Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
|
Upisano: Čet Ožu 15, 2007 12:37 am Naslov poruke: Fi-156 |
|
|
| Dali je netko objavio kad sliku Fi-156 hrvata na skijama? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5419 | | Mjesto: Zagreb |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Ožu 15, 2007 1:30 am Naslov poruke: |
|
|
| meni ne otvara one prve fotke tako da nemogu vidjeti da li je ova fotka koju imam objavljena.Isti profil samo od vertikalca prema naprijed.Mislim na ovu na snjegu i puno se bolje vidi registracijski broj. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 1987 | |
|
Upisano: Čet Ožu 15, 2007 12:57 pm Naslov poruke: |
|
|
| Lucky Napisao/la: | | meni ne otvara one prve fotke tako da nemogu vidjeti da li je ova fotka koju imam objavljena.Isti profil samo od vertikalca prema naprijed.Mislim na ovu na snjegu i puno se bolje vidi registracijski broj. |
to je prokletstvo foruma jer nije dozvoljeno upload fotki na server već se moraju koristiti free hostevi koji nažalost nakon nekog vremena brišu starije fajlove
Slobodno uploadaj svoju pa nek se i ponavlja nitko neće zamjerit  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| prelude
 | | Član od: 23 Stu 2005 | | Poruke: 1886 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Ožu 17, 2007 4:15 pm Naslov poruke: |
|
|
Lucky, nadam se da si pronašao fotku koju si tražio, odn. bilo bi zgodno da postaviš svoju ako imaš neku "bistriju", a u međuvremenu eto jedan mali i zanimljvi tehnički prilog ovoj temi...
Naime, ako se ti ili netko drugi odlučite raditi "štorklju" sa skijama, svakako obratite pozornost na položaj skija u trenutku kad zrakoplov stoji na zemlji, pardon, na snijegu... Dakle, nemojte napraviti "paralelku" jer je to očito pogrešno. I ne zaboravite korigirati i kut nosača stajnog trapa jer je isti kod "Rode" bio podosta fleksibilan - ovisno o opterećenju u tom trenutku.
Mislim da su samo u "Airfixa" svojevremeno razmišljali o tome. Na žalost nemam maketu, ali čuo sam da su dali te nosače pod pravilnim "stajnim" kutem. Ako netko slučajno ima tu maketu, neka elaborira. Ove novije makete (Heller (Smer), Academy) su tehnički izvedene u tom dijelu samo za "opušteno" postavljanje nogu trapa makete - za na "flaks", odn. za "Rodu u letu"...
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Ožu 17, 2007 7:57 pm Naslov poruke: |
|
|
Thanks prelude zanimljiva fotka.No roda mi još nije na jelovniku ali sam si fotke pospremio u frižider.Nek se nađe  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|