Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Revell 1/35 PzH 2000

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Beagle

Član od: 25 Lis 2005
PorukaUpisano: Čet Velj 08, 2007 10:05 pm    Naslov poruke: Revell 1/35 PzH 2000 Citiraj ovaj komentar

Dakle, riječ je o Panzerhaubitze 2000 iliti skraćeno PzH 2000, njemačkoj 155 mm haubici proizvedenoj od strane Krauss-Maffei Wegmann (KMW) u suradnji sa Rheinmetallom namijenjenoj njemačkom Budeswehru. PzH je trenutno najbolja i najjača 'samopogonjena' haubica na svijetu. Karakteriziraju ju vrlo visoka brzina ispaljivanja zrna, može ispaliti 3 zrna u 9 sekundi te 10 zrna u 56 sekundi. PzH je također izabrana od strane Talijanske, Grčke i Nizozemske vojske koji bi trebao zamijeniti njihove M-109 Paladine.

Tehničke karakteristike:
Posada: 5 (Zapovjednik, Vozač, Topnik, 2 Punjača)
Duljina: 11.7 m
Širina: 3.6 m
Visina: 3.1 m
Težina: 55.3 tone (pod punom ratnom spremom)

Naoružanje:
Glavno naoružanje: Rheinmetall 155 mm L52 Artiljerijski top
Sekundarno naoružanje: Rheinmetall MG3 7.62 mm strojnica

Pogon:
Motor: MTU 881 Ka-500 - 986 konja
Brzina na cesti: 60 km/h
Snaga/težina: 17.83 konja/tona
Doseg: 420 km

Maketu sam mjerkao već duže vrijeme, te kad sam ju ugledao u Mulleru u CCO, nije mi dugo trebalo da dođe u moje ruke. Smile
Sama maketa ima 317 dijelova, a ono što me ugodno iznenadilo u vezi ove makete jest to da se uz maketu dobije aluminijska cijev topa te se može birati između slaganja plastičnog ili pak aluminijskog topa.
Plastika je tamno zelene boje a detalji na samoj maketi su, po meni, vrlo dobri.

Ovo bijelo su dijelovi za kotače, kako bi ostali pokretni. Dobivaju se samo vinilne gusjenice.

Sastavnica je tipična Revellova i sadrži 4 načina farbanja same makete koji se razlikuju u nijansama.

Dekali

Sve u svemu, topla preporuka za sve ljubitelje oklopa i artiljerije. Smile
Minesweeper

Član od: 21 Sij 2007
PorukaUpisano: Čet Velj 08, 2007 10:15 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Recenzija za svaku pohvalu Clap 2
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
von Stuck
Administrator
Član od: 08 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Velj 20, 2007 9:05 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Baš ti hvala, bacio si me u još jedan "trošak"... Wink
Natrag na vrh
Ice Demon

Član od: 26 Pro 2006
Mjesto: Marija Bistrica
PorukaUpisano: Uto Velj 20, 2007 10:15 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Opa, dost mi se kutija velika čini...
3 sprua i glavno tijelo?

Vega 1000, 2.5 konja kompresor... Farba ko ludo.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site MSN Messenger
von Stuck
Administrator
Član od: 08 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Velj 20, 2007 10:36 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ice Demon Napisao/la:
Opa, dost mi se kutija velika čini...
3 sprua i glavno tijelo?

Da , kutija je nesrazmjerno velika...(debela).
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma