Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Kako napraviti ovo...
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
imwhoim01
Gost
PorukaUpisano: Sub Stu 26, 2005 7:29 pm    Naslov poruke: Kako napraviti ovo... Citiraj ovaj komentar

Znam napraviti avion Cool ali me muči podloga, točnije oni betonski blokovi. Zna li itko kako se to radi?
Natrag na vrh
von Stuck
Administrator
Član od: 08 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sub Stu 26, 2005 7:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pogledaj ovdje:
http://www.aircraftresourcecenter.com/tnt1/001-100/TNT052_Tarmac_Kapsenberg/tnt052.htm Very Happy
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Bebonja
Gost
PorukaUpisano: Sub Stu 26, 2005 11:49 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Postoji mnogo načina.U manjim mjerilima se može uzeti fini brusni papir.Poslije normalno dotjerivanje.Ja recimo sve takve stvari radim od fugila ili plastofil.Gips je težak.Stavil bum par fotki na kojima je rad sa fugilom.(diorame)

Very Happy Very Happy
Natrag na vrh
0viking0
Moderator
Član od: 17 Lis 2005
Mjesto: Zagreb - Croatia
PorukaUpisano: Sub Stu 26, 2005 11:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Brusni papir sasvim zadovoljava. Izvrsna je podloga jedino je ograničenje relativno mali formati brusnog papira.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
imwhoim01
Gost
PorukaUpisano: Ned Stu 27, 2005 4:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hvala na savjetima. budem probao pa cemo vidjeti na sta će izgledati...
Natrag na vrh
Žach
Gost
PorukaUpisano: Ned Stu 27, 2005 4:25 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

0viking0 Napisao/la:
Brusni papir sasvim zadovoljava. Izvrsna je podloga jedino je ograničenje relativno mali formati brusnog papira.

Nigdje ne piše da podloga (betonske ploče plohe piste) mora biti u jednom komadu, right?
Pojedini "betonski" kvadrati (ili pravokutnici) od brusnog papira se mogu pojedinačno ljepiti, i u tom slučaju veličina arka brusnog papira nije ograničavajući faktor. A bitumen između ploča se može simulirati na više načina, pa će sve izgledati još realnije i uvjerljivije.
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Ned Stu 27, 2005 6:11 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

bebonja Napisao/la:
Postoji mnogo načina.U manjim mjerilima se može uzeti fini brusni papir.Poslije normalno dotjerivanje.Ja recimo sve takve stvari radim od fugila ili plastofil.Gips je težak.Stavil bum par fotki na kojima je rad sa fugilom.(diorame)

Very Happy Very Happy

Baš me zanima tehnologija sa plastofilom-nisam nikad koristio. Inače, gips se može naliti na armaturu, pa može biti tanak i lagan. Ja ga dosta koristim u svom poslu kod restauriranja keramike. Jedina mu je mana što voli apsorbirati vlagu. To se može riješiti tako da ga se dobro osuši fenom ili u pećnici na 50 stupnjeva, pa natopi vrlo razrijeđenim nitro ili drugim lakom. Nakon toga ga se može bojati i obrađivati bez problema i nije lomljiv. Najbolji je zubarski gips, ali nije jeftin. Cool
Natrag na vrh
Bebonja
Gost
PorukaUpisano: Pon Stu 28, 2005 8:11 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Zbog navedenih i još ponekih stvari sam odustao od uporabe gipsa u večim mjerilima.Sa fugilom ili plastofilom sam zadovoljniji.Upravo radim dioramu od navedenih materijala i za veličinu je začuđujuće lagana.

Very Happy Very Happy
Natrag na vrh
frka

Član od: 16 Lis 2005
PorukaUpisano: Pon Pro 12, 2005 9:32 am    Naslov poruke: podloga Citiraj ovaj komentar

Za stajanku ponekad koristim karton ili deblji grubi papir (cca 1 mm) iz blokova za crtanje, kojega nalijepim na drvenu podlogu. Moze se lako bojati a urezivanjem se dobiju i spojevi medju plocama. Bitumenski spojevi se simuliraju tamnom bojom i to je to.
Natrag na vrh
Bebonja
Gost
PorukaUpisano: Čet Sij 12, 2006 1:17 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo ti par slikica ,nisu naj ali vidi se.Nisam imao svijetla pa je ispalo crvenkasto.Sve je od fugila osim drvene podloge.Sve ovo još nije gotovo,treba zapuniti šavove betona i normalno doraditi okoliš.

Very Happy
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Čet Sij 12, 2006 11:52 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dobro izgleda Very Happy , a što će stajati na toj pisti??
Natrag na vrh
Bebonja
Gost
PorukaUpisano: Čet Sij 12, 2006 12:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sigurno nešto od 109-ki , normalno kad se završi...

Very Happy Very Happy
Natrag na vrh
imwhoim01
Gost
PorukaUpisano: Sub Sij 14, 2006 12:17 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

bebonja Napisao/la:
Evo ti par slikica ,nisu naj ali vidi se.Nisam imao svijetla pa je ispalo crvenkasto.Sve je od fugila osim drvene podloge.Sve ovo još nije gotovo,treba zapuniti šavove betona i normalno doraditi okoliš.

ma dobre su slike...
svoj "beton" sam napravio od kartona koji sam izrezo iz kutije od spitfire-a Cool , cinilo mi se najjednostavnijim rijesenjem...

Natrag na vrh
Timmy
Administrator
Član od: 16 Stu 2005
PorukaUpisano: Sub Sij 14, 2006 1:49 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jako lijepo. Very Happy Makar bih ja to pričvrstio za neku tvrdu podlogu tako da ne bude savinuto.

Timmy: poruka promijenjena dana: Sub Sij 14, 2006 11:05 am; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Bebonja
Gost
PorukaUpisano: Sub Sij 14, 2006 2:29 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dobro je.Pametno je staviti kako je prethodnik rekao na nešto tvrdo (drvo ili sl.).Nego nije ti malo presavršeno ravan i fin beton s obzirom na mjerilo.Inače ovako na fotki je super.

Very Happy Very Happy

Dodano: Kad sam bolje pogledao čini mi se da je karton na nekom tankom drvu (nešto kao lesonit )ili mi se čini.Ako je i ja sam se jednom prešao sa navedenim materijalom.Nije pogodan,pretanak i savija se.Ako sam se prevario evo ti ideja kako da se ne zaribaš.
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd... Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma