Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
|
Upisano: Sub Ruj 01, 2007 2:23 pm Naslov poruke: Cijena transakcije |
|
|
| Ja sam nešto čuo da se naplačuje i transakcija i to jako puno, dali je to istina? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Ruj 01, 2007 2:56 pm Naslov poruke: |
|
|
Nisam siguran da li sam te dobro razumija, ali ako misliš na međunarodni prijenos novca s banke na banku (International Bank Transfer), da, dosta je skupo i neisplativo. Toliko da ne tribaš uopće to uzimat u razmatranje.
I Western Union ti uzima 15% provizije od ukupnog iznosa.
Znači za on-line naručivanje nema druge nego kartica ili PayPal |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kinfa-t
 | | Član od: 19 Kol 2006 | | Poruke: 1094 | | Mjesto: ZAGREB |
|
Upisano: Sub Ruj 01, 2007 4:32 pm Naslov poruke: |
|
|
Samo nemoj preko HP-a jel te oni deru, meni su tražili za prijenos
180eura na račun jednog militarija shopa u českoj oko 30 eura. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Ruj 01, 2007 10:35 pm Naslov poruke: |
|
|
| Essex Napisao/la: | Nisam siguran da li sam te dobro razumija, ali ako misliš na međunarodni prijenos novca s banke na banku (International Bank Transfer), da, dosta je skupo i neisplativo. Toliko da ne tribaš uopće to uzimat u razmatranje.
I Western Union ti uzima 15% provizije od ukupnog iznosa.
Znači za on-line naručivanje nema druge nego kartica ili PayPal |
Ti kažeš da je to samo kad banaka, moja stara je kupovala preko vise tenisice za unuka iz Amerike i samo za transakciju su joj uzeli 15 dolara? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kinfa-t
 | | Član od: 19 Kol 2006 | | Poruke: 1094 | | Mjesto: ZAGREB |
|
Upisano: Ned Ruj 02, 2007 12:19 am Naslov poruke: |
|
|
Najbolje ti je kupovati Americanom ili PayPalom. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Ruj 02, 2007 10:50 am Naslov poruke: |
|
|
Ali nemam ni jedno ni drugo na raspolaganju Eventualno tu Visu, znači ako budem naručivao naplatit će mi transakciju? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
 | | Član od: 16 Ožu 2006 | | Poruke: 5157 | |
|
Upisano: Ned Ruj 02, 2007 11:02 am Naslov poruke: |
|
|
ja mislim da si ti nesto pomijesao. transakcija se naplacuje ako se salje neka lova izmedju internacionalnih banaka. znaci - ti saljes iz Volksbanke iz ZG 100 dolara u iksipsilon banku u minhenu. i platis cijenu transakcije koju ti oni kazu. ta cijena varira izmedju banaka i ovisi o iznosu love koji saljes. negdje je visine i do 50 eura po transakciji (osobno iskustvo).
ako placas neki proizvod na nekoj stranici preko bilo koje kartice ili putem paypala, ne placas nikakvu cijenu transakcije. samo cijenu proizvoda plus postarinu. eventualno platis carinu i PDV ali to ovisi o nekim drugim cimbenicima (cijena posiljke, velicina paketa, sreca....)
ako placas money transferom onda placas neku jednokratnu naknadu, ali ta opcija ti je komplicirana. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Static
| | Član od: 21 Tra 2007 | | Poruke: 81 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Ruj 03, 2007 6:30 pm Naslov poruke: |
|
|
Doznaka u inozemstvo preko Zaba-e (uplata novca s kunskog računa moje firme na neki tuđi devizni) zaračunava se jednokratno 80 kn.
U pravilu se te bankovne naknade između 10 i 15 eura. _________________ www.juricek.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|