Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

schnellbot s-100 klasse

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Herr Flick
Gost
PorukaUpisano: Sri Pro 07, 2005 10:28 pm    Naslov poruke: schnellbot s-100 klasse Citiraj ovaj komentar

neke je zanimalo nesto vise o izradi ovog broda te o izradi diorame sa morem i doko
ovako
brod je dakle revellov u mjerilu 1:72, izliven u bijeloj plastici, relativno dobre izrade. cini mise sasvim pristojna maketa za složit oob, no ja sam dodao nišane na protuzračne topove i još neke sitnice.
za cijenu od 100 kn koliko sam ju platio, mogu rec da sam vrlo zadovoljan.
dobije se jos i ponesto dekala, nekakav konac koji bi trebao bit špaga za vezivanje i listić prozirne plastike koji se izreže za prozore na komandnom mostu - no ja to nisam uradio.

diorama je veličine 70x30cm, i prilično teška, za izradu doka koristio sam drvo + stiropor sa ljepilom za keramiku, bunker i vreće s pijeskokm su od plastelina. More je vosak u gelu koji se koristi za izradu svijeća a odlikuju ga velika prozirnost i sto nas zanima - vrlo dobra imitacija vodene površine.
potrošio sam podosta gela, jer je radjeno i podmorje sa pjescanim dnom i podmorskokm vegetacijom, dakle kolicina gela je nakraju bila negdkje oko 2,2 litre sto vas dodje negdje oko 100-150 kn, pigment plave je kupljen u istom dućanu u kojem sam kupio i kantu voska, pigment kosta 15-ak kuna svaki (koristio sam plavi i vrlo malo zelenog). Jedina mana tog voska je sto je osjetljiv na dodir tako da se ne preporuča diranje nakon što se gel izlije jer ostaju otisci prstiju koji se mogu ukloniti jedino zagrijavanjem samog gela, takodjer je osjetljiv i na prašinu, tako da je nekakav zaštitni pokrov obavezan - jedino ako ne zelite prešnjavo more Wink
eto to bi bilo (ukratko) to, znam da sam ponesto izostavio, pa ako vas zanima, pitajte!
Natrag na vrh
von Stuck
Administrator
Član od: 08 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Pro 07, 2005 10:43 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

A da nešto i vidimo,ha? Wink
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
imwhoim01
Gost
PorukaUpisano: Sri Pro 07, 2005 10:48 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hvala na objasnjenju Exclamation
zar se ne bi moglo staviti nesto prozirno i tvrdo na njega, kad kazes da ostaju otisci prstiju i prasina? Confused recimo, prozirni silikon, jer se navodno moze i od njega simulirati voda. mislim da ne bi primao otiske prstiju, a za prasinu nisam bas siguran...
Natrag na vrh
Herr Flick
Gost
PorukaUpisano: Sri Pro 07, 2005 11:12 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ne znam, niti sam probao, niti sam vidio to sa silikonom tako da jednostavnoo ne znam kako bi to ispalo.
za vosak sam čuo da je dobar, pa zato ga i uzeo
najbolje za simulirat vodu je kristal rezin (uskoro planiram radit more i s njim) no on je jos nesto skuplji od gela
al sta ces kolko para, tolko glazbe

i moje fotke ce bit za vikend
u medjuvremenu se mozete probati zadovoljiti ovim (već vidjenim)
http://www.unimatrix-one.org/~perrok/odpadnik/Files/pic/Makete_DP2005/imagepages/image34.html
http://www.unimatrix-one.org/~perrok/odpadnik/Files/pic/Makete_DP2005/imagepages/image35.html
http://www.hrcappuccino.org/articles/galerije/Varazdin2005/Vz-2005-115.JPG
Natrag na vrh
suba
Gost
PorukaUpisano: Sri Pro 07, 2005 11:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ja sam proslog vikenda kupio i novi Revellov set mornara u 72 koji je specijalno uradjen za S-100 i podmornicu VII, posto imam S-100....
Toplo preporucujem jer ima dosta razlicitih poza i to 'radnih', 'borbenih' i 'svecanih', a ima i 16 mornara u 'pocasnom' stavu!

da ne moram da ih skeniram pogledajte ovde (ko nije video Wink ) http://www.plasticsoldierreview.com/Review.asp?manu=REV&code=02525
Natrag na vrh
TISO

Član od: 18 Lis 2005
Mjesto: Kujnce vojvodina Štajerska
PorukaUpisano: Sub Pro 31, 2005 2:13 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Citat:
Toplo preporucujem jer ima dosta razlicitih poza i to 'radnih', 'borbenih' i 'svecanih', a ima i 16 mornara u 'pocasnom' stavu!
da ne moram da ih skeniram pogledajte ovde (ko nije video ) http://www.plasticsoldierreview.com/Review.asp?manu=REV&code=02525

Najbolji je drugi sa leve u drugom redu. Twisted Evil Dodaš samo malo mesing žice i postaviš ga na mol ili kod ograde na brodu kako piša u more Twisted Evil
Nabavio ja taj set čim se pojavio. malo jim zamjeram što ima samo manji broj topničara i veči dio figura nema kacigu.. Ali su jako dobro izliveni, detajlni i imaju dobre poze. Preporučeno i sa moje strane.
Bebonja
Gost
PorukaUpisano: Sub Pro 31, 2005 5:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nego jel neko vidio gdje ga još ima za nabaviti.

Very Happy Very Happy
Natrag na vrh
Timmy
Administrator
Član od: 16 Stu 2005
PorukaUpisano: Sub Pro 31, 2005 6:19 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

2 Bebonja> Ima ga 100% u Mercatoru u Vukovarskoj i dođe 150kn ak se ne varam. Danas je u Mercatoru 10% popusta na sve povodom Nove godine ili čega već pa iskoristi priliku.

Inače i ja ciljam na tu maketu. Tko će prije do nje... Twisted Evil
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Bebonja
Gost
PorukaUpisano: Ned Sij 01, 2006 4:32 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala na odgovoru.Pa valjda nije samo jedna?

Very Happy Very Happy
Natrag na vrh
Timmy
Administrator
Član od: 16 Stu 2005
PorukaUpisano: Ned Sij 01, 2006 12:38 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Je, jedna jedina i već ju gledam tamo 3 tjedna. U Mercatoru sam skoro svaki tjedan pa otprilike znam cijelu stalažu s maketama napamet. Very Happy
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma