Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
|
Upisano: Uto Ožu 13, 2007 6:13 pm Naslov poruke: Voyager Model 1/700 Bismarck PE Update |
|
|
Proizvođač: Voyager Model (Kina)
Mjerilo: 1/700
Kataloški broj: PE 70002 TRU-PR
Preporučeno za: Trumpeter Bismarck/Tirpitz 05711/05712, Pit-Road Bismarck/Tirpitz W74/W75
Cijena: 2800 yena (Rainbow Ten)
Ako ste kupili 1/700 Pit-Road/Trumpeter Bismarcka i želite ga dodatno detaljirati onda je ovaj set pravi izbor za vas.
Set dolazi u kompaktnom plavom kartonskom paketiću - na prvi pogled to maleno i lagano pakovanje ostavlja čovika skroz ravnodušnim (ja sam se zapita ima li šta uopće unutra?!), ali samo dok se ne otvori... Sadržaj je međutim zbilja impresivan - u zasebnim celofanima nalazi se zapakirano ukupno 6 spruova (označenih od A do F) s minijaturnim dijelovima od stainless steela + plastični štapić dužine 10 cm (promjera 1 mm). Samo podsjećam da je ovo mjerilo 1/700...
Kvaliteta izrade dijelova je vrhunska, sve je čisto i ništa nije tijekom obrade skrivljeno. Osobno kad god mogu preferiram metalce od stainless steela a ne brassa - jednake su finoće ali čvršći, samim tim jednostavniji za rukovanje i podnose razne nespretnosti i slučajne pogreške (npr. ako nepažnjom krivo uhvatite pincetom ogradicu od brassa u 1/700 gotovo uvik dolazi do njenog savijanja a u najgorem slučaju i pucanja; kod ovih to nije slučaj).
Set sadrži gotovo sve što će vam tribat za Bismarcka, što kao zamjenu za plastične dijelove, što za dodatno detaljiranje. Kažem gotovo sve, jer ipak fale metalni 37 mm PZ topovi i ogradice za glavnu palubu (u mom slučaju nedostatak ogradica mi nije nikakav nedostatak jer ih em imam na lageru, em radim Bismarcka tijekom bitke, a svi njemački ratni brodovi su imali tijekom borbenih operacija spuštene ogradice na glavnoj palubi). Voyager Model te ogradice prodaje posebno kao Kriegsmarine Railing Set AP-20.
Ogradice za sve preostale palube i dijelove broda se dobiju i napravljene su custom made - znači već su skrojene na točnu dužinu i izrizane po miri za određene pozicije što će uštedit dosta posla.
Što ako ste kupili Tirpitza umisto Bismarcka? Voyager je mislija i na to. Ovaj set vam je osnova i za njegovo detaljiranje (pokriva oko 95% dijelova ako Tirpitza mislite radit kako je izgleda prije 1944.), samo je potribno još nabavit dodatni Tirpitzov set (označen kao Voyager PE 70003 TRU-PR) koji sadrži tek dva mala sprua s specifičnim Tirpitzovim dijelovima.
Upute se nalaze na ukupno 5 stranica, pregledne su i lako ih je pratit.
Da ne nabrajam šta sve ima (a ima puno) - slijede slike
ZAKLJUČAK
Set me stvarno ugodno iznenadija jer sam dobija i više negoli sam očekiva. Ovo je moje prvo iskustvo s ovom firmom iz Šangaja, a s obzirom na kvalitetu ovog njihovom proizvoda zasigurno ne i posljednje (tim više što imaju još zanimljivih i jeftinih stvarčica u svom "mornaričkom" programu). Cijena od oko 130 kuna po meni nije prevelika jer se dobije zaista mnogo (naša sam čak i sjedala za topnike na 4-cijevnim Flakovima, kao i strojnicu za Arada; u ovom mjerilu - bolesno). Voyager Model u Europi skladište WEM i Jadar, ali su oba dućana osjetno skuplja (15 funti za ovaj set, odnosno 22 eura kod Poljaka), stoga se zbilja isplati sve dalekoistočne proizvođače nabavljat na Dalekom istoku.
Moje preporuke
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| frka
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 1512 | |
|
Upisano: Sri Ožu 14, 2007 8:59 pm Naslov poruke: |
|
|
Mozes li mi dati taj web link na dalekom istoku preko kojega si narucio taj set? Imaju i dobar set za Lancastera 1/72. Tks i pozdrav,
Danijel |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|