Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| bosanac
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 253 | |
|
Upisano: Pet Kol 10, 2007 7:37 am Naslov poruke: Kako vam je ovo promaklo? |
|
|
http://www.jutarnji.hr/clanak/art-2007,8,6,lee_lamar,85142.jl
| Citat: | | Zrakoplov Leeja Lamara, bombarder B 24 Liberator, oboren je, naime, 8. studenoga 1944. iznad Marčane u Istri, a njegove ostatke pronašli su 2005. arheolozi Hrvatskog restauratorskog zavoda, za radova na plinovodu Pula - Karlovac. |
http://connections.smsd.org/veterans/lee_lamar.htm
http://www.ww2aircraft.net/forum/stories/aviator-has-blast-wartime-past-8992.html |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| torax
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 2398 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Pet Kol 10, 2007 8:13 am Naslov poruke: |
|
|
"We were shot down around Pola, Italy..."...nice ...malo ponovit zemljopis,hehe  _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Kol 10, 2007 9:06 am Naslov poruke: |
|
|
Meni nije promaklo. Ostatke su detektirali moji kolege arheolozi sa kojima radim...Jednostavno sam propustio staviti obavijest o tome..  _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| bosanac
|
Upisano: Pet Kol 10, 2007 11:33 am Naslov poruke: |
|
|
| Citat: | | "We were shot down around Pola, Italy..."...nice Very Happy ...malo ponovit zemljopis,hehe |
Nije to nista pogresno receno jer je tada Istra bila dio Italije makar su i Pavelic i Zavnoh proglasili ujedinjenje sa maticom zemljom. U biti Istra postaje dio Jugoslavije tek nakon Osimskih sporazuma negdje 1976. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| torax
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 2398 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Pet Kol 10, 2007 3:49 pm Naslov poruke: |
|
|
| bosanac Napisao/la: | | Citat: | | "We were shot down around Pola, Italy..."...nice Very Happy ...malo ponovit zemljopis,hehe |
Nije to nista pogresno receno jer je tada Istra bila dio Italije makar su i Pavelic i Zavnoh proglasili ujedinjenje sa maticom zemljom. U biti Istra postaje dio Jugoslavije tek nakon Osimskih sporazuma negdje 1976. |
ok, znam ja to, al mislim da je praksa pisat dio koje drzave je sad taj grad, a ne onda...mislim, sad svi ameri i ostali zapadnjaci koji su procitali taj tekst misle da je pula dio italije...no, dobro, nije bitno....sam me to "ubolo u oko" pa sam iskomentirao  _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| sgt.dautanec
 | | Član od: 28 Lis 2005 | | Poruke: 473 | | Mjesto: ZG |
|
Upisano: Pet Kol 10, 2007 4:01 pm Naslov poruke: |
|
|
| Grunf Napisao/la: | Meni nije promaklo. Ostatke su detektirali moji kolege arheolozi sa kojima radim...Jednostavno sam propustio staviti obavijest o tome..  |
ajde,ajde....ostavio se ekskluzivu samo za sebe,ali te covjek preduhitrio!
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| bosanac
|
Upisano: Pet Kol 10, 2007 8:25 pm Naslov poruke: |
|
|
| torax Napisao/la: | | bosanac Napisao/la: | | Citat: | | "We were shot down around Pola, Italy..."...nice Very Happy ...malo ponovit zemljopis,hehe |
ok, znam ja to, al mislim da je praksa pisat dio koje drzave je sad taj grad, a ne onda...mislim, sad svi ameri i ostali zapadnjaci koji su procitali taj tekst misle da je pula dio italije...no, dobro, nije bitno....sam me to "ubolo u oko" pa sam iskomentirao  |
Tesko je za jednog amera ocekivati da razumije sve finese. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Kol 11, 2007 8:39 pm Naslov poruke: |
|
|
| Nije nam promaklo. Nekoliko članova ovog foruma, koji se bave istraživanjem upravo te tematike bilo je pozvano na susret s Lamarom, i da budu učesnici cijelog programa. Na žalost, iz raznih razloga, trojica za koje znam (uključujući i mene) nisu mogli prisustvovati. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| raus
| | Član od: 22 Velj 2006 | | Poruke: 89 | | Mjesto: Opatija |
|
Upisano: Čet Kol 16, 2007 6:58 am Naslov poruke: |
|
|
oi!
Samo da rečen da sam uspio jedan dan otić na susret s Lamarom i da je bilo baš super upoznat uživo pravog pilota iz tog vremena ćut njegovu priču i doživit susret njega i partizana nakon toliko godina i osjetit te emocije.To je moj doživljaj ukratko , i nadam se da ću uspit upoznat još kojeg pilota uživo jer ipak ima drukčiju težinu nego kad od nekog pilota dobiješ samo pismo ili kakvu sliku.
pozdrav
Raus |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ozzie
 | | Član od: 19 Sij 2006 | | Poruke: 286 | | Mjesto: izvan RH |
|
Upisano: Uto Pro 11, 2007 2:04 pm Naslov poruke: |
|
|
treba pitat talijane o tome dogadjaju, jerbo je Pula u Italiji...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|