Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
|
Upisano: Sub Svi 05, 2007 3:12 pm Naslov poruke: Fiat G-50 |
|
|
Evo jedne fotke fiata g-50 vjerovatno snimnjena u Italiji prije isporuke u Hrvatsku.
Ukoliko netko zna više o dotičnoj fotki ili avionu nebi bilo loše da to sa nama podjeli. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| prelude
 | | Član od: 23 Stu 2005 | | Poruke: 1886 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Svi 05, 2007 3:29 pm Naslov poruke: |
|
|
Zanimljiva fotka, šteta što je toliko tamna i zrnata, pretpostavljam je u vrlo niskoj rezoluciji tamo od kuda si je "oteo". Ja je dosad još nisam vidio. Gdje si je pronašao?
Inače, ne mora biti da je u Italiji - meni čak liči na konfiguraciju terena (koliko se može vidjeti i zaključiti) na Borongaju. Ali moguće jest da je snimljena netom nakon što su FIAT-i stigli u Hrvatsku. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Svi 05, 2007 3:35 pm Naslov poruke: |
|
|
| prelude Napisao/la: | Zanimljiva fotka, šteta što je toliko tamna i zrnata, pretpostavljam je u vrlo niskoj rezoluciji tamo od kuda si je "oteo". Ja je dosad još nisam vidio. Gdje si je pronašao?
Inače, ne mora biti da je u Italiji - meni čak liči na konfiguraciju terena (koliko se može vidjeti i zaključiti) na Borongaju. Ali moguće jest da je snimljena netom nakon što su FIAT-i stigli u Hrvatsku. |
Na žalost kao što si napisao veoma mala rezolucija fotke tako da nemože bolje ispasti.Malo ću se poigrati da ju probam poboljšati.Što se borongaja tiče i meni se u prvi mah činilo da bi mogao biti zato sam i postavio pitanje pa da na osnovu različitih mišljenja dođemo do zaključka.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Svi 07, 2007 1:13 am Naslov poruke: |
|
|
| Fotka je iz knjige FIAT G-50,Piero Vergnano,La Bancarella Aeronautica,Torino 1997. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Svi 07, 2007 9:21 am Naslov poruke: |
|
|
| Willie Napisao/la: | | Fotka je iz knjige FIAT G-50,Piero Vergnano,La Bancarella Aeronautica,Torino 1997. |
E vidiš to sam zaboravio napisati-
Sorry prelude |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 1987 | |
|
Upisano: Uto Jul 03, 2007 8:45 pm Naslov poruke: |
|
|
biti ću slobodan pa prenijeti fotku s hrm
EDIT
Editiran post kako se slika nebi razvlačila
hornet: poruka promijenjena dana: Sri Jul 04, 2007 11:17 am; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Jul 04, 2007 10:35 am Naslov poruke: |
|
|
Evo i još jedan mali prilog. Vjerujem, mnogima poznat 3504 u boji, ali ovaj puta pravilno orjentirana druga fotografija...Bilo bi zanimljivo odgonetnuti boje kojima su prebojavane taktičke oznake. Meni to izgleda kao RLM 65 ili možda RLM 02, ali nisam siguran.
|
 |
| prelude
 | | Član od: 23 Stu 2005 | | Poruke: 1886 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Jul 05, 2007 1:50 am Naslov poruke: |
|
|
| Unazad nešto vremena sam se već malo igrao s time ... A usput sam u photoshopu pokušao malo i "iznivelirati" boju ovog dijapozitiva na realne okvire (a obzirom mi je ovo djelovalo malo bljedunjavo i mutno), ravnajući se prema gornjoj talijanskoj "verde mimetico", pa mi je unatoč tome taj prsten sive na trupu ostao čisto pristojno "siv". Stoga mislim da se radilo o nekoj domaćoj srednje sivoj, ali ne treba odbaciti niti mogućnost korištenja RLM 02. (Svijetlo) plavičasti RLM (65 ili 76) mislim da ne dolazi u obzir. Primjetno bi "vrištao" u odnosu na ostale boje. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| frka
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 1515 | |
|
Upisano: Čet Jul 05, 2007 7:47 am Naslov poruke: |
|
|
| Pa i ovako se jako dobro vidi da ta boja primjetno vristi u odnosu na osnovnu zelenu maskirnu boju. Rekao bih da je neka siva sa plavicastim tonom. Vjerojatno je to ista boja kao i ona kojom su prebojani zuti vrhovi krila odozdo, dakle, zasto ne bi bila svjetlo plava? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Čet Jul 05, 2007 10:26 am Naslov poruke: |
|
|
Evo još materijala za komparaciju. Konvertirao sam kolor u C/B, pa traka oko repa izgleda jako svijetla.
A evo i detalja trake oko repa.
Mislim da bi se mogao prikloniti Frkinom mišljenju da je ovo svijetlo-plava ili sivo-plava ( RLM 65?! ). Boja pod krilima izgleda svjetlija od originalne talijanske sive, što bi i odgovaralo razlici u tonovima sive između tih boja.
Ova komparacija boja je zanimljiva i zbog prebojavanja na Bf 109G, gdje je možda upotrebljavana ista boja. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| r.i.s.t.a.
 | | Član od: 21 Tra 2006 | | Poruke: 322 | | Mjesto: Beograd |
|
Upisano: Pet Jul 06, 2007 12:59 pm Naslov poruke: |
|
|
Ahhhh... Nepismen, netačan i sve u svemu idiotski tekst koji nije vredan naziva "članak", tako karakterističan za najnepismenije novine danas u Beogradu - "Glas javnosti".
Lep dokaz za tačnost tvrdnje da je ponekada bolje ništa ne objavljivati, nego pisati ovakvo đubre. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Pet Jul 06, 2007 1:33 pm Naslov poruke: |
|
|
| r.i.s.t.a. Napisao/la: |
Ahhhh... Nepismen, netačan i sve u svemu idiotski tekst koji nije vredan naziva "članak", tako karakterističan za najnepismenije novine danas u Beogradu - "Glas javnosti".
Lep dokaz za tačnost tvrdnje da je ponekada bolje ništa ne objavljivati, nego pisati ovakvo đubre. |
Slažem se sa tobom-članak vrvi glupostima. A sad, ajdemo se vratiti bliže temi. Ima li netko još koju fotografiju, pa da u ovom topic-u pokušamo objediniti postojeće podatke o ZNDH Fiat G-50 Bis? _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ozzie
 | | Član od: 19 Sij 2006 | | Poruke: 286 | | Mjesto: izvan RH |
|
Upisano: Pet Jul 06, 2007 2:53 pm Naslov poruke: |
|
|
| hm, stvarno dilema. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 1987 | |
|
Upisano: Ned Pro 23, 2007 12:37 am Naslov poruke: |
|
|
Evo da se iskupim za Bregu, fotka koja nije objavljena u "našim" knjigama ali je u jednoj o talijanskom zrakoplovstvu snimljena neposredno nakon ili vjerovatnije prije isporuke.
Za one koji su je vidjeli neće puno značiti, doduše u "našim" knjigama je objavljena vrlo slična fotka 3505.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|