Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| mislav
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 425 | |
|
Upisano: Sri Sij 04, 2006 10:13 pm Naslov poruke: Tank Ta 152 ( ili poznatiji kao Fockewulf) |
|
|
Evo makete s kojom sam se igrao zadnja 3 mjeseca. Maketa je Dragon, 1:72. Inace detaljna ali ''pain in the ass'' za slaganje ( sve treba sto puta pripasivati na mjesto ). Malo sam se poigrao s maketom; otvorio motor, dodao nesto zica, pojaseve, topove od igala za injekcije, pomaknuo elerone... Spirala na spinneru je rukom farbana, farbana je i JG 301 defence of the reich traka.
 _________________ Mislav |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Sij 04, 2006 10:27 pm Naslov poruke: Re: Tank Ta 152 ( ili poznatiji kao Fockewulf) |
|
|
| dobro izgleda.... jel to ona dragonova maketa u kojoj dobijes resin motor i PE set? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Sij 04, 2006 10:48 pm Naslov poruke: |
|
|
Dobar je! Imam istu maketu i istina je da je muka za sastavljanje...Samo mi se boje čine malo tamne ili je to do fotografije? Malo mi je i nelogično što nije pomaknuto kormilo pravca, kad su već krilca, jer se upravljačke površine zakreću po određenoj logici...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ZacP
 | | Član od: 30 Lis 2005 | | Poruke: 355 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Sij 04, 2006 11:34 pm Naslov poruke: |
|
|
| Grunf Napisao/la: | ...Malo mi je i nelogično što nije pomaknuto kormilo pravca, kad su već krilca, jer se upravljačke površine zakreću po određenoj logici...  |
Kormilo smjera se pomiče pedalama, a krilca (kormilo nagiba) palicom, tak da tu nema automatike.
Ono na kaj bi trebalo paziti je da se krilca (kormilo nagiba) ne pomiču simetrično, nego je uvijek veći otklon krilca koje ide gore, dok je manji otklon krilca koje ide dolje. Kad bi se krilca micala simetrično, os okretanja bila bi van trupa aviona, a to ne bi bilo dobro. Ova priča posebno vrijedi za starije/sporije avione.
Također, na avionima koji nemaju hidraulično/električno pokretanje upravljačkih površina, kormilo visine obično biva spušteno (gravitacija) ako nije nečim učvršćeno ili ako palica nije učvršćena. Naime, kormilo visine neće samo od sebe stajat horizontalno.  _________________ ZacP
"StoneHeart"
Ze-Ro Decals
F. William Engdahl "Stoljeće rata" - pročitati |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Sij 05, 2006 12:56 am Naslov poruke: |
|
|
| ZacP Napisao/la: |
Također, na avionima koji nemaju hidraulično/električno pokretanje upravljačkih površina, kormilo visine obično biva spušteno (gravitacija) ako nije nečim učvršćeno ili ako palica nije učvršćena. Naime, kormilo visine neće samo od sebe stajat horizontalno.  |
A u kojem slucaju kormilo visine stoji gore? Samo kada je učvšćeno ili ima još neka magučnost? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mtech
 | | Član od: 23 Lis 2005 | | Poruke: 142 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Sij 05, 2006 1:03 am Naslov poruke: |
|
|
| Izgleda super i to ne kazem zato jer mi je to najljepsi propelerac vec zato jer je ODLICNO napravljen , svaka cast !!! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ZacP
|
Upisano: Čet Sij 05, 2006 1:24 am Naslov poruke: |
|
|
| mskukan Napisao/la: |
A u kojem slucaju kormilo visine stoji gore? Samo kada je učvšćeno ili ima još neka magučnost? |
Ja sam vidio slučaj da je palica potegnuta maksimalno prema sjedalu i vezana pojasom. _________________ ZacP
"StoneHeart"
Ze-Ro Decals
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 2977 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Čet Sij 05, 2006 2:39 am Naslov poruke: |
|
|
Uskoro mislim raditi Sopwith Camela... Znači li to da ću kormilo oboriti na oba krila? _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mislav
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 425 | |
|
Upisano: Čet Sij 05, 2006 9:37 am Naslov poruke: Re: Tank Ta 152 ( ili poznatiji kao Fockewulf) |
|
|
| imwhoim01 Napisao/la: | | dobro izgleda.... jel to ona dragonova maketa u kojoj dobijes resin motor i PE set? |
Dobijes PE set ali ga je koma koristiti jer ti treba kovacki cekic za savinuti metale. Motor nije resin, nego obicna plastika. _________________ Mislav |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Sij 05, 2006 10:13 am Naslov poruke: |
|
|
| ZacP Napisao/la: | | Grunf Napisao/la: | ...Malo mi je i nelogično što nije pomaknuto kormilo pravca, kad su već krilca, jer se upravljačke površine zakreću po određenoj logici...  |
Kormilo smjera se pomiče pedalama, a krilca (kormilo nagiba) palicom, tak da tu nema automatike.
Ono na kaj bi trebalo paziti je da se krilca (kormilo nagiba) ne pomiču simetrično, nego je uvijek veći otklon krilca koje ide gore, dok je manji otklon krilca koje ide dolje. Kad bi se krilca micala simetrično, os okretanja bila bi van trupa aviona, a to ne bi bilo dobro. Ova priča posebno vrijedi za starije/sporije avione.
Također, na avionima koji nemaju hidraulično/električno pokretanje upravljačkih površina, kormilo visine obično biva spušteno (gravitacija) ako nije nečim učvršćeno ili ako palica nije učvršćena. Naime, kormilo visine neće samo od sebe stajat horizontalno.  |
Hvala na stručnoj informaciji-ja sam napisao varijantu pokretanja upravljačkih površina koja se najčešće vidi na fotografijama, pa sam mislio da tu ima logike... Obično se vidi u situaciju: ako je krilce podignuto na desnom krilu, onda je,naravno, spušteno na lijevom, a kormilo pravca zakrenuto u smjeru lijevog spuštenog...Kormilo visine je, naravno, gotovo obavezno oba prema dolje, kao i flapsovi kod npr. Bf 109 ili P-51...Ovo sa razlikom otklona krilaca nisam znao čovjek se uči dok je živ... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ZacP
|
Upisano: Ned Sij 08, 2006 6:42 pm Naslov poruke: |
|
|
| 0viking0 Napisao/la: | | Uskoro mislim raditi Sopwith Camela... Znači li to da ću kormilo oboriti na oba krila? |
Daj malo pojasni pitanje. (...kormilo oboriti na oba krila? ) _________________ ZacP
"StoneHeart"
Ze-Ro Decals
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 1987 | |
|
Upisano: Ned Sij 08, 2006 7:12 pm Naslov poruke: |
|
|
| ZacP Napisao/la: | | 0viking0 Napisao/la: | | Uskoro mislim raditi Sopwith Camela... Znači li to da ću kormilo oboriti na oba krila? |
Daj malo pojasni pitanje. (...kormilo oboriti na oba krila? ) |
vjerovatno je mislio na stražnja krila (visinska, neznam kako se zovu) |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|