Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
|
Upisano: Sub Stu 26, 2005 7:29 pm Naslov poruke: Kako napraviti ovo... |
|
|
Znam napraviti avion ali me muči podloga, točnije oni betonski blokovi. Zna li itko kako se to radi? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Stu 26, 2005 11:49 pm Naslov poruke: |
|
|
Postoji mnogo načina.U manjim mjerilima se može uzeti fini brusni papir.Poslije normalno dotjerivanje.Ja recimo sve takve stvari radim od fugila ili plastofil.Gips je težak.Stavil bum par fotki na kojima je rad sa fugilom.(diorame)
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 2977 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Sub Stu 26, 2005 11:57 pm Naslov poruke: |
|
|
| Brusni papir sasvim zadovoljava. Izvrsna je podloga jedino je ograničenje relativno mali formati brusnog papira. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Stu 27, 2005 4:16 pm Naslov poruke: |
|
|
| hvala na savjetima. budem probao pa cemo vidjeti na sta će izgledati... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Stu 27, 2005 4:25 pm Naslov poruke: |
|
|
| 0viking0 Napisao/la: | | Brusni papir sasvim zadovoljava. Izvrsna je podloga jedino je ograničenje relativno mali formati brusnog papira. |
Nigdje ne piše da podloga (betonske ploče plohe piste) mora biti u jednom komadu, right?
Pojedini "betonski" kvadrati (ili pravokutnici) od brusnog papira se mogu pojedinačno ljepiti, i u tom slučaju veličina arka brusnog papira nije ograničavajući faktor. A bitumen između ploča se može simulirati na više načina, pa će sve izgledati još realnije i uvjerljivije. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Stu 27, 2005 6:11 pm Naslov poruke: |
|
|
| bebonja Napisao/la: | Postoji mnogo načina.U manjim mjerilima se može uzeti fini brusni papir.Poslije normalno dotjerivanje.Ja recimo sve takve stvari radim od fugila ili plastofil.Gips je težak.Stavil bum par fotki na kojima je rad sa fugilom.(diorame)
 |
Baš me zanima tehnologija sa plastofilom-nisam nikad koristio. Inače, gips se može naliti na armaturu, pa može biti tanak i lagan. Ja ga dosta koristim u svom poslu kod restauriranja keramike. Jedina mu je mana što voli apsorbirati vlagu. To se može riješiti tako da ga se dobro osuši fenom ili u pećnici na 50 stupnjeva, pa natopi vrlo razrijeđenim nitro ili drugim lakom. Nakon toga ga se može bojati i obrađivati bez problema i nije lomljiv. Najbolji je zubarski gips, ali nije jeftin.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Stu 28, 2005 8:11 pm Naslov poruke: |
|
|
Zbog navedenih i još ponekih stvari sam odustao od uporabe gipsa u večim mjerilima.Sa fugilom ili plastofilom sam zadovoljniji.Upravo radim dioramu od navedenih materijala i za veličinu je začuđujuće lagana.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| frka
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 1517 | |
|
Upisano: Pon Pro 12, 2005 9:32 am Naslov poruke: podloga |
|
|
| Za stajanku ponekad koristim karton ili deblji grubi papir (cca 1 mm) iz blokova za crtanje, kojega nalijepim na drvenu podlogu. Moze se lako bojati a urezivanjem se dobiju i spojevi medju plocama. Bitumenski spojevi se simuliraju tamnom bojom i to je to. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Sij 12, 2006 1:17 am Naslov poruke: |
|
|
Evo ti par slikica ,nisu naj ali vidi se.Nisam imao svijetla pa je ispalo crvenkasto.Sve je od fugila osim drvene podloge.Sve ovo još nije gotovo,treba zapuniti šavove betona i normalno doraditi okoliš.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Sij 12, 2006 11:52 am Naslov poruke: |
|
|
Dobro izgleda , a što će stajati na toj pisti?? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Sij 12, 2006 12:03 pm Naslov poruke: |
|
|
Sigurno nešto od 109-ki , normalno kad se završi...
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Sij 14, 2006 12:17 am Naslov poruke: |
|
|
| bebonja Napisao/la: | | Evo ti par slikica ,nisu naj ali vidi se.Nisam imao svijetla pa je ispalo crvenkasto.Sve je od fugila osim drvene podloge.Sve ovo još nije gotovo,treba zapuniti šavove betona i normalno doraditi okoliš. |
ma dobre su slike...
svoj "beton" sam napravio od kartona koji sam izrezo iz kutije od spitfire-a , cinilo mi se najjednostavnijim rijesenjem...
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Timmy Administrator
 | | Član od: 16 Stu 2005 | | Poruke: 2447 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Sij 14, 2006 1:49 am Naslov poruke: |
|
|
Jako lijepo. Makar bih ja to pričvrstio za neku tvrdu podlogu tako da ne bude savinuto.
Timmy: poruka promijenjena dana: Sub Sij 14, 2006 11:05 am; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Sij 14, 2006 2:29 am Naslov poruke: |
|
|
Dobro je.Pametno je staviti kako je prethodnik rekao na nešto tvrdo (drvo ili sl.).Nego nije ti malo presavršeno ravan i fin beton s obzirom na mjerilo.Inače ovako na fotki je super.
Dodano: Kad sam bolje pogledao čini mi se da je karton na nekom tankom drvu (nešto kao lesonit )ili mi se čini.Ako je i ja sam se jednom prešao sa navedenim materijalom.Nije pogodan,pretanak i savija se.Ako sam se prevario evo ti ideja kako da se ne zaribaš. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|