Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

M.S. 406 nastavak (Napad klonova)

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> - od 1941. do 1945.
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
trut
Gost
PorukaUpisano: Pon Ožu 27, 2006 2:21 pm    Naslov poruke: M.S. 406 nastavak (Napad klonova) Citiraj ovaj komentar

http://www.aircraftresourcecenter.com/Rev2/1201-1300/Rev1211_Rising72004_Lhotsky/rev1211.htm

ne znam da li ste vidjeli ove dekale. netko je svoje dileme oko farbanja rijesio. tocno ili ne, nemam pojma. zapravo me ta raga od aviona ni ne zanima, ali pretpostavljam da ce ljudi ovdje reci koju o ovome.
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Ožu 27, 2006 2:43 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Zanimljivo. Iako nema fotografija MS 406 sa partizanskim oznakama oni su to bajkovito izrekonstruirali. ZNDH oznake i ponuđene sheme bojenja izgledaju prihvatljivo, osim što su upitne za donje površine. Selimbegovićeva zračna pobjeda, koja se navodi-čini mi se, nije službeno potvrđena kao što oni tvrde... Najčudnije izgledaju ove zvijezde na bijelim diskovima, koje izgledaju kao na sovjetskim Lend-Lease Aircobrama i Thunderboltima! Za predpostaviti je da su zvijezde bile bez bijelih diskova, debelih krakova i toliko velike da mogu prekriti šahovnice i, najvjerojatnije, podosta nepravilne...
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Damir
Gost
PorukaUpisano: Pon Ožu 27, 2006 3:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo, da i ja kazem koju (..prije nekoliko mjeseci..Laughing ):

http://www.hrcappuccino.org/articles/recenzije/Balkan%20morane.htm

Inace, bez obzira na nemogucnost provjere ovih teorija (mi svi skupa nismo dosli do rijesenja ni za NDH morane, za koje ima fotki, a pogotovo ne za partizanskog MS-406), dekali su napravljeni najbolje moguce i jos je na njima napisano da se radi o najvjerojatnijim i pretpostavljenim opcijama (sto je fer). Kada npr Englezi ili Ameri rade dekale za balkanske ptice, obicno se ne zamaraju ni 5 minuta sa istrazivanjima, rezultati su komicno-katastrofalni, a nikakve "kaucije" nema...

Sto se tice zvijezde na bijelom krugu, analogija postoji. Vise je zrakoplova koji su iz NDH ruku pali u partizanske ruke u to neko "srednje vrijeme" rata (otprilike isto vrijeme i isti prostori kao i MS-406), dobilo upravo takve oznake (zvijezda na bijelom krugu), pa ova varijanta na MS-406 nije nista manje moguca od bilo koje druge.
Natrag na vrh
Poky

Član od: 16 Lis 2005
PorukaUpisano: Uto Ožu 28, 2006 12:36 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sve je to super! Nego mene sam zanima di i kak da ja dojdem do dotićnih (a da netrebam net ili karticu) dekala i maketice dotićnog avionćića u 72 ,bilo od Hellera, Hasegawe ili Smera?!?!?! Confused Mislim da je ovo veći misterij od dotićnih nepravilnosti na dekalima Evil or Very Mad
Damir
Gost
PorukaUpisano: Uto Ožu 28, 2006 9:24 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Poky Napisao/la:
Sve je to super! Nego mene sam zanima di i kak da ja dojdem do dotićnih (a da netrebam net ili karticu) dekala i maketice dotićnog avionćića u 72 ,bilo od Hellera, Hasegawe ili Smera?!?!?! Confused Mislim da je ovo veći misterij od dotićnih nepravilnosti na dekalima Evil or Very Mad

Steta sto se nisi sjetio prije mjesec dana, ja sam oboje prodavao i prodao upravo ovdje, na ovom forumu, za pet banki.. Laughing
(http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=945)
Natrag na vrh
Poky

Član od: 16 Lis 2005
PorukaUpisano: Uto Ožu 28, 2006 9:53 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Citat:
Steta sto se nisi sjetio prije mjesec dana, ja sam oboje prodavao i prodao upravo ovdje, na ovom forumu, za pet banki..

Ma znam ,javil sam se ,al sam zakasnio ,neko se usrećio prije mene! Crying or Very sad
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> - od 1941. do 1945. Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma