Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

VEGA 2000
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
cro-hobby

Član od: 25 Ožu 2007
Mjesto: Čakovec
PorukaUpisano: Ned Tra 08, 2007 11:07 pm    Naslov poruke: VEGA 2000 Citiraj ovaj komentar

Ovako, namjeravam kupit airbrush VEGA 2000 pa me zanima dali mi možete reči pomoč oko toga dali da kupim samo airbrush ili cijeli set?!

Hvala unaprijed
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
Ice Demon

Član od: 26 Pro 2006
Mjesto: Marija Bistrica
PorukaUpisano: Ned Tra 08, 2007 11:28 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da, set dobro dodje.
Pogotovo sto dolazi sa iglom (i dizna je vjerojatno unutra) sto je preporuka da se kupi rezervna ako je nece bit na lageru ako ces nesto mozda strgat ili savinut.
Ako vec imas kompresor, ovo Badgerovo crijevo je fenomenalno, drzim ga u rukama i izdrzljivo. Naravno, ako vec nemas crijevo.
Usput, dobije se sav taj pribor i bocice koje dobro dodju i inace (ispadje jedna iz ruke, zamjenska ako ces malo kasnije farbat sa tom bojom i to).

Po meni isplati se uzet.

Vega 1000, 2.5 konja kompresor... Farba ko ludo.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site MSN Messenger
P-51

Član od: 24 Ožu 2006
Mjesto: Drniš/Šibenik
PorukaUpisano: Pon Tra 09, 2007 8:36 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja sam kupio set. Kupi jer se isplati, sve ono što dobiješ unutra a kupovao bi odvojeno u cjelini bi te stajalo bar 200 kuna više.
Inače, airbrush je sasvim ok i vjerujem da nećeš imati problema.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site AIM
cro-hobby

PorukaUpisano: Pon Tra 09, 2007 9:03 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ice Demon Napisao/la:
Da, set dobro dodje.
Pogotovo sto dolazi sa iglom (i dizna je vjerojatno unutra) sto je preporuka da se kupi rezervna ako je nece bit na lageru ako ces nesto mozda strgat ili savinut.
Ako vec imas kompresor, ovo Badgerovo crijevo je fenomenalno, drzim ga u rukama i izdrzljivo. Naravno, ako vec nemas crijevo.
Usput, dobije se sav taj pribor i bocice koje dobro dodju i inace (ispadje jedna iz ruke, zamjenska ako ces malo kasnije farbat sa tom bojom i to).

Po meni isplati se uzet.

ne, zasad nemam kompresor...
btw.airbrush može radit bez kompresora?!
Natrag na vrh
cro-hobby

PorukaUpisano: Pon Tra 09, 2007 9:41 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

i da ,dali mi može neko reč di ima za kupit neki jeftiniji kompresor?
Natrag na vrh
Ice Demon

PorukaUpisano: Pon Tra 09, 2007 9:54 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Airbrush treba imati neki dovod stlačenog zraka, to znaš.
Rješenja su ti kompresori (samogradnja ili iz trgovine složen), boce sa zrakom (ronilačke, CO2, propan-butan(nije za preporučit)).
Trebaš se odlučiti da li želiš boce ili kompresor.
Po meni, kompresor može biti daleko bolji od boca iako ima neke "nedostatke". Oni koji koriste boce će ti reći svoje argumente.

Treba se odmah izjasniti da li ti smeta buka od kojih 99 decibela ili trebaš tiši kompresor.

Ako ti ne smeta buka, otiđeš ko ja u Pevca i uzmeš varijantu za 600-700 kn kao ja sa kompresorom koji ima sklopku koja ga gasi kad je pun (to svi imaju), dva manometra (jedan za tlak u boci, a jedan za izlazni tlak tj. radni), bocu naravno, oko 24 litre su najmanji (ovi u Pevcu), motor (za takvu bocu najmanje 1.5 ks). A ako se odlučuješ za samogradnju, to je druga stvar.

I nipošto, ama baš nipošto nemoj uzimati nekakav Italerijev, Revellovi su još neki ok, ali preskupi. Isto tako pulsni kompresori ne dolaze u obzir.

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site MSN Messenger
cro-hobby

PorukaUpisano: Pon Tra 09, 2007 10:26 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

da uzimat ču kompresor, živim u kuči tako da mi i nebi smetalo ako je glasniji...

a jel ih ima možda i u baumaxu?!

i za tih 600-700 kn se dobije sve i boca i kompresr ili treba nešto još kupovat posebno?!
Natrag na vrh
Ice Demon

PorukaUpisano: Pon Tra 09, 2007 10:47 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da, to je standard. Laughing

Evo, ja sam ti obisao sve prosli petak.
I u baumaxu sam bio.

Evo mojeg izvjestaja:
U Baumaxu sam našao kompresor, Metcafer (tako nešto), 800 kn, 24-25 litre spremnik, 8 bara, 2 konja motor.

U Pevcu:
Rasprodali su crvenu Hastu,
Ostalo par pakovanja žute Haste uz koju se dobije i miniwash. Sniženje sa 1300 kn na 689 kn. Ima 25 litara spremnik, 2,5 konja, 8 bara, regulator, sve sta ja potrebno. Tog sam kupio i poklonio bratu miniwash. Laughing
Glasan je standardno, nisam još isprobao, danas ide u rad ako Bog da, al od 90 decibela do 99 je glasan sigurno.
Isprobao sam miniwash, onaj mali, 100 bara, ako ti treba nesto, nije los za oprat auto, ocistiti oko kuce, cisto je solidno.

Natrag na vrh
Reaper

Član od: 07 Ruj 2006
PorukaUpisano: Pon Tra 09, 2007 10:51 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Posto vidim da savjete dobivas od ljudi koji su i sami nedavno nabavili ab.......

Sto se abea tice, set je skuplje rjesenje, no ne toliko bolje. Ovisi o tebi, dali ti sve to treba ili ne treba. Ono bez cega ne mozes je crijevo za zrak. Rezervna dizna i igla dobro dodju, no nisu ti apsolutno nuzni za pocetak. Ako ides na varijantu da ces odmah u startu "pokidati, strgati, savinuti", nemoj ni kupovati AB. Nezgoda se moze desiti, slazem se, ali ako budes imalo pazio, takve stvari mozes izbjeci.

Druga stvar, vega2000 je bottom feed airbrush. Po meni, grayity feed je puno prakticnije rjesenje, iako kvalitet i karakteristike abea ne ovise o nacinu dovodjenja boje, ja bih ipak uzeo gravity feed, u startu s njime eliminiras dodatne posudice, lulice i sto ti ja znam. Trenutni car je vega1000, sto se tice omjera cijena/kvaliteta, no kako vidim nema je u alphi. Alternativa ti je Revell Master Class Pro AB, koji je ustvari Badgerova Vega1000 u Revell ambalazi, a jos uvijek je cijenom ispod ovih 950 kn koliko je vega2000 set. No, ako vec imas te novce, nije ti ih zao, a dodatnih 100 -200kn troska ti ne predstavlja problem, baci oko na OMNI ili MATRIX seriju. Nesto skuplji, gravity feed, ali za oko 1000kn definitivno najbolje u omjeru cijena/kvaliteta.

Sto se kompresora tice, ako uzmes bilo koju ne-maketarsku varijantu (pevec i co.), dobit ces sve sto ti treba za rad, osim jednog adaptera "kompresor - cijevo abea", no to ti je trosak od par kuna doslovce.

I samo bih ispravio Ice Demona, ukoliko pricamo o boci 24 litre, nemoj uzimati kompresor sa motorom manjim od 2 odnosno 2,5 ks, poludit ces od buke dok napumpa bocu.....

-=Für immer Minderheiten=-
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Ice Demon

PorukaUpisano: Pon Tra 09, 2007 10:57 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala, ispravke su uvijek dobro došle.

Ako kupiš ovaj Hasta kompresor u Pevcu kojeg ja imam, na njega ti paše Badgerovo crijevo odmah, ne trebaš adaptere.
Da, i ja sam se nadao da ću mirno kupiti Vegu 1000, umijesto ciljanih 900 kn zaokružio sam na 1100 kuna hehe.

Natrag na vrh
cro-hobby

PorukaUpisano: Pon Tra 09, 2007 11:00 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Reaper Napisao/la:
Posto vidim da savjete dobivas od ljudi koji su i sami nedavno nabavili ab.......

Sto se abea tice, set je skuplje rjesenje, no ne toliko bolje. Ovisi o tebi, dali ti sve to treba ili ne treba. Ono bez cega ne mozes je crijevo za zrak. Rezervna dizna i igla dobro dodju, no nisu ti apsolutno nuzni za pocetak. Ako ides na varijantu da ces odmah u startu "pokidati, strgati, savinuti", nemoj ni kupovati AB. Nezgoda se moze desiti, slazem se, ali ako budes imalo pazio, takve stvari mozes izbjeci.

Druga stvar, vega2000 je bottom feed airbrush. Po meni, grayity feed je puno prakticnije rjesenje, iako kvalitet i karakteristike abea ne ovise o nacinu dovodjenja boje, ja bih ipak uzeo gravity feed, u startu s njime eliminiras dodatne posudice, lulice i sto ti ja znam. Trenutni car je vega1000, sto se tice omjera cijena/kvaliteta, no kako vidim nema je u alphi. Alternativa ti je Revell Master Class Pro AB, koji je ustvari Badgerova Vega1000 u Revell ambalazi, a jos uvijek je cijenom ispod ovih 950 kn koliko je vega2000 set. No, ako vec imas te novce, nije ti ih zao, a dodatnih 100 -200kn troska ti ne predstavlja problem, baci oko na OMNI ili MATRIX seriju. Nesto skuplji, gravity feed, ali za oko 1000kn definitivno najbolje u omjeru cijena/kvaliteta.

Sto se kompresora tice, ako uzmes bilo koju ne-maketarsku varijantu (pevec i co.), dobit ces sve sto ti treba za rad, osim jednog adaptera "kompresor - cijevo abea", no to ti je trosak od par kuna doslovce.

I samo bih ispravio Ice Demona, ukoliko pricamo o boci 24 litre, nemoj uzimati kompresor sa motorom manjim od 2 odnosno 2,5 ks, poludit ces od buke dok napumpa bocu.....

a koji bi mi ti točno model u alphi preporučio pošto ču od tamo uzimat?!
pa do 1000 kn mogu dat za airbrush, jer mi se neda sad kupovat neki za 300-400 kn da onda idem za par mjeseci davat 1000 kn za novi...

ok, budem onda sutra otišel do peveca i baumaxa da vidim malo te kompresore

gdje bi se po vama onda bilo isplativije kupit pevecu ili baumaxu?! I dali oni odmah tamo imaju taj "kompresor - cijevo abea"?!
Natrag na vrh
Reaper

PorukaUpisano: Pon Tra 09, 2007 11:00 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Je, moj mali kompresor ima bocu od 6 litara, i 3 ks..... boca je puna jako brzo, a i kad se ponovo upali radi par sekundi, tako da je to stvanro nesto na cega treba obratiti paznju, ako ne zelis terorizirati svoje usi....

Natrag na vrh
Ice Demon

PorukaUpisano: Pon Tra 09, 2007 11:07 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Reaper, zato je meni lakse upalit u garazi pa pricekat vani 10 sekundi dok napumpa.

U Pevcu je isplativije jer je tamo jeftinije i stalno su popusti - nemoj ići na Jankomir, tamo nemaju ništa, imaju samo jedan od jeftinijih za 500 kn koji nema regulaciju izlaznog tlaka. Bolje ti je za život autu da neideš... Meni je zakuhao do tamo.

A inače prvo moraš pogledat... Možeš kupiti ti u Baumaxu, al ovaj popust u Pevcu je daleko isplativiji. Wink Ako ti se miniwash ne svidja, prodaj ga dalje. A za 100 kn manje dobijes 0.5 konja vise. I miniwash.

Ovo Badgerovo crijevo kupi ako hoces. A ako ne, imas neko standardno crijevo na koje trebaš čak dva adaptera ako kupuješ Hastin kojeg ja imam, kompresor-crijevo i crijevo-ab.

A inace, kad ti napumpa bocu na 8 bara, 24 litre, imas dosta za cijelu maketu.

Natrag na vrh
cro-hobby

PorukaUpisano: Pon Tra 09, 2007 11:12 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

e vidiš samo ja bi taj kompresor imao u posebnoj prostoriji u kuči...nadam se da nebi bio preglasan za kuču ili?!
Rolling Eyes

koji bi mi airbrush još preporučili ako ne VEGA 2000?!
Natrag na vrh
Reaper

PorukaUpisano: Pon Tra 09, 2007 11:12 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Omni 4000 iz alphe, iako bi moja preporuka ipak jos uvijek isla vegi1000 odnosno da potrazis revella, ima ga posvuda.....glavni razlog je sto znam masu ljudi koji su prezadovoljni s ovim abeom, a jos bi ti i ostalo neke love, mozda taman dovoljno da uzmes i kompresor i ab za 1000 kn..... Ako ti treba jos pojasnjenja, posalji mi pm.... Wink

Sto se tog adaptera tice, prvo vidi kakav kompresor ima nastavak. Ako skuzis da ne pase, takav adapter ces lako naci, a i moze ti ga netko istokariti....

Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma