:13 pm Naslov poruke: LCM 3 |
|
|
| Za dioramu Normandije radim desantni brod LCM 3 (Italeri 1/35 sa Eduard PE). Trebaju mi fotke tog čuda. Imam nešto fotki u knjigama US Landing Craft in Action (Squadron) i Osprey D-Day in Photograph i D-Day 1944 1,2 i 3. No treba mi još, posebno fotke gdje se vidi boja dna i donjeg dijela stranica. Na sastavnici je dno crveno, a na većini fotki sivo, samo sam jednu fotku našao sa tamnim dnom, što bi moglo biti i crveno. Na netu nema baš nešto korisno, ili ja nisam našao, pa ako netko ima.... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Sij 17, 2006 4:36 pm Naslov poruke: |
|
|
Izgleda da što se tiče Landing Crafta tu nitko nažalost baš nije previše doma, a?  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Sij 17, 2006 4:52 pm Naslov poruke: |
|
|
Nažalost, čini se da ne  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Uto Sij 17, 2006 7:36 pm Naslov poruke: |
|
|
Ništa, bit će red taj ''šlep'' napraviti po onom što imam, jer italerijevim sastavnicama baš i ne vjerujem  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Sij 21, 2006 3:26 pm Naslov poruke: |
|
|
stranice su definitivno sive i to cijele, kao i dno . sve je bilo u sivoj boji
antifouling premaz nije bio potreban, jer nisu bili stalno u vodi, nego su se spustali dilazicana s teretnig brodova.
znaci sve sivo i sve je ok |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Sij 21, 2006 5:32 pm Naslov poruke: |
|
|
| mislim da imam na jednom dokumentarcu u boji, gdje ih spuštaju u vodu, pa kad pogledam, ti javim |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Sij 21, 2006 6:21 pm Naslov poruke: |
|
|
| Slider Napisao/la: | stranice su definitivno sive i to cijele, kao i dno . sve je bilo u sivoj boji
antifouling premaz nije bio potreban, jer nisu bili stalno u vodi, nego su se spustali dilazicana s teretnig brodova.
Hmm..to bi značilo da su bili ''novi'', tj. neoštećeni, bez tragova trošenja, hrđe, taloga, algi, curenja itd...a baš sam ga mislio ''postarati''....
Hvala za informaciju, mislio sam da su ipak bili duže u vodi. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Sij 21, 2006 6:22 pm Naslov poruke: |
|
|
| Herr Flick Napisao/la: | | mislim da imam na jednom dokumentarcu u boji, gdje ih spuštaju u vodu, pa kad pogledam, ti javim |
Super, čekam ... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Sij 21, 2006 6:37 pm Naslov poruke: |
|
|
| zbocek Napisao/la: | | Slider Napisao/la: | stranice su definitivno sive i to cijele, kao i dno . sve je bilo u sivoj boji
Hmm..to bi značilo da su bili ''novi'', tj. neoštećeni, bez tragova trošenja, hrđe, taloga, algi, curenja itd...a baš sam ga mislio ''postarati''....
Hvala za informaciju, mislio sam da su ipak bili duže u vodi. |
oni na pacifiku mozda i jesu, ono, o u toku cijele kampanje su se vozikali tamo izmedju atola , ali ovi u Normandiji sumnjam, jer su brzo napravili pristanista
a i u atlantiku bas nema puno algi ko na pacifiku...
ja bi sigurno napravio sve sivo sa cist malo weatheringa |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Sij 21, 2006 6:44 pm Naslov poruke: |
|
|
| Imaš li kakvih saznanja da li su korišteni negdje na Mediteranu? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Sij 21, 2006 8:10 pm Naslov poruke: |
|
|
| zbocek Napisao/la: | | Imaš li kakvih saznanja da li su korišteni negdje na Mediteranu? |
sicilija kolko znam, i italija? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Sij 21, 2006 10:02 pm Naslov poruke: |
|
|
| Slider Napisao/la: | | zbocek Napisao/la: | | Imaš li kakvih saznanja da li su korišteni negdje na Mediteranu? |
sicilija kolko znam, i italija? |
e baš to imam, iskrcavanje na siciliju |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Sij 21, 2006 11:10 pm Naslov poruke: |
|
|
Pogledao sam malo bolje fotke iz knjiga koje imam, i na svima su LCM-i ''ušminkani'', kao novi, gotovo bez ikakvih tragova upotrebe, osim na mjestima gdje rampa nalegne na obalu, i iznutra na protukliznim ''valovima''.
Dakle, bit će siv kompletno, nov sa vrlo malo washa i tragova.
A imam i neke DVD-e sa filmovima iskrcavanja u Normandiji, Siciliji i Anziu; još to pogledam i na posao  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Sij 22, 2006 7:20 pm Naslov poruke: |
|
|
Pregledao sam danas dokumentarce koje imam, evo rezultata:
- svi LCM 3 koje sam vidio u Normandiji bili su sivi kompletno
- bilo ih je kod iskrcavanja na Siciliju i kod Anzia, neki su imali donji dio stranica, a vjerojatno i dno neke tamne boje; dok su drugi bili sivi komplet
- nema vidljivih tragova hrđe, curenja, oguljene boje itd.
Očito je bilo i jednih i drugih, jer su preživjeli Siciliju i Anzio završili u Normandiji, i očito nisu puno bili u vodi. A vjerojatno su ih bojali i održavali dok su bili vani. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|