Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| PowerPlant
 | | Član od: 02 Svi 2007 | | Poruke: 3206 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Jul 02, 2007 1:54 am Naslov poruke: Dodge Viper GTS |
|
|
Pozdrav
Za uspjesno zavrsen semestar na faxu, odlucio sam se nagraditi maketom svog avatara
Maketa i nije nesto, ali bit ce ok za lagani build uz Skyline-a na build-offu
Mislim da ce bit posla oko shasije i ovjesa...nekako mi se cini visok model ovako u mock-upu, u odnosu na ilustraciju na kutiji...
a i medjuosovinski razmak mi je cudan...kao da je cijela sasija pomaknuta u odnosu na karoseriju...cini mi se da kotaci nisu centrirani u wheel archevima, tj. da su preblizu unutarnjim rubovima...
Misljenja???....prije nego proradi pila i krenem operirat
Eto...sorry, znam da i nije neki "rad" do sada, ali je "projekt"
Bit ce neki napredak vec sutra...
Poz _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
 | | Član od: 16 Ožu 2006 | | Poruke: 5159 | |
|
Upisano: Pon Jul 02, 2007 7:22 pm Naslov poruke: |
|
|
da... dosta cudno stoji.
hoces crte farbati ili ljepiti decale?
mijenjas felge? ove su koma, in my opinion _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
|
Upisano: Pon Jul 02, 2007 11:36 pm Naslov poruke: |
|
|
Da, moram sredit to kak auto sjedi...
Decale cu stavljat za crte...maketa je potpuno nova tako da su apsolutno besprijekorni...mislim da ce fino sjest...
Boja ce bit plava prema uputama...cijeli auto ce bit factory-stock
Tu u igru ulaze felge...na pravom autu mi ovakve izgledaju sasvim ok, ali ove kitove jesu prilicno lose...
Mijenjao bi ja njih ali problem je u tome kaj nemam druge koje pasu, a ne da mi se narucivat neke onlajn...
Jedno je ziher...sjest ce u neki aluminium ili nesto slicno jer me ovaj plasticno-kromirani sjaj ubija  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
|
Upisano: Pet Jul 06, 2007 8:11 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo, dok se sushi unutrashnjost od Skyline-a, malo sam se pozabavio Viperom...
Kao prvo, spulje...u uputama stoji samo ugradnja ovog auspuha iza...
E sad, pregledom dijelova, otkrio sam i ove za sa strane, a nigdje u uputama ni slova o tome...ko skuzi, skuzi
I tako, odlucih ugradit ove sa strane, ali nekak su mi previse strshali ovak pa sam se odvazio na operaciju busilicom i skalpelom...rezultat...custom exhaust!!!
Naravno, ima tu josh posla, ali valjda ce na kraju, nakon puttya i farbanja, izgledat ok
Dalje...unutrasnjost...izmedju siceva su bila neka dva glupa kruga, shatro zvucnika...i tako ja odlucih probat scratchat neke bolje...
Na kraju, jedino kaj sam uspjeshno "scratchao" je bila plastika dok sam s bushilicom radio rupe, shto se i vidi iz prilozenog
Ne znam... ako ovi dobro ispadnu mozda se i odvazim mijenjat gepek...maknut rezervu i stavit policu s wooferima, pojacalom...
|
 |
| Low Gazda
|
Upisano: Pet Jul 06, 2007 9:58 pm Naslov poruke: |
|
|
zanima me kak ces sredit taj auspuh.....
a vidim da si motor odlicno sredio  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bastardo
 | | Član od: 18 Lis 2005 | | Poruke: 1387 | | Mjesto: Celje |
|
Upisano: Sub Jul 07, 2007 10:34 am Naslov poruke: |
|
|
Super poslic sa auspuhom Ali ta ideja o wooferima i pojacalima u gepeku mi nekako ne pase u Viper... To je samo moje misljenje...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| nikola
 | | Član od: 02 Velj 2006 | | Poruke: 262 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Sub Jul 07, 2007 2:53 pm Naslov poruke: |
|
|
| za sada super izgleda , mislim da bi jedan veliki wofer super sjeo umjesto tog kotaca. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
|
Upisano: Sub Jul 07, 2007 4:13 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala decki...
Low...motor je za sad samo u mock up-u...bit ce crvene boje...prava zvijer
Oko auspuha ima posla ali sam prilichno siguran da ce lijepo ispast...moram sad i drugu stranu isto tak
Ali eto...pretpostavljam da to i je poanta ovog hobija...pedantnost i strpljenje
Bastardo i Nikola, ovo s wooferima i to...josh si premisljam i ne znam kaj bi...
Radim i na Skyline-u za build-off dosta i ovo mi je prvi put da slazem 2 makete istodobno...
Ne bih htio previse komplicirat ovog Vipera jer je to maketa za prckanje u pauzama dok se Skyline sushi, a ne neki super detaljan projekt...
Al opet...udjem svako malo u napast pretvorit tu unutrasnjost u neki strashan pakao decibela
Ne znam....razmislit cu jos  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mario
 | | Član od: 15 Lis 2005 | | Poruke: 3139 | | Mjesto: Zagreb-Lučko |
|
Upisano: Sub Jul 07, 2007 4:47 pm Naslov poruke: |
|
|
Pa nisi trebao kitati one rupe u sredini izmedu siceva jer to jesu zvucnici ako si kad vidio ili sjedio u pravom Viperu jer ja jesam i vidio sam da su to zvucnici ali ako tako hoces to je tvoj izbor.Bok _________________
Visit my page:"MT-Style" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
|
Upisano: Sub Jul 07, 2007 5:10 pm Naslov poruke: |
|
|
Mario, znam da to jesu zvucnici, ali kit je tamo imao samo 2 urezana kruga...ono, bez veze, kao zvucnici...nije bilo rupa.
Ja sam tu izbusio rupe i od putty-a napravio mala udubljenja, shatro membrane od zvucnika...mozda se to ne kuzi najbolje na slikama
Imam jos neko detaljiranje u planu tako da ionak nije to josh uvjek gotovo...
Kad sjedne boja bit ce bolje... _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
|
Upisano: Ned Lis 28, 2007 5:30 pm Naslov poruke: |
|
|
Skuzio sam da vec dugo nisam ovdje nista postao...iskreno, nisam previse niti radio na Viperu, ali da sa ovaj topic ne izgubi, evo nesto malo napretka koji sam ovih dana napravio...
I dalje se bavim spuljama...zakitao sam rupu iza odakle je trebao viriti originalni auspuh, skinuo tvornichki krom s novih i namjestio ih sa strane te postupno krenuo s kitanjem i smirglanjem...
Naravno, ima tu josh dosta posla prije nego ce biti spremno za farbu, ali za sada sam zadovoljan...
Potrudit cu se shto prije napraviti josh  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
|
Upisano: Ned Lis 28, 2007 7:59 pm Naslov poruke: |
|
|
dobre ce bit ove spulje sa strane. nisi previse mesario kad si rezao rupu, dosta je cist rez, mislim da nebi trebao imati previse problema da pokitas to kak spada.
ja sam se vec pitao gdje je zamro ovaj projekt. nisam bas za nove amere, stari su mi veca fora. ali znam da ces napraviti dobar posao na ovome. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
|
Upisano: Ned Lis 28, 2007 10:39 pm Naslov poruke: |
|
|
Rupe sam radio s mini busilicom a potom koristio valjkasti tool za smirglanje pri izgladjivanju rubova...ok je ispalo i ja isto mislim da cu bez vecih problema dovrsit kitanje
Jedino, to je proces...
A iskreno, nekak ni meni nije sjeo ovaj Viper...auto kao takav mi je ok, ali maketa je prilicno dosadna...puno su mi drazi old skool muscle cars
Ipak, slozit cu ja njega...s vremenom  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
|
Upisano: Uto Stu 20, 2007 8:11 pm Naslov poruke: |
|
|
Napredak na Viperu...
Unutrashnjost je skoro gotova...
Evo kronologija u slikama
Sredjivanje zvucnika, dodan tapecirung od brus-papira i scratch otvori za seatbeltse prije konacnog farbanja:
Dojam:
Mockup..."zvucnici", tj. ova udubljenja ce vjerojatno biti bijela a prsteni okolo, tj. "okviri zvucnika" ce bit neki silver...
(Sorry, losa slika )
I, naravno, dashboard...decale za cajgere je trebalo dobro natopit setting solutionom jer podloga takodjer ima odljevene cajgere preko kojih idu decali...
Bez setting solutiona nema shanse da sjednu kak spada nego ostaju uzdignuti i labavi
Odlucio sam ne stavljat zvucnike i pojacalo u gepek...ostat ce stock...
Ipak, treba josh zgotovit par sitnica, prije svega moram izmislit neke pojaseve, ali onda ce to biti to shto se unutrashnjosti tiche...
Dalje, stroj...
Mashina je prilicno losa...fali puno detalja a oni koji postoje su pogresno razmjesteni ali eto...
Obavio sam farbanje:
Slijedi detaljiranje, prije svega osnovno zhicanje...
Otprilike ovako:
Ovu maketu sam zapoceo dok sam slagao Skylinea za Jap BO i trebala je biti OOB za slaganje u predahu od BO-a ali eto, razvuklo se i pale su mi na pamet raznorazne ideje
Napredak slijedi ASAP...
Pozz _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
|
Upisano: Uto Stu 20, 2007 9:57 pm Naslov poruke: |
|
|
kako si 'crtao' ove linije na motoru? i ovo 'Viper'? pretpostavljam da je to bilo malo izdignuto od ostatka, ali koju si tehniku rabio? drybrush? _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|