Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
Autor |
Poruka |
| elvis123
| Član od: 15 Velj 2024 | Poruke: 7 | |
|
Upisano: Pon Ruj 23, 2024 9:31 am Naslov poruke: Airbrush početnik i akrilne boje |
|
|
Pozdrav,
Prošao sam kroz teme foruma ali nisam našao konkretni odgovor koji me interesira pa molim za pomoć..dakle, pošto imam u planu kupiti airbrush,zanima me postupak prilikom bojanja više slojeva boje sa akrilnim bojama; naime, pošto se akrilne boje brzo suše na koji način se spriječava da se boja na airbrushu ne zasuši između bojanja pojedinih slojeva...dosad sam bojao s kistovima, i nakon prvog sloja stavio bih kist u čašu s vodom i čekao da se prvi sloj posuši pa nastavio s bojanjem, a nakon završetka svih slojeva temeljito bih očistio kist..kako to funkcionira s airbrushem? s obzirom da su neke akrilne boje suhe na dodir već za 10-15min, kako spriječiti da se boja ne zasuši i zaštopa ? da li je između svakog pojedinog sloja potrebno čišćenje? |
|
Natrag na vrh |
|
|
| josipww2
| Član od: 04 Lis 2009 | Poruke: 1354 | Mjesto: Split |
|
Upisano: Pon Ruj 23, 2024 12:47 pm Naslov poruke: |
|
|
Ako ces radit pauze između slojeva onda stavi u AB onoliko boje koliko ti je potrebno za jedan sloj, nakon toga ocisti AB kao da si gotov s poslon (ja ga cistin nitrom). Ako se dogodi da ti se na igli skupi suhe boje za vrijeme bojanja, dovoljno je stapicen za usi natopljenim u razrjeđivac kojim si razrijedio boju malo proc priko vrha igle i to je to _________________ nisam zgodan,al sam nezgodan |
|
Natrag na vrh |
|
|
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|