Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| 0viking0 Moderator
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 2977 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Pet Pro 30, 2005 1:26 am Naslov poruke: Hrvatski Hughes 1/48 Hasegawa |
|
|
Evo mog posljednjeg ostvarenja. Fotke su dosta loše zbog slabog svjetla, ali čim će biti bolje, fotkat ću nove... Maketa je Hasegawa Israeli MD-500 dosta preuređen sa ponešto scratchanih dijelova. Inače, slaže se bez problema, sve fino paše, kitanja gotovo uopće nema - malo na spojevima. Sa panelima gotovo uopće nema problema - ovaj ih helić gotovo ne posjeduje .
Super stvar ako želite složiti nešto za opuštanje nakon nekih zahtjevnih projekata.
Možda stavim još pokoju fotku kad se vani proljepša. _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Timmy Administrator
 | | Član od: 16 Stu 2005 | | Poruke: 2453 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Pro 30, 2005 1:28 am Naslov poruke: |
|
|
Ovim fotkama ništa ne fali i još se super uklapa maketa u pozadinu.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Pro 30, 2005 10:31 am Naslov poruke: |
|
|
Izvrstan je! Nisam siguran je li to maketa koja mi je "zapela za oko" nedavno na izložbi u vitrini sa Kanaderima?? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
|
Upisano: Pet Pro 30, 2005 11:36 am Naslov poruke: |
|
|
Je, taj je bio u vitrini sa kanaderima. _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Pro 30, 2005 12:30 pm Naslov poruke: |
|
|
Bravo Ranec.
Šteta što više ljudi ne radi modele sa hrvatskim oznakama. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Timmy Administrator
|
Upisano: Pet Pro 30, 2005 12:44 pm Naslov poruke: |
|
|
Koji sam ja kmet. Stavio sam fotku Hughesa u krivi topic tj. u onaj s Vikingovom ilustracijom. Evo slike s izložbe:

Timmy: poruka promijenjena dana: Pet Pro 30, 2005 12:47 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tanelorn
 | | Član od: 08 Tra 2005 | | Poruke: 784 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Pro 30, 2005 12:47 pm Naslov poruke: |
|
|
| Timmy Napisao/la: | Gdje je nestao moj odgovor s fotografijom s izložbe??? |
Ništa nije brisano, jedina fotografija sa izložbe koju si danas postao je na Razgovorima uz kavu pod topicom "Ilustracija".  _________________ Last night fear knocked on my back door. Faith answered!
There was no one there! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Timmy Administrator
|
Upisano: Pet Pro 30, 2005 12:48 pm Naslov poruke: |
|
|
Ma znam, ispričavam se, malo sam pobrkao stvari.
EDIT: Pobrisao sam u rubrici Razogovri uz kavu/Ilustracija onaj svoj odgovor s Hughesom. 
Timmy: poruka promijenjena dana: Pet Pro 30, 2005 12:50 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tanelorn
 | | Član od: 08 Tra 2005 | | Poruke: 784 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Pro 30, 2005 12:49 pm Naslov poruke: |
|
|
| Timmy Napisao/la: | | Ma znam, ispričavam se, malo sam pobrkao stvari. |
Nema problema, greske se dogadjaju  _________________ Last night fear knocked on my back door. Faith answered!
There was no one there! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
|
Upisano: Pet Pro 30, 2005 2:09 pm Naslov poruke: |
|
|
| tiger Napisao/la: | Bravo Ranec.
Šteta što više ljudi ne radi modele sa hrvatskim oznakama. |
Pa kad se realno gledano i nema puno za raditi. _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| SZVO
 | | Član od: 07 Pro 2005 | | Poruke: 1055 | | Mjesto: Slavonski Brod/Zagreb |
|
Upisano: Pet Pro 30, 2005 10:03 pm Naslov poruke: |
|
|
| Odlicna maketa. Koliko sam upucen, sljedece bi godine mogao izaci set dekala sa oznakama za HRZ Defendere u 1/48 i 1/35. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| prelude
 | | Član od: 23 Stu 2005 | | Poruke: 1886 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Pro 31, 2005 2:01 am Naslov poruke: |
|
|
viking piše: Pa kad se realno gledano i nema se puno za raditi ?
Da, zaista se nema neki izbor...;
HRZ: 3 varijante MiG-21bis, MiG-21UM, 2 varijante Mi-24, svaka od 20-tak Mi-8 je praktički inačica za sebe, 2 varijante Canadaira, 2 varijante Defendera, 2-3 varijante Pilatusa, Jet Ranger, oko nekoliko podvarijanti An-2, Do-28, Utva 75, Piper,Cessna 172, An-32, a ne znam tko priječi i malo "schratcinga": Jastreb, Galeb, Kraguj, Air Tractor, Dromader, Pawnee,...
MUP RH: Jet ranger, Bell 212,
milsim da su i civilnjaci isto "hrvatski" makar imali 9A-...,
a bogami mi se čini da tamo nekih četrdesetih i messerschmitti, dornieri, bregueti, potezi, FIATi, Fieseleri, Blenheimi, Bückeri, Rogožarski, Ikarusi, Avie, etc., baš i nisu nosili belgijske oznake...?
Dobro?
Sad sam se samo zdeprimiral kad se sjetim kaj sve treba složiti... nadam se da se niste i vi, pa navalimo polako... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
|
Upisano: Sub Pro 31, 2005 2:58 am Naslov poruke: |
|
|
OK, al kad reduciramo to na moje 1/48 mjerilo dobivamo MiG-21 u jednoj varijanti, Hind u jednoj varijanti, Bell, MD-500, Messera i možda još ponešto što je sve skupa 6-7 maketa od toga svega 2-3 lako dostupne. Ostalo treba miskroskopom tražiti po tržištu.
Ako se u obzir uzmu Jugoavioni može se reći da je taj popis malo širi.
MiGa slažem trećeg, Hinda i MD-a sam složio, još me samo messer čeka... Toliko
 _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| prelude
 | | Član od: 23 Stu 2005 | | Poruke: 1886 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Pro 31, 2005 3:16 am Naslov poruke: |
|
|
Viking, moj je reply (ili demantij, kak hoćeš) u principu upućen ljudima koji preferiraju i druga mjerila - čisto da ljudima damo do znanja da se ima kaj za raditi, treba samo inspiracije i vremena - ovo potonje na žalost mene osobno dost j...
Na tvovoj dosadašnjoj produkciji svaka čast, a nadajmo se (slažem se da je za sada malo "mršavo") pojavi više kvalitetnih/odgovarajućih (za HRZ i HBZ) 48-ica.
Inače, fotke defendera mi se glede umjetničkog dojma baš svidjaju s ovakvom (prigušenom) svjetlošću. Efektnije je... sam kaj ne poleti...
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ZacP
 | | Član od: 30 Lis 2005 | | Poruke: 355 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Pro 31, 2005 4:16 pm Naslov poruke: |
|
|
| 0viking0 Napisao/la: | | OK, al kad reduciramo to na moje 1/48 mjerilo dobivamo MiG-21 u jednoj varijanti, Hind u jednoj varijanti, Bell, MD-500, Messera i možda još ponešto što je sve skupa 6-7 maketa od toga svega 2-3 lako dostupne. Ostalo treba miskroskopom tražiti po tržištu. |
Mala dopuna:
U 1/48 MiG-21bis se mogu raditi u 5 inačica (male vanjske razlike sa starim shemama x4 + modificirani "rumunj"), Hind u D i V inačici (ima krasan CMK set za D i V inačicu), dvije inačice Defendera, dvije inačice Messera (3, pojavit će se fotke kad-tad ), MS-406, Fiat G-50 ...
Pa onda kad Trumpeteer najavi "par" noviteta (npr. ne bi im trebalo puno da smanje MiG-21UM i Mi-17 na 1/48, nadam se da Hanich čita ovo), i eto nas na broju 15.
A različite sheme bojenja i označavanja ovdje nisam ni uzimao u obzir...  _________________ ZacP
"StoneHeart"
Ze-Ro Decals
F. William Engdahl "Stoljeće rata" - pročitati |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|