Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

restauracija - kako?

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
BigBadWolf

Član od: 04 Lip 2007
PorukaUpisano: Ned Jul 01, 2007 10:39 pm    Naslov poruke: restauracija - kako? Citiraj ovaj komentar

Dakle, ovo su brodovi koje je moj cale pravio, inace makete su is Pomorskog instituta iz Pule (ili neke ustanove sa slicnim imenom, nisam 100% siguran, mozda neko ovde zna?).

Danas po podne sa ih malo produvao kompresorom, i prilicno sam zadovoljan kako je to ispalo.

Medjutim, sada ide faza 2, ciscenje detalja. Pitanje je kako? Samo vodom ili moze i sredstvo npr. za ciscenje drveta (pronto i sl.)

Inace, vecinos su od drveta, plus metalni delovi (topovi, sidra, fenjeri itd). Jedra su od platna impegiranog nekim lepkom, ako se dobro secam.

HMS Bounty

Pre tretmana kompresorom

Posle

Dubrovacka nava

Pre

Posle

Santa Maria

Pre

Posle

E sad, USS Constitution. Na zalost, imao je sudar sa mackom pre desetak godina i pretrpeo je izvesna ostecenja, koja nemam pojma kako da popravim. Ideje?

Pre

Posle

Eto toliko.Pomagajte ako znate.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
vedro
Gost
PorukaUpisano: Čet Jul 26, 2007 2:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jako, jako lipe makete. S obzirom na imena pretpostavljam da su rdjene iz kitova sta ih izdavala Tehnodidakta iz Pule. Steta sto oni to vise ne rade. imali su dobre nacrte i materijale u kutijama, ukljkucujuci i dodatke kao sto su topovi, zabice, konpci i sl.

Sta se ciscenja tice mislim da je tu najbolje radit sa alkoholom s obzirom da bi rezredjivac ili aceton mogli ostetit boje. Alkohol, vata, stapici i puno strpljenja i mislim da bi to moglo profunkcionirat.

Sta se ostecenja jarbola tice tu nema druge nego ponova izrada cijelog jarbola, jedara i ponovno vezivanje konopcica. U Zagrebu, konacno, ima ducan di se sve to moze naci. Ducan se zove Hobi Modeli Sport, a link mu je www.hm-sport.net . Bio sam vec nekoliko puta tamo i cijene mi se ne cine velikim, bar sta se materijala tice.
Ako ti treba nacrt za USS Constitution ja imam jedan lipi skinut sa interneta. Javi mi ako si zainteresiran pa se dogovorimo kako da ti ga posaljem.
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma