Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

kanalizacijske cijevi i kontejneri za smeće

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Leo - zd

Član od: 16 Pro 2008
Mjesto: Zadar
PorukaUpisano: Čet Lis 10, 2024 12:12 pm    Naslov poruke: kanalizacijske cijevi i kontejneri za smeće Citiraj ovaj komentar

Ne shvatite ovaj moj post preozbiljno, ono samo malo.
Ma gledam razne makete, mene zapravo jako zanimaju protuzrakoplovni raketni sustavi ali i šire ti recimo specijalizirani , "rubni" sustavi.
gledam seriju starijih ruskih zapravo sovjetskih sustava , od SA-2 do SA-9 (koristim NATO nazive, lakše mi) ili zapadne , razne Nike Herkules, Blodhound, Rapier i sl.
Svi ti sustavi imaju karakteristiku da su živopisni, neki kao SA-4 čak djeluju "Flashgordonovski", s druge strane ovi moderni sustavi svode se na spremnike, ili okrugle ono kao kanalizacijske cijevi sa flanđama ili četvrtastog presjeka, mene podsjetilo na više kanti za smeće nanizanih jednu na drugu.
Naravno da znam tehničke razloge za takva rješenja ali eto jedno vrlo neobjektivno i neracionalno "estetsko" maketarsko razmišljanje.
Zanima me kako vide drugi.
PS ( o brodovima neću ni govoriti, kako usporediti jednog Fletchera i jedan Zumwalta !?!?) Laughing
Ili F117 i F-51 Rolling Eyes
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
KatarII

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: ZGB
PorukaUpisano: Čet Lis 10, 2024 5:41 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Razumijem za brodove, vizuelno su puno zanimljiviji oni iz perioda 2. SR ili nešto kasnije. Zumwalt sam čak vidio uživo i nisam na prvu loptu skužio što gledam (u brodogradilištu).

Moj estetska zamjerka je na avionima... sve je sivo. Ako ima sreće, dvije su nijanse sive a tri su već kao kakva duga...

Tako da se slažem. Nekada je sve to blio vizualno puno, puno zanimljivije.
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Groff

Član od: 12 Lis 2010
Mjesto: Bakarac
PorukaUpisano: Čet Lis 10, 2024 8:47 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja osobno kod modela jako volim obline Embarassed Rolling Eyes
vrsa

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: all over the place
PorukaUpisano: Pet Lis 11, 2024 1:55 pm    Naslov poruke: Re: kanalizacijske cijevi i kontejneri za smeće Citiraj ovaj komentar

Leo - zd Napisao/la:
Ne shvatite ovaj moj post preozbiljno, ono samo malo.
Ma gledam razne makete, mene zapravo jako zanimaju protuzrakoplovni raketni sustavi ali i šire ti recimo specijalizirani , "rubni" sustavi.
gledam seriju starijih ruskih zapravo sovjetskih sustava , od SA-2 do SA-9 (koristim NATO nazive, lakše mi) ili zapadne , razne Nike Herkules, Blodhound, Rapier i sl.
Svi ti sustavi imaju karakteristiku da su živopisni, neki kao SA-4 čak djeluju "Flashgordonovski", s druge strane ovi moderni sustavi svode se na spremnike, ili okrugle ono kao kanalizacijske cijevi sa flanđama ili četvrtastog presjeka, mene podsjetilo na više kanti za smeće nanizanih jednu na drugu.
Naravno da znam tehničke razloge za takva rješenja ali eto jedno vrlo neobjektivno i neracionalno "estetsko" maketarsko razmišljanje.
Zanima me kako vide drugi.
PS ( o brodovima neću ni govoriti, kako usporediti jednog Fletchera i jedan Zumwalta !?!?) Laughing
Ili F117 i F-51 Rolling Eyes

Generalno, lakše je ove kašete za napraviti u neku maketu, a sad viualno je uvijek bolje nešto ekstravagntnije. Po meni kontrestno bojanje i detalji daju viizualno nešto bolje bez obzira na oblik. Malo se zavara oko.
MAK REOPLAN - Split
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma