Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Airbrush.....koji??

Započni novu temu   Tema je zaključana od strane administratora    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
barakuda

Član od: 22 Sij 2007
Mjesto: ST
PorukaUpisano: Uto Velj 20, 2007 10:47 am    Naslov poruke: Airbrush.....koji?? Citiraj ovaj komentar

do sad san sve makete radija pinelom,naravno sve različitih debljina..i moram priznat (nije ovo jedna od onih usta moje hvalite me kad niko drugi neče Smile ), da mi je odlično išlo..jako san zadovoljan svojim radom.Kad uslikam i svladam imageshack...a i komp mi je lagano na izdahu...vidit če te kako je to ispalo. Bitno je da se boja nanosi u tankom sloju iz više prolaza, a ne samo izlit bočicu na maketu pa onda se oslonit na gravitacija da je razlije po površini.
E sad da ne duljim....makete se skupljaju na hrpu a pituranje pinelom više nije opcija jer je preeeeeesporo...iziskuje puno vrimena...a toliko ga niko nema....i sad san doša do zaključka o kupnji airbrusha i kompresora.Međuti te cijene su malo PREVISOKE..bar za kompresor.Koliko san malo pronjuška okola čini mi se da da se dobar i povoljan kompesor može nabavit i u Peveca, za neku pristojnu cifru do 600 kuniča..a isto tako i čitajući pitanja i odgovore na forumu o airbrushu...za tu cifru , možda 100-150 kuna veču, može se u alphe kupit i dobar airbrush.Mene sad zanima koji bi mi se airbrush moga preporučit,buduči da sam u tom dijelu novi, za neku povoljnu cijenu...koji su mi dodaci potrebni za airbrush...i je li pametno ili je li neko več kupija koji takav kompresor u peveca, jer od ovim drugim sa ciframa od 2500 kuna ne želim niti raspravljat.Za tu lovu mogu kupit auto a ne kompresor.... Laughing
Znači da sad ne potrošim cilu plaču na pribor i makete...neka razumna cijena i dobra kvaliteta..
Hvala na odgovorima.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
--Vedran--
Gost
PorukaUpisano: Uto Velj 20, 2007 11:18 am    Naslov poruke: Re: Airbrush.....koji?? Citiraj ovaj komentar

ako radis u garazi i imas OK susjede kupi si taj iz peveca
dosta je bucan Knock Out
Natrag na vrh
von Stuck
Administrator
Član od: 08 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Velj 20, 2007 11:25 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

O ovoj temi se već više puta uvelike raspredalo.Pogledaj što su drugi pisali o toj temi prije nego započneš novi topik, može?
Natrag na vrh
barakuda

PorukaUpisano: Uto Velj 20, 2007 12:27 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

nema problema.....prošvrljat ču malo po forumu. Hacker - Matrix
Natrag na vrh
Reaper

Član od: 07 Ruj 2006
PorukaUpisano: Uto Velj 20, 2007 1:07 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ajd da odgovorim......

Sto se brusha tice, moj izbor je vega 1000 / revell master class professional
A kompresor - ako imas neku garazu/radionu/dvoriste a ne privlaci te farbanje u kasne nocne sate, komotno mozes uzeti bilo koji kompresor koji se prodaje po takvim trgovinama, svi su (skoro) isti... pritisak do max. 8 bara, zapremina boce od 6-20 litara (sto je i vise nego dovoljno), buka oko 99db.....nista strasno ukoliko ne farbas u stanu ili sobi..... cijena 400-800 kn

-=Für immer Minderheiten=-
Natrag na vrh
barakuda

PorukaUpisano: Čet Ožu 01, 2007 11:56 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ok, mislin se odlučit za jedan od ovih...

VEGA 600 SET sadrži:

- VEGA 600 airbrush
- staklena bočica 22ml sa adapterom
- crijevo 190cm
- ključić za skidanje glave
- držać za airbrush
- uputstva za korištenje
655,00 kn

995,00 kn

...Buduči bi bija početnik u korištenju kista koji bi mi po preporuci bolje bilo kupit...a moran uzest komplet jer ionako neman ništa.
Natrag na vrh
Reaper

PorukaUpisano: Čet Ožu 01, 2007 12:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

revell master class pro aka vega 1000 (svejedno, ili u alphi vegu 1000 ili trazi revell), crijevo je najmanja stavka u cijeloj prici, a s njim ti netrebaju dodatne posudice, lulice i sl. Kljucic ionako dobijes.....

Natrag na vrh
Dario

Član od: 15 Lis 2005
PorukaUpisano: Pet Ožu 02, 2007 1:30 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da pripomognem... Evo baš sam prošli tjedan uzeo hvaljeni kompresor "Master Class" od Revella... Cijena nije mala, 2000kn, al ga otplaćujem na 12 rata tako da plaćam 170kn mjesečno...

Ima garanciju, a ovo malo što sam ga probao odličan je...
Natrag na vrh
lisec
Gost
PorukaUpisano: Pet Ožu 02, 2007 11:35 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dario Napisao/la:
Da pripomognem... Evo baš sam prošli tjedan uzeo hvaljeni kompresor "Master Class" od Revella... Cijena nije mala, 2000kn, al ga otplaćujem na 12 rata tako da plaćam 170kn mjesečno...

kaj si na komp spojio?
Natrag na vrh
Dario

PorukaUpisano: Pet Ožu 02, 2007 7:42 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

lisec Napisao/la:
Dario Napisao/la:

kaj si na komp spojio?

Lisec, bizaran si... Razz
Natrag na vrh
Reaper

PorukaUpisano: Sub Ožu 03, 2007 2:07 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

dizus, 2k kuna.....za revell kompresor.... Very Happy

Natrag na vrh
lisec
Gost
PorukaUpisano: Sub Ožu 03, 2007 8:37 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dario Napisao/la:
lisec Napisao/la:
Dario Napisao/la:

kaj si na komp spojio?

nisam.jako....

na kompRESOR sam mislio
Natrag na vrh
Dario

PorukaUpisano: Sub Ožu 03, 2007 2:35 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

lisec Napisao/la:
Dario Napisao/la:
lisec Napisao/la:
Dario Napisao/la:

kaj si na komp spojio?

nisam.jako....

na kompRESOR sam mislio

Onda nemoj šifrirat pitanja... Wink

Ma, neki stari Revell kompresor koji ni ne radi kako treba, al dosta da demonstrira kompresor...
Natrag na vrh
Perando II

Član od: 20 Pro 2006
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Čet Tra 19, 2007 6:33 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Čuj,
*ebes ti muškarca koji u kući nema kompresor Exclamation
Šalu na stranu, nekakav izvor zraka ti treba. Što se tiče tog kompresora u Alphi on je po meni definitivno preskup. Dva manometra i separator vlage spojeni na motor od frižidera ne vrijede 2500 kuna.
Samo pazi sada, trebaš pogledati šta ti je alternativa. Taj kompresor iz Peveca nije rješenje zato jer je preglasan, pogotovo ako živiš u stanu. Ako ima spremnik od 8 litara on se svako malo pali i gasi dok radiš. Što se jeftinijih kompresora tiče, pogotovo membranskih, nikada nečeš dobiti rezultat kao sa ovim prvim. Sada, trebaš dobro razmisliti dali kupiti mačka u vreči za 1500 Kn ili dodati još 1000 pa biti miran.
Kada sam ja kupovao kompresor razmišljao sam o samogradnji. Na onom drugom forumu imaš postupak izrade u *.pdf formatu. To OK rješenje za onoga tko ima znanja i vremena zezati se sa time. Ako uzmeš u obzir da češ bocu i motor nači na deponiju cijena se kreče oko 500-700 kn.
Postoji i mogučnost ugradnje motora od frižidera na "kompresor iz Peveca", ovo mi je žao da ja nisam probao! Dobiješ sve komponente koje ti trebaju i samo zamjeniš motor. Jeftino i efikasno.
Neznam koje mjerilo radiš ali kao privremeno rješenje mogu poslužiti i boce od Revela. Znam da ce ovo svi posrat ali moj prijatelj iz kluba se sa tom bočicom nakupio medalja... Dakle nije sve u opremi ima nešto i u ruci/glavi Smile
Pazi šta je meni palo na pamet! Ako imaš garažu uzmeš one velike boce od CO2 zavarivanja, napuniš ih kisikom na 200 bara. To bi trebalo posluziti za par maketa iako nisam siguran...
OT: U knjizi "Vrli novi svijet" piše da je drogiranje kisikom nešto posebno! Možda spojiš ugodno s ugodnim, zabavnim i korisnim
Twisted Evil
Ako si ekološki osvješten iz znaš kako freon iz tih motora razara ozon možeš se odlučiti na ekološki prihvatljiviju varijantu:

Idea

Što se airbrusha tiče VEGA 600 je čini mi se single action airbrush. Ja sam nov i nemam puno iskustva sa airbrushem no mislim da je OMNI 4000 bolji izbor. Ja ga imam i tvrdim da je rad sa njime čista uživancija. To je moj prvi airbrush, i nisam nikada radio sa nekim drugim ali vidim čime mi prijatelji rade pa mogu tvrditi da je ovaj OMNI 4000 stvarno avion!
Moj prvi dojam rada sa tim airbrushem je bio: "pa zar je to tako jednostavno!"
Ja nemam puno iskustva sa airbrushevima ali ako nazoveš gospodina Hanicha on če ti sigurno sve detaljno i profesionalno objasniti.
Uživaj,
ugodno kompresiranje i airbrushiranje

Very Happy Very Happy Very Happy
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Tema je zaključana od strane administratora    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma