Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
|
Upisano: Sri Pro 07, 2005 10:28 pm Naslov poruke: schnellbot s-100 klasse |
|
|
neke je zanimalo nesto vise o izradi ovog broda te o izradi diorame sa morem i doko
ovako
brod je dakle revellov u mjerilu 1:72, izliven u bijeloj plastici, relativno dobre izrade. cini mise sasvim pristojna maketa za složit oob, no ja sam dodao nišane na protuzračne topove i još neke sitnice.
za cijenu od 100 kn koliko sam ju platio, mogu rec da sam vrlo zadovoljan.
dobije se jos i ponesto dekala, nekakav konac koji bi trebao bit špaga za vezivanje i listić prozirne plastike koji se izreže za prozore na komandnom mostu - no ja to nisam uradio.
diorama je veličine 70x30cm, i prilično teška, za izradu doka koristio sam drvo + stiropor sa ljepilom za keramiku, bunker i vreće s pijeskokm su od plastelina. More je vosak u gelu koji se koristi za izradu svijeća a odlikuju ga velika prozirnost i sto nas zanima - vrlo dobra imitacija vodene površine.
potrošio sam podosta gela, jer je radjeno i podmorje sa pjescanim dnom i podmorskokm vegetacijom, dakle kolicina gela je nakraju bila negdkje oko 2,2 litre sto vas dodje negdje oko 100-150 kn, pigment plave je kupljen u istom dućanu u kojem sam kupio i kantu voska, pigment kosta 15-ak kuna svaki (koristio sam plavi i vrlo malo zelenog). Jedina mana tog voska je sto je osjetljiv na dodir tako da se ne preporuča diranje nakon što se gel izlije jer ostaju otisci prstiju koji se mogu ukloniti jedino zagrijavanjem samog gela, takodjer je osjetljiv i na prašinu, tako da je nekakav zaštitni pokrov obavezan - jedino ako ne zelite prešnjavo more
eto to bi bilo (ukratko) to, znam da sam ponesto izostavio, pa ako vas zanima, pitajte! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Pro 07, 2005 10:43 pm Naslov poruke: |
|
|
A da nešto i vidimo,ha?  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Pro 07, 2005 10:48 pm Naslov poruke: |
|
|
hvala na objasnjenju
zar se ne bi moglo staviti nesto prozirno i tvrdo na njega, kad kazes da ostaju otisci prstiju i prasina? recimo, prozirni silikon, jer se navodno moze i od njega simulirati voda. mislim da ne bi primao otiske prstiju, a za prasinu nisam bas siguran... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Pro 07, 2005 11:33 pm Naslov poruke: |
|
|
ja sam proslog vikenda kupio i novi Revellov set mornara u 72 koji je specijalno uradjen za S-100 i podmornicu VII, posto imam S-100....
Toplo preporucujem jer ima dosta razlicitih poza i to 'radnih', 'borbenih' i 'svecanih', a ima i 16 mornara u 'pocasnom' stavu!
da ne moram da ih skeniram pogledajte ovde (ko nije video ) http://www.plasticsoldierreview.com/Review.asp?manu=REV&code=02525 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| TISO
 | | Član od: 18 Lis 2005 | | Poruke: 340 | | Mjesto: Kujnce vojvodina Štajerska |
|
Upisano: Sub Pro 31, 2005 2:13 pm Naslov poruke: |
|
|
Najbolji je drugi sa leve u drugom redu. Dodaš samo malo mesing žice i postaviš ga na mol ili kod ograde na brodu kako piša u more
Nabavio ja taj set čim se pojavio. malo jim zamjeram što ima samo manji broj topničara i veči dio figura nema kacigu.. Ali su jako dobro izliveni, detajlni i imaju dobre poze. Preporučeno i sa moje strane. _________________ The most important fluids in aviation are coffe and beer. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Pro 31, 2005 5:03 pm Naslov poruke: |
|
|
Nego jel neko vidio gdje ga još ima za nabaviti.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Timmy Administrator
 | | Član od: 16 Stu 2005 | | Poruke: 2447 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Pro 31, 2005 6:19 pm Naslov poruke: |
|
|
2 Bebonja> Ima ga 100% u Mercatoru u Vukovarskoj i dođe 150kn ak se ne varam. Danas je u Mercatoru 10% popusta na sve povodom Nove godine ili čega već pa iskoristi priliku.
Inače i ja ciljam na tu maketu. Tko će prije do nje...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Sij 01, 2006 4:32 am Naslov poruke: |
|
|
Hvala na odgovoru.Pa valjda nije samo jedna?
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Timmy Administrator
 | | Član od: 16 Stu 2005 | | Poruke: 2447 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Sij 01, 2006 12:38 pm Naslov poruke: |
|
|
Je, jedna jedina i već ju gledam tamo 3 tjedna. U Mercatoru sam skoro svaki tjedan pa otprilike znam cijelu stalažu s maketama napamet.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|