Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

zimmerit

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
sector
Gost
PorukaUpisano: Uto Sij 03, 2006 11:02 pm    Naslov poruke: zimmerit Citiraj ovaj komentar

Koliko vidim jos nije nitko otvorio ovaj toppic, pa cu evo ja.
Uskoro pocinjem raditi brumbara IV i kanim mu zimerit napravit..
uglavnom...
KAKO?
Natrag na vrh
Hobby M
Gost
PorukaUpisano: Sri Sij 04, 2006 12:10 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pokušaj nabaviti Milliput.
Nanesi ga tanko na tijelo tenka, izjednači površinu i dok je svjež, mokrim predmetom utiskuj u njega crtice.
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Sij 04, 2006 11:05 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Zimmerit je zanimljiva tema...Mene bi interesirala alternativa milliputu. Da li je netko već probao nešto drugo nabavljivo na našem tržištu? Question
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
tiger
Gost
PorukaUpisano: Sri Sij 04, 2006 11:09 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Isto metodou,koju ti je napiso Hobby M,sam primjenio na PzKpfw IV Ausf.J(ima par fotki negdje na početku foruma,pod temom završenih maketa).Milliput je pogodan iz više razloga,ne sasuši se brzo(ostavlja ti dovoljno vremena da ga oblikuješ),a kada stvrdne nemoraš se bojati da bi ti se krhao(pucao).Pretpostavljam da radiš 35-icu,ako je to točno, plohu na koju ćeš staviti kit bi možda trebao malo nahrapaviti ili mehanički izgrebsti kako bi se kit bolje primio.Postoji još par kombinacija izrade Zimmerita,probao sam Revellovim kitom(mana mu je što se prebrzo suši) i Tamiya kitom.Nego što češ koristiti kao špahtlu,koju vrstu Zimmerita ćeš staviti?
Natrag na vrh
Panzerfaust

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: Reich Istra
PorukaUpisano: Sri Sij 04, 2006 11:19 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ja sam na ovom brummbaru koristio kit koji služi za drvo i metal! zaboravio sam mu pravo ime ali znam da se ispire vodom bez problema ! posao je malo prljav ali imaš dovoljno vremena za šaruckanje po njemu a cijena je oko 30 kn !

http://www.kitpic.com/is.php?i=316&img=br_2.jpg
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku MSN Messenger
sector
Gost
PorukaUpisano: Sri Sij 04, 2006 4:37 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Imam revellov kit i pokusavao sam napraviti zimmerit na nekim povrsinama ,istina brzo se suši pa to otezava oblikovanje..
..ali treba vjezbati Very Happy
Natrag na vrh
sector
Gost
PorukaUpisano: Sri Sij 04, 2006 4:40 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

tiger Napisao/la:
Isto metodou,koju ti je napiso Hobby M,sam primjenio na PzKpfw IV Ausf.J(ima par fotki negdje na početku foruma,pod temom završenih maketa).Milliput je pogodan iz više razloga,ne sasuši se brzo(ostavlja ti dovoljno vremena da ga oblikuješ),a kada stvrdne nemoraš se bojati da bi ti se krhao(pucao).Pretpostavljam da radiš 35-icu,ako je to točno, plohu na koju ćeš staviti kit bi možda trebao malo nahrapaviti ili mehanički izgrebsti kako bi se kit bolje primio.Postoji još par kombinacija izrade Zimmerita,probao sam Revellovim kitom(mana mu je što se prebrzo suši) i Tamiya kitom.Nego što češ koristiti kao špahtlu,koju vrstu Zimmerita ćeš staviti?

Špahtlu Confused ?
Pa nisam ni siguran kakvih sve vrsta ima...?
I gdje se moze nabavit taj milliput?
Natrag na vrh
tiger
Gost
PorukaUpisano: Sri Sij 04, 2006 4:51 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo jedna dobra stranica na kojoj možeš nešto više saznati.

http://www.zimmerit.com/main/pagineweb/varie/zimmerit1.htm
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Sij 04, 2006 4:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

[Špahtlu Confused ?
Mislim da ti je najpametnije sam oblikovati alat za utiskivanje prema dimenziji i obliku Zimmerita..
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
imwhoim01
Gost
PorukaUpisano: Sri Sij 04, 2006 6:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

jos jedna solidna stranica o povijesti i izradi zimmerita....
Natrag na vrh
sector
Gost
PorukaUpisano: Ned Sij 08, 2006 11:01 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hvala!

puno je pomoglo...!
Natrag na vrh
tiger
Gost
PorukaUpisano: Pon Sij 09, 2006 10:38 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Grunf Napisao/la:
[Špahtlu Confused ?
Mislim da ti je najpametnije sam oblikovati alat za utiskivanje prema dimenziji i obliku Zimmerita..

...ma i ja sam je sam oblikovao,a nazvao sam je špahtla jer stvarno neznam kako su taj alat njemci zvali.Vidio si da ih je bilo različitih vrsta, ravni,valoviti,kvadratni sa rupama,pa varijacije na temu, mreža,vodoravne ,okomite i sl.
Ovo na armorami je fenomenalno!
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma