Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| dekybomber
 | | Član od: 11 Jul 2006 | | Poruke: 1021 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Uto Ožu 20, 2007 9:51 am Naslov poruke: 88 flak |
|
|
malo sam gledao i kopao,i našao sam da je jedan dio flakova 88 bio postavljen na polugusjeničar,ili ti Self-Propelled 8.8cm Flak Cannon,fotke su vrlo rijetke,ja sam našao samo ovaj jedan crtež
pitanje je sljedeće,jeli itko ikada vidio da postoji ova maketa i koliki je broj flakova 88(ako je uopće)bilo u upotrebi u nekim zemljama poslje ww2?? _________________ http://i208.photobucket.com/albums/bb46/dekybomber/l.png |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Panzerfaust
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 467 | | Mjesto: Reich Istra |
|
Upisano: Uto Ožu 20, 2007 10:00 am Naslov poruke: |
|
|
| ta fotka je rađena po origigi slici iz francuske '40.! proizvedeno je 10 komada '39 i 15 kom '40te ! što se makete tiče možda postoji neka u rezinu ili samo dijelovi za nju to neznam ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Ožu 20, 2007 10:10 am Naslov poruke: |
|
|
Flak 88 je upotrebljavan i nakon WW2. Ja se sjećam da sam ga vidio dok sam služio vojsku 1989, ali više nije bio u funkciji... _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Uto Ožu 20, 2007 11:04 am Naslov poruke: |
|
|
Što se tiče korištenja poslje WWII, barem na našim prostorima, sigurno je da je korišten u velikom broju, čak je nekoliko baterija podjeljeno kao vojna pomoć albancima od '45-'48. Što se tiće HV-a,'93. godine na Muzilu je bila jedna bitnica Flakova 88, osposobljena naravno poslje oštečivanja i odlaska JNA. Evo dvije fotke iz Domovinskoga rata skinute sa neta:
Na prvi dio pitanja kolega Panzerfaust je odgovorio o broju napravljenih, ja bih samo dodao da je prvih deset napravljeno na podvozju Zugkraftwagena 12t (SdKfz8) i korišteni su u 8. schwerePzJager abteilungu u napadu na Poljsku i Francusku. Preostalih 15 je napravljena kao zamjena i nadopuna za uništene, ali i jačim frontalnim oklopom na novom podvozju Zugkraftwagena 18t (SdKfz9). '42. je postojala namjera izrade novih 112 kom., ali je stopirana.
Ilustracija koju si nam postao je na prvoj šasiji Sdkfz8, a fotka je na SdKfz9. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dekybomber
|
Upisano: Uto Ožu 20, 2007 12:34 pm Naslov poruke: |
|
|
ok.znači vrlo mali broj tih vozila je napravljen uopće...maketu onda nema ni smisla tražiti,sad mi pada na pamet dali bi bilo moguće konvertirati neko vozilo i taj flak na njega,a odakle streljivo za ove naše iz domovinskog rata,predpostavljam da je juga pravila municiju?? _________________ http://i208.photobucket.com/albums/bb46/dekybomber/l.png |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Ožu 20, 2007 12:45 pm Naslov poruke: |
|
|
Mislim da je trofejne municije bilo dovoljno, barem u početku. Dosta tih topova su bili u službi obalske artiljerije. Sa jednom 88-icom su i postignuti pogodci po JRM velikom patrolnom brodu Split kad je sramotno napao grad čije je ime i nosio... Čovjek koji je bio u posadi tog topa mi je ispričao da top nije imao nišansku spravu, ali su ipak postigli odlične pogotke...88 rulz  _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dekybomber
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Uto Ožu 20, 2007 4:34 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo ga na Sonderanhängeru 220
Skini onu Ospreyicu o Flakovima, imaš dosta zanimljivih fotki |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dekybomber
|
Upisano: Uto Ožu 20, 2007 4:49 pm Naslov poruke: |
|
|
da to je to,ali našao sam da su taj flak montirali na neko vozilo a ne na prikolicu,iako nema slike!
| Citat: | | Skini onu Ospreyicu o Flakovima, imaš dosta zanimljivih fotki |
kakvu ospreyicu? _________________ http://i208.photobucket.com/albums/bb46/dekybomber/l.png |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Uto Ožu 20, 2007 10:31 pm Naslov poruke: |
|
|
Osprey - New Vanguard 046- 88mm Flak 18-36-37-41 & Pak 43 1936-45
Bronarm nešto šteka večeras pa ti ne mogu dat link. Ali pogledaj ovu
Schiffer Military History - The 88mm FLAK
download |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|