Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Italeri, 1/48, F-86 E Sabre

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Timmy
Administrator
Član od: 16 Stu 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sub Pro 24, 2005 12:02 am    Naslov poruke: Italeri, 1/48, F-86 E Sabre Citiraj ovaj komentar

Meni jedna od dražih maketa. Farbana s MM 1401 Aluminium (Metalizer) bojom koja čim se takne s prstom, skida se.

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
imwhoim01
Gost
PorukaUpisano: Sub Pro 24, 2005 12:10 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Vrlo lijepo Smile ...ali ne primjecujem weathering Confused (is it just me?)
Nije da kritiziram, vec me samo interesira dali ima kakvi wash ili sta vec...

imwhoim01: poruka promijenjena dana: Sub Pro 24, 2005 12:11 am; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Hobby M
Gost
PorukaUpisano: Sub Pro 24, 2005 12:11 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Timmy, jesi stavio na nju MM sealer? Tada se ne bi trebala skidati.
Natrag na vrh
von Stuck
Administrator
Član od: 08 Lis 2005
PorukaUpisano: Sub Pro 24, 2005 12:16 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hobby M Napisao/la:
Timmy, jesi stavio na nju MM sealer? Tada se ne bi trebala skidati.

Očigledno nije, a i tonovi bi bili tamniji, zagasitiji.Ali zato momak radi...trudi se.I ide mu. Very Happy
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Timmy
Administrator
PorukaUpisano: Sub Pro 24, 2005 12:16 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

2 imwhoim0> dobro vidiš, nema weathering jer tada još nisam imao pojma kako se to radi. Embarassed

2 Hobby M> nisam stavio nikakav sealer jer sam čuo da ak se to stavi da onda to više nije to tj. da boja izgubi taj metalni sjaj.
Natrag na vrh
Hobby M
Gost
PorukaUpisano: Sub Pro 24, 2005 12:20 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da, to je nezgodni izbor između dva zla.
Svejedno Timmy, pravi si majstor! Otpuhuje pjenu
Natrag na vrh
tiger
Gost
PorukaUpisano: Sub Pro 24, 2005 12:21 am    Naslov poruke: Re: Italeri, 1/48, F-86 E Sabre Citiraj ovaj komentar

Timmy Napisao/la:
Meni jedna od dražih maketa. Farbana s MM 1401 Aluminium (Metalizer) bojom koja čim se takne s prstom, skida se.

To ti se dogadja ako ne prešpricaš Metalizer sa Sealerom.Prozirna tekučina kao lak,koja stvara tanki film na MM Metalizer bojama i spriječava da se na dodir ljušti.
Ako nemaš taj Sealer,probaj slojem bezbojnoga sjajnoga laka.
BTW,maketa ti izgleda odlično! Very Happy

dorada:kad sam ti poslo reply,vidim da me Marko zaskočio
Natrag na vrh
Bebonja
Gost
PorukaUpisano: Sub Pro 24, 2005 2:34 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sve je več rečeno.Ali da ponovimo,dobro izgleda.Nego jesi li provjerio koji je model ono čudo?

Very Happy Very Happy Very Happy
Natrag na vrh
Timmy
Administrator
PorukaUpisano: Sub Pro 24, 2005 3:08 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

bebonja Napisao/la:
Sve je več rečeno.Ali da ponovimo,dobro izgleda.Nego jesi li provjerio koji je model ono čudo?

Very Happy Very Happy Very Happy

Naravno. Radi se o F-86 D Sabre Dog. Klikni ovdje: http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=555
Natrag na vrh
Mtech

Član od: 23 Lis 2005
PorukaUpisano: Ned Pro 25, 2005 1:25 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Probaj ga premazat sa Prontom , zastitit ce ga od ljustenja , bez negativnog ucinka na boju ...
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Uto Pro 27, 2005 12:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mislim da bi ga mogao preprskat sa akrilnim sjajnim MM lakom. On nebi trebao oštetiti metalizer... Ja sam neke makete bojane metalizerom 5-6 minuta nakon nanošenja zadnjeg sloja boje ispolirao sa mekom krpicom i nisam primjetio skidanje boje. Very Happy Inače ne izgleda loše Cool
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma