Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Jap BO - Toyota Supra - tutto finito
Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Automobili, motori, kamioni,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Low
Gazda
Član od: 16 Ožu 2006
PorukaUpisano: Ned Tra 01, 2007 11:14 am    Naslov poruke: Jap BO - Toyota Supra - tutto finito Citiraj ovaj komentar

ovu supru sam kupio prije 8 mjeseci i mislio ju slozit sto prije jer mi je to jako dobar auto. ali svaki mjesec sam nasao jos nesto za nju pa mi se popis zeljenih prerada i dodatnih dijelova za nju jako povecao. tako da sam prvo kupio zamjenske '17 felge, pa '18, a sad sam kupio i '19.
maketa je dosta dobra, ima malo viska plastike na karoseriji, ali nista sto se ne da srediti.
u konacnici se otvara hauba pa je to razlog zasto su sa hiroboja stigle i zamjenske turbine, intercooler, filteri.... ima tu svega. probat cu napraviti i cf haubu i zamjeniti jos neke stvari.
uglavnom, mislim da ce bit dosta dobra.

jedan mali link jedne supre. http://www.youtube.com/watch?v=S_S5qIdP6qw

Low: poruka promijenjena dana: Sub Ruj 01, 2007 1:03 pm; prepravljeno ukupno 16 puta
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
bugy1

Član od: 23 Pro 2006
Mjesto: Ljubljana-Split
PorukaUpisano: Ned Tra 01, 2007 1:01 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Opa, opa ljep početak. Reci koje bolje če biti obojan? Puno užitka u radu. Ja sam takvu napravija prije 20 godina.

http://www.mini-imports.com/forum/viewtopic.php?t=562&highlight=supra
Low
Gazda
PorukaUpisano: Ned Tra 01, 2007 1:05 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

prije 20? ne znam bas, maketa je iz '93 Very Happy
taj link je od trkalice. imam i nju, samo ceka na red. supra mi je inace dream car, sve cu ih slozit. Twisted Evil

bit ce mica red, ona boja sto je groh koristio za 350Z. boja mi je mrak

Član od: 23 Pro 2006
Mjesto: Ljubljana-Split
PorukaUpisano: Ned Tra 01, 2007 1:13 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Fenomenalna boja. Ja sam je kupija i sa njm ču bojati svog Soarera kojega moram još dobiti. Imat čemo istu boju. Malo sam pretjerao po godinama ali 15 godina unazad sam je zaista sastavija.
sturm

Član od: 19 Lis 2005
PorukaUpisano: Ned Tra 01, 2007 3:18 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bit će ovo lijepa makina, ako je Impreza osvajala druga mijesta Supra mora barem jedno prvo...
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Low
Gazda
PorukaUpisano: Sub Tra 07, 2007 10:07 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

evo mali update moje supre.
prvi put sam upotrijebio tamiyin epoxy kit i stvar je zakon. pomijesaju se dvije komponente u omjeru 1:1 i zaljepe se na zeljeni dio, koji se prije toga lagano pobrusi da se zagrubi. prste namociti u vodu da se strana kojom radite ne ljepi za vas nego samo na onu stranu gdje treba. Very Happy stvar se u potpunosti osusi kroz 24 sata, ali recimo za 10ak sati dovoljno se osusi da se moze oblikovati skalpelom. prije toga je jednostavno premekano i ljepi se. a kad se potpuno osusi tvrdo je kao resin. odlicno se brusi i smirgla. manji popravci se odlicno rade sa tamiyinim basic kitom.

na prednjem braniku sam malo povecao rupu za nekih 3 milimetra (bio je tamo gdje je crvena crta) i skinuo sam kvake i zmigavce. idem na clean look.

Član od: 02 Velj 2006
Mjesto: zagreb
PorukaUpisano: Pon Tra 09, 2007 1:15 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

wow !!!!!!! super ti ide , samo tako nastavi bit ce to prava zvijer.. Vrag na vatri
Natrag na vrh
sturm

Član od: 19 Lis 2005
PorukaUpisano: Uto Tra 10, 2007 11:41 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Vidio u živo i što reći osim odlično...
Low
Gazda
PorukaUpisano: Sri Tra 18, 2007 1:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

evo danas sam malo radio po motoru. zadovoljan sam napravljenim iako me ceka jos puuuno posla. al tak sam sretan, ko malo dijete. Very Happy Very Happy Very Happy
cijevi od intercoolera cu raditi od izolacijske zice. da se ljepo savijati, boja prima dobro (ovo na slikama je primer koji se drzao dobro dok ga nisam pigao. prvo cu savinuti cijevi, onda farbati, ovo je bila samo proba)
pokusat cu napraviti kombinaciju cjevura od ova dva motora.

na ovoj zadnjoj slici, u ovu prazninu sa ljeve strane idu dva hjuuuuđ turba. kao na onoj prvoj slici ovog posta

Član od: 02 Velj 2006
Mjesto: zagreb
PorukaUpisano: Čet Tra 19, 2007 6:29 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

pa to ce biti prava zvijer, samo tako nastavi jedva cekam da vidim kako ce se stvari dalje odvijati.
Klanjanje Goreprsti Winner
Natrag na vrh
Minesweeper

Član od: 21 Sij 2007
PorukaUpisano: Čet Tra 19, 2007 8:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

zašto ovaj ventilator ne napraviš od stirena ovako daje dojam da je malo predebel
Natrag na vrh
Low
Gazda
PorukaUpisano: Čet Tra 19, 2007 9:11 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

taj vent ide u svoje kuciste i jako ce ga se malo vidjeti. trenutno sam zaokupljen cjevurama jer ih moram svijati i pripremati za farbanje u alclad.
Gazda
PorukaUpisano: Ned Tra 29, 2007 1:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

evo, radio sam nesto zadnjih par dana, da ne kazete sa sam pozabil.

diskovi su gotovi, jos trebam nac neke brembo naljepnice za njih (a znam da sam ih negdje vidio u spare dijelovima..... Evil or Very Mad )

felge su zavrsene. farbane u Tamiya gloss crnu i perla lak. i ljepo stoje na autu

i nakon sat i pol vremena rada na pojasevima. ovo mi je prvi put da sam radio pojaseve od metalnih kopci i traka i mislim da je za prvi put dobro.

Gazda
PorukaUpisano: Pet Svi 18, 2007 10:18 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

novi update na Supri. sasija je ofarbana u TS-17 gloss aluminij ali nije lakirana tak da nema gloss efekt. to cu jos malo zaprljati u kasnijoj fazi pa se uopce nece kuzit nikakav gloss. maskirao sam cijeli engine bay (trebalo mi je 40 minuta) kad sam sprejao sasiju u taj aluminij jer sam htio da mi engine bay ostane u boji auta. i evo rezultat

utrpao sam i engine unutra i sad radim kojekakve ventile i cjevure. poceo sam sa zicama, ovo mi je prvi put da to radim i mogu reci da je totalni gust i nije uopce problem kao sto sam prije mislio. puno novih stvari isprobavam na ovom buildu i vrlo sam zadovoljan kakve rezultate dobijem

imam jos jedan malo problem. dobio sam Nismo upgrade set nekidan i u njemu pragove, felge, decale... za bilo kojeg Nisma. to sam uzeo za svog 300ZX-a ali na njega necu stavljati pragove. pa sam ih mislio pripasati na supru jer su dosta dobri. ali postoje ljevi i desni prag i oba izgledaju dobro na bilo kojoj strani auta. pomozite mi malo. koji se vama vise svidja?

Član od: 26 Pro 2006
Mjesto: Marija Bistrica
PorukaUpisano: Sub Svi 19, 2007 12:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Prvi prag mi je nekak bolji.

Inace, ovaj motor je prva liga!

Vega 1000, 2.5 konja kompresor... Farba ko ludo.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site MSN Messenger
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Automobili, motori, kamioni,... Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Naprijed
Stranica 1/9

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma