Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Aero3 by Gremlin models u 1/72

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
medico
Gost
PorukaUpisano: Sub Pro 24, 2005 4:37 pm    Naslov poruke: Aero3 by Gremlin models u 1/72 Citiraj ovaj komentar

evo druzja,

konacno sam zavrshio rezinski Aero3 by Gremlin models u 1/72 ...

bez nekih znachajnijih problema sklapanje je sasvim Ok a rezin je prakticno bez mehurica chak i nakon intenzivnog smirglanja nekih delova ... dodao sam par sitnih detalja a vece izmene su bila na propeleru i repnom tocku koji su 100% u samogradnji
Sema farbanje je iz 'Fronta' registracija prskana preko sablona a zastava decal iz originalnih oznaka makete

ostatak gotovih slika kao i slika tokom rada mozete videti na :
http://photobucket.com/albums/v691/medico/Aero-3/
poz
medico
Natrag na vrh
von Stuck
Administrator
Član od: 08 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sub Pro 24, 2005 5:13 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Izgleda odlično, propeler je prva liga. Very Happy
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Herr Flick
Gost
PorukaUpisano: Sub Pro 24, 2005 5:21 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Head banging super
Natrag na vrh
Timmy
Administrator
Član od: 16 Stu 2005
PorukaUpisano: Sub Pro 24, 2005 6:46 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Propeler je stvarno uvjerljiv. Jako lijepo. Cool
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Hobby M
Gost
PorukaUpisano: Sub Pro 24, 2005 10:15 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Majstore, model ti izgleda odlično, ali link kojeg si stavio vodi na tvoj account na photobucketu, a ne na public access tvojim fotkama.
Zanimalo bi me vidjeti fotke dijelova prije započinjanja radova.
Interijer ti je impresivan, a opći dojam je vrhunski, pa me zato zanima koji uidio zasluga u tome pripada Gremlinu, a koliki tebi Laughing
Natrag na vrh
medico
Gost
PorukaUpisano: Ned Pro 25, 2005 8:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ok, momci hvala na komplimentima !
propeler je u samogradnji jer originalni nije odgovarao ni po obliku ni po prechniku ! istesan je od shtapica stirena 1.5mm debljine , boja drveta je standardna revell wood a godovi su u 2 vrste , jedna je obichan braon tus a druga mislim uljana, slikarska umbra ispocetka izgleda vrlo neuverljivo dog se radi i drzi u ruci ali potpuno 'ozivi' kada se montora na maketu Smile treba raditi kratkom crtastim pokretima 3-4 sloja svaki put pod drugachijim uglom i to 000 cetkicom...

http://photobucket.com/albums/v691/medico/Aero-3/

evo probaj sad mislim da ce album biti dostupan !
maketa je sasvim Ok za rad , sklapa se kao klasicna za razliku od Liksove koja je izlivena iz komada za kojom zaostaje u detaljima i finoci izrade pogotovo kokpita . Prop , repni tocak su 100% samogradnja i neki sitniji detalji ukljuchujucu instro tabe ! Jako dobre reference su fenomenalne fotke tipa walk around gosn'Emila Pozhara treba pogledati na njegovom sajtu !
Gramnlini su dali decale za YU-CXR ali sam se ja odlucio za YU-DAN zbog one rukom farbane '2'
Natrag na vrh
Hobby M
Gost
PorukaUpisano: Ned Pro 25, 2005 8:42 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bravo, bravo, bravo!!!!
Klap klap Klap klap Klap klap
Natrag na vrh
Bebonja
Gost
PorukaUpisano: Ned Pro 25, 2005 11:40 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jako lijepo !

Very Happy Very Happy Very Happy
Natrag na vrh
prelude

Član od: 23 Stu 2005
PorukaUpisano: Pon Pro 26, 2005 12:31 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Spomenuo si L&M maketu...
Da li si pokušao nju sastaviti? Prednosti/mane u odnosu na Gremlina, odnosno može li jedna mala komparativna recenzija ukoliko nisi u "sukobu interesa"? Imam naime "polusastavljenog" Liksinog Aero-3, pa me zanimaju i druga mišljenja...

Tnx,
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
medico
Gost
PorukaUpisano: Pon Pro 26, 2005 6:51 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

pozdrav,

Liksovu maketu, sam video pre odredjenog vremena i ono sto se vec na prvi pogled moze reci je ( sem sto je vishe nego ocigledno da su trup i krila odliveni iz jednog komada Laughing ) je to da su na maketi by L&M definitivno detalji jasniji, finiji, kokpit malo bolje uradjen a zidovi kokpita tanji . Primerak koji sam ja imao u rukama je imao dosta nezgodnih mehurica u jednom od krila kao i u kokpitu sto je malo teze za giitovanje . Sa druge strane Gremlini koriste stariju tehniku livenja od Epoksi smole koja je malo teza za rad, odnos katalizator smesa je 9 prema 1 , ali dozvoljava da se koristi punilac koji pojeftinjuje krajnji proizvod jer stedi osnovnu epoksi masu i ono sta je nama maketarima naj-bitnije da u odredjenom odnosu punilac eliminise mehurice ...npr. napadna ivica krila bila je raspasovana te sam morao smirglati celom duzinom i to poprilicno a pojavio se samo 1 - jedini mehuric !
Kada sve uzmem u obzir pretpostavljam da bi L&M maketu bilo ako ne lakse onda bar brze sastaviti sa druge strane imash maketu od Gremlina ne bash tako rafiniranih detalja, 'nebashzapocetkike' sastavljivosti ali jeftiniju .
Ukoliko je neko zainteresovan ostao mi je odrejen broj neupotrebljenih sablona za YU-DAN pa mu mogu poslati postom .
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Uto Pro 27, 2005 12:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Vrlo lijepa maketa! Very Happy Very Happy Very Happy Hvala na recenzijama! Da li si vidio ili radio i resine IK-2/IK-3?
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Karaya

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: Velika Gorica
PorukaUpisano: Uto Sij 10, 2006 10:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

WWWWWWWWWWOOOOOOOOOOOOWWWWWWWWW ZAKON!

Hiperaktivan
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma