Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
Autor |
Poruka |
| Strina
| Član od: 10 Pro 2005 | Poruke: 1090 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Sij 14, 2006 9:26 pm Naslov poruke: moje prvo letalo |
|
|
znaci radim u 1/72 stuku i meserschmidt g-10 od revela upozoravam ovo su moje prve makete aviona na sta da pazim dok slažem i dajte mi par savjeta sta i kako |
|
Natrag na vrh |
|
|
|
Upisano: Sub Sij 14, 2006 9:40 pm Naslov poruke: |
|
|
Klasika,pazi na panele kada kitaš i brusiš.Morat češ urezivati ako pretjeraš.I normalno na poklopac kabine pošto je proziran.Oprez pri maskiranju i paziti na ogrebotine jer teško za popraviti,ali ne i nemoguče.Ukratko je to to.Ako treba još šta pitaj ....
|
|
Natrag na vrh |
|
|
| Timmy Administrator
| Član od: 16 Stu 2005 | Poruke: 2375 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Sij 15, 2006 12:24 am Naslov poruke: |
|
|
Uvijek prvo maketu bojaj u najsvjetliju boju sa sheme pa onda prelazi na tamnije. |
|
Natrag na vrh |
|
|
|
Upisano: Ned Sij 15, 2006 10:06 am Naslov poruke: |
|
|
Taj Messer ima pogresan spiner i propeler, preuski polopac cockpita, neprozirnu pancir plocu iza glave pilota (treba biti prozorna). Ako to sredis, moze ispasti pristojno. Maketa se dosta lako slaze.
Jos ce ti biti malo problematicno staviti ona zadebljanja za kotace na gornjoj strani krila. Ne pasu bas dobro, a i kada se zaljepe - ne izgledaju che-che... Ako zelis vertikalno kormilo u nekom zakrenutom smjeru, ispili "nosic" prije ljepljenja polutki trupa, a n samom kormilu ga nekako nadogradi.
Ako radis nasega, pazi na repni kotac... |
|
Natrag na vrh |
|
|
| Grunf Administrator
| Član od: 24 Lis 2005 | Poruke: 7768 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Sij 15, 2006 4:11 pm Naslov poruke: |
|
|
Damirovi naputci su točni, ali i kod Stuke ima dorada. Treba doraditi spinner, paziti kod hladnjaka...Najbolje je da gledaš u slike pravih aviona i konzultiraš nacrte. nemoj previše vjerovati shemama bojenja i preporučenim tonovima iz sastavnice. Napiši za koje si se sheme odlučio, pa ti možemo pronaći fotke dotičnih aviona i preporučiti boje. Najbolje su ti po mom mišljenju Model Master Luftwaffe boje. |
|
Natrag na vrh |
|
|
| Strina
|
Upisano: Pon Sij 16, 2006 7:53 pm Naslov poruke: |
|
|
evo ovak mislio sam napravit aerodrom pa stuka i meser zajedno dakle pitanja su
1.dali ih mogu stavit zajedno
2.mislio sam ih obojat za mirnog razdoblja u francuskoj 1942 jel tada bilo opela blitza?
3.koje boje da koristim i koje dekale?
HVALA |
|
Natrag na vrh |
|
|
|
Upisano: Pon Sij 16, 2006 8:50 pm Naslov poruke: |
|
|
Za boje - najjednostavnije ti je koristiti Model Master II-ojke, od njih imaš skoro svaku bitniju RLM boju. |
|
Natrag na vrh |
|
|
| ZacP
| Član od: 30 Lis 2005 | Poruke: 356 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Sij 17, 2006 12:14 am Naslov poruke: |
|
|
Strina Napisao/la: |
2.mislio sam ih obojat za mirnog razdoblja u francuskoj 1942 jel tada bilo opela blitza?
|
Nije bilo G-10. _________________ ZacP
"StoneHeart"
Ze-Ro Decals
F. William Engdahl "Stoljeće rata" - pročitati |
|
Natrag na vrh |
|
|
| Grunf Administrator
|
Upisano: Uto Sij 17, 2006 9:56 am Naslov poruke: |
|
|
Opel Blitza je bilo od prvih do zadnjih dana Reich-a, ali Stuka B/R i Bf 109 G-10 idu skupa vrlo teško. Diorama bi funkcionirala sa Bf 109 E ili možda F i to u periodu bitke za Francusku i bitke za Englesku ili Aprilskog rata, a i Barbarosse. Išla bi i Sjeverna Afrika. Sve je to u periodu 1939-42. Messer G 10 ide na kraj rata (44/45) kada Stuke B/R postoje samo u školskim jedinicama, npr. na našim prostorima... |
|
Natrag na vrh |
|
|
|
Upisano: Uto Sij 17, 2006 10:22 am Naslov poruke: |
|
|
Strina Napisao/la: | evo ovak mislio sam napravit aerodrom pa stuka i meser zajedno dakle pitanja su
1.dali ih mogu stavit zajedno
3.koje boje da koristim i koje dekale?
HVALA |
Predložio bih ti da previše ne srljaš i ne nabacuješ previše modela na jednu dioramu,pri zarobljavanju njemačkih aerodroma ameri su zatekli na jednom baš kasnoga messera i stuku,no malo je vjerojatno da češ pronači te dekale.Moguče da je bilo još takvih slučajeva.
Što se tiče ideje mirnoga razdoblja u Francuskoj tvoja ideja pada u vodu jer se Bf 109 G-10 pojavljuje na ratištima tek u jesen 1944.g.No, Opela dakako možeš postaviti uz Gustava jer su se koristili i proizvodili tokom čitavoga rata,ali nezaboravi da ga obojiš u njem. žutu boju.
O bojama su ti već moji predhodnici objasnili pa da i ja neponavljam, a decali dobiveni uz maketu su dobre kvalitete i što je najbolje vrlo točni i razlog više da baš njih iskoristiš.
Na kraju,maketa ima određenih nedostataka,ali mislim da nebi trebalo previše kopati i prepravljati jer se iz same kutije da napraviti vrlo lijepa stodevetka.Uživaj i slaži ,a ja ću ti dati ispravan spiner i propeler. |
|
Natrag na vrh |
|
|
| Grunf Administrator
|
Upisano: Uto Sij 17, 2006 10:24 am Naslov poruke: |
|
|
I ja bi se predbilježio za koji točan spinner i propeler... |
|
Natrag na vrh |
|
|
|
Upisano: Uto Sij 17, 2006 10:32 am Naslov poruke: |
|
|
Grunf Napisao/la: | I ja bi se predbilježio za koji točan spinner i propeler... |
|
|
Natrag na vrh |
|
|
| prelude
| Član od: 23 Stu 2005 | Poruke: 1886 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Sij 17, 2006 3:54 pm Naslov poruke: |
|
|
pa kad se već dijeli...
dobro, dobro... kad dođem s maketom u tu fazu...
|
|
Natrag na vrh |
|
|
|
Upisano: Uto Sij 17, 2006 4:05 pm Naslov poruke: |
|
|
Dobar spiner imaju, ne bi vjerovali, Mastercraft i stari Airfix-danas Heller (to je valjda jedan jedini dio na toj maketi koji nije karikatura)..
No Zlinek je ipak najbolji... |
|
Natrag na vrh |
|
|
| Strina
|
Upisano: Uto Sij 17, 2006 5:04 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala svima na pomoći
Ali neću stavit mesera na dioramu al sam tužan jer nemogu nać ništa šta ide uz nju a baš bi htio napravit mali aerodrom ali bože moj drugo na štuki mi fali ono staklo tj. ja mislim da se zove canopy. Šta je spiner? Na kraju se ispostavlja da moja želja i volja zajedno sa dioramom padaju u vodu |
|
Natrag na vrh |
|
|
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|