Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

boje za mikasu

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
black

Član od: 03 Ožu 2007
Mjesto: Crab's Creek Croatia
PorukaUpisano: Čet Lip 21, 2007 10:06 am    Naslov poruke: boje za mikasu Citiraj ovaj komentar

molim sve koji znaju da mi kažu koje MM boje da nabavim za ovu ljepoticu,pošto je prije par dana uplovila u moje skladište.jedva čekam da krene u izradu!!
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Alaska

Član od: 08 Svi 2007
Mjesto: Njemacka
PorukaUpisano: Sub Lip 23, 2007 8:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

U doba bitke kod Tsushime sivo u sivom. Mislio sam da znam koja siva boja, ali je u jedinom koloriranom casopisu (prilog "Modellist Konstruktoru") bas nema u boji iz doba bitke, nego je neki viktorijanski stil s tamnim trupom, bijelim nadgradjem i svjetlosivim dimnjacima (ako nije kriv ruski tisak), te bijelim prstenima za prepoznavanje na dimnjacima. Jednom rijecju, ipak je bolje otici na neku japansku stranicu.
Alaska

PorukaUpisano: Sub Lip 23, 2007 8:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Za sad sam nasao slijedeci link:
http://de.wikipedia.org/wiki/Bild:MIKASA%26TOGO.jpg
Essex
Gost
PorukaUpisano: Sub Lip 23, 2007 10:37 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovako. Također imam tu maketu i za nju sam namijenija Humbrol boje (kako imam dobra iskustva sa njima a i pozamašnu zalihu istih). Korištenjem usporednih tablica lako ćeš odredit MM ekvivalente.

Kako je moj prethodnik napisa, valja prvo odredit razdoblje. Mikasa je do početka 1904. bila bojana viktorijanski, u skladu s "modom" iz tog perioda, ali i odražavajući svoje britansko porijeklo.

Po nekakvom mom nahođenju trup bi iša u H67, nadgrađe u H28 (u obzir je dolazila i H147, ali ipak sam se na kraju odlučija za prvotnu). Sve metalne palube dobile bi sloj H87, drvene MM 4230 Deck Tan. Ako se odlučiš za ovu shemu, onda tribaš napravit i ova dva koša na pramčanom i glavnom jarbolu jer ih na maketi nema. Mikasa je isporučena japanskoj mornarici s njima, čak ima i jedna fotografija nje na sidrištu pomorskog uporišta Sasebo u srpnju 1904. (ili možda Maizuru?? ne da mi se sad provjeravat) di je prebojana s njima, ali su jarboli olakšani neposredno prije Tsushime.

S izbijanjem neprijateljstava s Rusijom, poput svih ratnih brodova, dobija sivo ratno ruho. Slika je iz veljače 1905.

Ovdje mogu birat između H145 (RAL 7000) čiji je ekvivalent MM 4258 Dunkelgrau 51, pošto imam i jednu i drugu.

Ovo ti je samo moje subjektivno mišljenje i nemoj ga uzimat kao apsolutno, već sam odredi šta ti najbolje odgovara. Sumnjam da će ti bilo tko moć prigovorit jer nema vjerodostojnim podataka, samo 10-tak njenih c/b fotografija
Natrag na vrh
black

PorukaUpisano: Ned Lip 24, 2007 12:04 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ok,hvala i ovo mi je već puno pomoglo.radit ću vjerojatno onu schemu bojanja kao što je na slikama na kutiji
Natrag na vrh
Alaska

PorukaUpisano: Ned Lip 24, 2007 2:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Moze li neka slika kutije? Wink
Essex
Gost
PorukaUpisano: Ned Lip 24, 2007 4:32 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Black misli na ovo

Natrag na vrh
Alaska

PorukaUpisano: Ned Lip 24, 2007 7:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Izvrsno, hvala decki!
black

PorukaUpisano: Pon Lip 25, 2007 5:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

e upravo to!
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma