Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Oklop 1:48
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
P-51

Član od: 24 Ožu 2006
Mjesto: Drniš/Šibenik
PorukaUpisano: Pet Sij 26, 2007 3:56 pm    Naslov poruke: Oklop 1:48 Citiraj ovaj komentar

Prije 2 mjeseca sam od kolege kupio Stug III 1:48 Tamiya i oduševio se tim mjerilom. Ima puno više detalja od 1:72 a skoro sve kao i 1:35. Kako sam sve tanji sa prostorom ozbiljno se bavim mišlju da "glavne" tenkove iz WW 2 započnem u ovom mjerilu. Na netu ima svega i svačega a čini mi se da je Tamiya najozbiljnija. Vidim da ima već kupiti i ekipe i dodataka (resin i metalurgija). Kako sam tanak u znanju o ovom mjerilu molio bih pomoć: ko ih radi i koje, čiji su najbolji/detaljniji i sl? I Žach će vidim ubrzo ponuditi jednog od meni napetih pa...
Molio bih, ako ništa drugo, razmjenu mišljenja o ovom mjerilu oklopa i isplativosti prelaska na istog.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site AIM
0viking0
Moderator
Član od: 17 Lis 2005
Mjesto: Zagreb - Croatia
PorukaUpisano: Pet Sij 26, 2007 5:26 pm    Naslov poruke: Re: Oklop 1:48 Citiraj ovaj komentar

P-51 Napisao/la:
Prije 2 mjeseca sam od kolege kupio Stug III 1:48 Tamiya i oduševio se tim mjerilom. Ima puno više detalja od 1:72 a skoro sve kao i 1:35. Kako sam sve tanji sa prostorom ozbiljno se bavim mišlju da "glavne" tenkove iz WW 2 započnem u ovom mjerilu. Na netu ima svega i svačega a čini mi se da je Tamiya najozbiljnija. Vidim da ima već kupiti i ekipe i dodataka (resin i metalurgija). Kako sam tanak u znanju o ovom mjerilu molio bih pomoć: ko ih radi i koje, čiji su najbolji/detaljniji i sl? I Žach će vidim ubrzo ponuditi jednog od meni napetih pa...
Molio bih, ako ništa drugo, razmjenu mišljenja o ovom mjerilu oklopa i isplativosti prelaska na istog.

Meni isto u ruke upao Stug III 1/48... zbilja super maketa. Od prije imam Kuebelwagen-a kojeg nikako da započnem...
vrsa

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: all over the place
PorukaUpisano: Uto Velj 06, 2007 5:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Luđačka preporuka Hobby Boss-ov T-34 u bilo kojoj verziji. Ima cijelu unutrašnjost i brdo detalja. Zapravo umanjeni Trumpov T-34 u 1/16. Ja sam nabavio nešto od Bandaija-Fumana i probat ču se malo s tim uhvatit u koštac.
MAK REOPLAN - Split
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Pokryshkin
Gost
PorukaUpisano: Uto Velj 06, 2007 5:26 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da ne otvaram novi topic, postoji li išta modernog oklopa u 1/48?

Ili barem ikakve najave za isti?
Natrag na vrh
0viking0
Moderator
Član od: 17 Lis 2005
Mjesto: Zagreb - Croatia
PorukaUpisano: Uto Velj 06, 2007 5:27 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ima academy dosta toga, ali je na razini detaljnije igračke. Ne preporučam.
lisec
Gost
PorukaUpisano: Sri Velj 07, 2007 12:55 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Radi ti Tamiya i AFV ponajbolje,dok je HobbyBoss tu sa nekim povremeno dobrim.
Ja sad upravo završavam KingTigera,i opak je, a plehe i dodatke sad već ima poprilično.Od Abera,Eduarda,Parta,LionRoara,Haulera...You name it
Natrag na vrh
vrsa

PorukaUpisano: Ned Velj 18, 2007 12:32 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Novi igrači Hassegava sa Willysom i BMW 3.. i nešto kabriolet te najava ICM-a Sd.Kfz 222 i Opel Admiral
MAK REOPLAN - Split
Natrag na vrh
P-51

Član od: 24 Ožu 2006
Mjesto: Drniš/Šibenik
PorukaUpisano: Uto Velj 20, 2007 8:35 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Otiđite na Track 48, tamo je uglavnom sve šta ima na planeti u ovom omjeru.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site AIM
Alex

Član od: 18 Lis 2005
Mjesto: Toronto,Kanada
PorukaUpisano: Čet Svi 03, 2007 4:49 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Promakao mi je ovaj topic,pa sad malo sa zakasnjenjem
"uskacem"
Ja sam se zaljubio u 1/48 tenkove.
Tamiya je zakon.Jako se lako sklapaju,plastika je vise nego
odlicno izlivena.
Detalji su skoro kao na 1/35 ,a neusporedivo su bolji nego 1/72.
Na 1/48 tenkove sam presao iskljucivo zbog toga jer sam
dugogodisnji avionas-cetrdesetosmas,pa da sve drzim u istom
mjerilu.
Izlozio sam nekoliko svojih radova tenkova u 1/48 a bit ce
ih jos,i to vrlo skoro.
Tamiya vrlo agresivno nastupa,Hobby Boss je zaista odlican.
Njihovi T-34/76/85 su nevjerojatni.
Unutrasnjost,motor,transmisija...cudo jedno.
Sve to u cetri varijante,zatim njihova linija Shermana
i Kliment Vorosilov tenkova ,sve u nekoliko varijanti.
Toplo preporucavam!
Natrag na vrh
cromodeler

Član od: 18 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Svi 03, 2007 9:40 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

0viking0 Napisao/la:
Ima academy dosta toga, ali je na razini detaljnije igračke. Ne preporučam.

To što ima Academy su dosta stari kalupi koje "prežvakavaju" razni proizvođači kao npr. Fuman, Bandai itd. Navodno su porijeklom od Froga,ali nekog kineskog. Uglavnom su to makete koje su predviđene za motorizaciju , te neke dolaze čak i s elektromotorčićem , ali je na uštrb toga donji dio koma , gusjenice su gumene da bi se postigla pokretljivost. Naravno da je time opći izgled bitno okrnjen i osakaćen . No jedino su oni imali ili imaju modernija vozila u tom mjerilu ( Merkava , STRV-103 itd ) . Kao što reče Vjeko , igračke !
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
vrsa

PorukaUpisano: Pet Svi 04, 2007 6:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

E pazi Bandai je bandai i nemoj ga brkat jer oni su radili oklop WW2 i to nemotorizirani. To su stare makete, ali još danas mogu sa malo truda proč. Imam njihov Flak i Sd.kfz7 (8 tonski polugusjeničar) te Sd.Kfz 223. i to su još dobre makete. Fuman i Frog su poslije ponovo izdavali Bandaijeve makete jer su preuzeli njihove kalupe.
MAK REOPLAN - Split
Natrag na vrh
Sotek

Član od: 14 Svi 2007
PorukaUpisano: Pon Svi 14, 2007 11:16 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bok svima! Novi sam i imam pitanje (da baš ne otvaram novi topic) u vezi 1:48 oklopnih vozila. Nekako sam se zagrijao za to mjerilo ali sam skužio da baš nije zastupljeno u Hrvatskoj (Tamiya pogotovo). Gdje je najveći izbor, kak se vi snalazite i šta mislite o tome?
Pozdrav!
Natrag na vrh
barakuda

Član od: 22 Sij 2007
Mjesto: ST
PorukaUpisano: Pon Svi 14, 2007 11:37 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Najveći izbor ti je na stranim linkovima.Slabo kod nas,vrlooooo slabo.
Npr. imaš dosta veliku ponudu na next stranicama:
http://www.rainbowten.co.jp/
http://www.hlj.com/
http://www.hobbyeasy.com/Home.do?para=327&str=category&maker=&spanid=C16602&status=yes

pa sretno!
Natrag na vrh
Sotek

Član od: 14 Svi 2007
PorukaUpisano: Pon Svi 14, 2007 11:52 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kako to da je kod nas slabo? Slabi je interes ili se radi o nemaru dobavljača?
Natrag na vrh
mskukan

Član od: 08 Svi 2007
PorukaUpisano: Pon Svi 14, 2007 12:32 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Trenutno najbolja 1/48 maketa je Skybow Tiger (pogotovo kasni jer ima zimerit odliven vech i to vrlo dobro). mogu reci da je puno puno ispred tamiye po kolicini detalja i izvedbi dijelova.

Zajedno sa njim je medju najboljima je i hobby boss T-34, ponajvishe zbog unutrasnjosti.

Inace, AFV je prepakirao Skybow i dodao pe grillove, tako da ima i kod nas taj AFV/Skybow Tiger kasni sa zimeritom u 1/48.

Teška vremena prijatelju moj, đavo ih odnio
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma