Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| black
 | | Član od: 03 Ožu 2007 | | Poruke: 443 | | Mjesto: Crab's Creek Croatia |
|
Upisano: Čet Lip 21, 2007 10:06 am Naslov poruke: boje za mikasu |
|
|
| molim sve koji znaju da mi kažu koje MM boje da nabavim za ovu ljepoticu,pošto je prije par dana uplovila u moje skladište.jedva čekam da krene u izradu!! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Alaska
| | Član od: 08 Svi 2007 | | Poruke: 450 | | Mjesto: Njemacka |
|
Upisano: Sub Lip 23, 2007 8:03 pm Naslov poruke: |
|
|
U doba bitke kod Tsushime sivo u sivom. Mislio sam da znam koja siva boja, ali je u jedinom koloriranom casopisu (prilog "Modellist Konstruktoru") bas nema u boji iz doba bitke, nego je neki viktorijanski stil s tamnim trupom, bijelim nadgradjem i svjetlosivim dimnjacima (ako nije kriv ruski tisak), te bijelim prstenima za prepoznavanje na dimnjacima. Jednom rijecju, ipak je bolje otici na neku japansku stranicu. _________________ Sve sto plovi moje! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Alaska
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Lip 23, 2007 10:37 pm Naslov poruke: |
|
|
Ovako. Također imam tu maketu i za nju sam namijenija Humbrol boje (kako imam dobra iskustva sa njima a i pozamašnu zalihu istih). Korištenjem usporednih tablica lako ćeš odredit MM ekvivalente.
Kako je moj prethodnik napisa, valja prvo odredit razdoblje. Mikasa je do početka 1904. bila bojana viktorijanski, u skladu s "modom" iz tog perioda, ali i odražavajući svoje britansko porijeklo.
Po nekakvom mom nahođenju trup bi iša u H67, nadgrađe u H28 (u obzir je dolazila i H147, ali ipak sam se na kraju odlučija za prvotnu). Sve metalne palube dobile bi sloj H87, drvene MM 4230 Deck Tan. Ako se odlučiš za ovu shemu, onda tribaš napravit i ova dva koša na pramčanom i glavnom jarbolu jer ih na maketi nema. Mikasa je isporučena japanskoj mornarici s njima, čak ima i jedna fotografija nje na sidrištu pomorskog uporišta Sasebo u srpnju 1904. (ili možda Maizuru?? ne da mi se sad provjeravat) di je prebojana s njima, ali su jarboli olakšani neposredno prije Tsushime.
S izbijanjem neprijateljstava s Rusijom, poput svih ratnih brodova, dobija sivo ratno ruho. Slika je iz veljače 1905.
Ovdje mogu birat između H145 (RAL 7000) čiji je ekvivalent MM 4258 Dunkelgrau 51, pošto imam i jednu i drugu.
Ovo ti je samo moje subjektivno mišljenje i nemoj ga uzimat kao apsolutno, već sam odredi šta ti najbolje odgovara. Sumnjam da će ti bilo tko moć prigovorit jer nema vjerodostojnim podataka, samo 10-tak njenih c/b fotografija |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| black
|
Upisano: Ned Lip 24, 2007 12:04 am Naslov poruke: |
|
|
| ok,hvala i ovo mi je već puno pomoglo.radit ću vjerojatno onu schemu bojanja kao što je na slikama na kutiji |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Alaska
|
Upisano: Ned Lip 24, 2007 2:31 pm Naslov poruke: |
|
|
Moze li neka slika kutije?  _________________ Sve sto plovi moje! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Lip 24, 2007 4:32 pm Naslov poruke: |
|
|
Black misli na ovo
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Alaska
|
Upisano: Ned Lip 24, 2007 7:55 pm Naslov poruke: |
|
|
Izvrsno, hvala decki! _________________ Sve sto plovi moje! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| black
|
Upisano: Pon Lip 25, 2007 5:39 pm Naslov poruke: |
|
|
| e upravo to! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|