Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Ožu 27, 2006 2:43 pm Naslov poruke: |
|
|
| Zanimljivo. Iako nema fotografija MS 406 sa partizanskim oznakama oni su to bajkovito izrekonstruirali. ZNDH oznake i ponuđene sheme bojenja izgledaju prihvatljivo, osim što su upitne za donje površine. Selimbegovićeva zračna pobjeda, koja se navodi-čini mi se, nije službeno potvrđena kao što oni tvrde... Najčudnije izgledaju ove zvijezde na bijelim diskovima, koje izgledaju kao na sovjetskim Lend-Lease Aircobrama i Thunderboltima! Za predpostaviti je da su zvijezde bile bez bijelih diskova, debelih krakova i toliko velike da mogu prekriti šahovnice i, najvjerojatnije, podosta nepravilne... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Ožu 27, 2006 3:02 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo, da i ja kazem koju (..prije nekoliko mjeseci.. ):
http://www.hrcappuccino.org/articles/recenzije/Balkan%20morane.htm
Inace, bez obzira na nemogucnost provjere ovih teorija (mi svi skupa nismo dosli do rijesenja ni za NDH morane, za koje ima fotki, a pogotovo ne za partizanskog MS-406), dekali su napravljeni najbolje moguce i jos je na njima napisano da se radi o najvjerojatnijim i pretpostavljenim opcijama (sto je fer). Kada npr Englezi ili Ameri rade dekale za balkanske ptice, obicno se ne zamaraju ni 5 minuta sa istrazivanjima, rezultati su komicno-katastrofalni, a nikakve "kaucije" nema...
Sto se tice zvijezde na bijelom krugu, analogija postoji. Vise je zrakoplova koji su iz NDH ruku pali u partizanske ruke u to neko "srednje vrijeme" rata (otprilike isto vrijeme i isti prostori kao i MS-406), dobilo upravo takve oznake (zvijezda na bijelom krugu), pa ova varijanta na MS-406 nije nista manje moguca od bilo koje druge. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5415 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Ožu 28, 2006 12:36 am Naslov poruke: |
|
|
Sve je to super! Nego mene sam zanima di i kak da ja dojdem do dotićnih (a da netrebam net ili karticu) dekala i maketice dotićnog avionćića u 72 ,bilo od Hellera, Hasegawe ili Smera?!?!?! Mislim da je ovo veći misterij od dotićnih nepravilnosti na dekalima  _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Uto Ožu 28, 2006 9:24 am Naslov poruke: |
|
|
| Poky Napisao/la: | Sve je to super! Nego mene sam zanima di i kak da ja dojdem do dotićnih (a da netrebam net ili karticu) dekala i maketice dotićnog avionćića u 72 ,bilo od Hellera, Hasegawe ili Smera?!?!?! Mislim da je ovo veći misterij od dotićnih nepravilnosti na dekalima  |
Steta sto se nisi sjetio prije mjesec dana, ja sam oboje prodavao i prodao upravo ovdje, na ovom forumu, za pet banki..
(http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=945) |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5415 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Ožu 28, 2006 9:53 am Naslov poruke: |
|
|
| Citat: | | Steta sto se nisi sjetio prije mjesec dana, ja sam oboje prodavao i prodao upravo ovdje, na ovom forumu, za pet banki.. |
Ma znam ,javil sam se ,al sam zakasnio ,neko se usrećio prije mene!  _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|