Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
Autor |
Poruka |
| grgast
| Član od: 14 Tra 2017 | Poruke: 93 | |
|
Upisano: Čet Kol 15, 2024 1:14 am Naslov poruke: 1/144 Bf-109 vs Beaufighter dogfight |
|
|
Prije neka dva tri mjeseca mi je palo na pamet "zašto ne bih probao napraviti tracere". Osmisli scenario, naruči makete, naruči pladanj od bambusa i akrilne štapiće iz kine, smisli kako jeftino napraviti more, i već sam mislio da neču stići dovršiti zamišljeno do kraja godišnjeg. Srećom i Česi i Kinezi su odradili brze dostave. Što je najbolje cijeli scenario je stao u 30x10 cm.
|
|
Natrag na vrh |
|
|
| frka
| Član od: 16 Lis 2005 | Poruke: 1500 | |
|
Upisano: Čet Kol 15, 2024 8:05 am Naslov poruke: |
|
|
Vrlo originalno! Možda jedino da zamijeniš propelere sa prozirnim diskovima? |
|
Natrag na vrh |
|
|
| grgast
|
Upisano: Čet Kol 15, 2024 1:07 pm Naslov poruke: |
|
|
frka Napisao/la: | Vrlo originalno! Možda jedino da zamijeniš propelere sa prozirnim diskovima? |
Odustao sam od te ideje. Dijelom jer mi je trebao statični propeler na Emilu između kojega će prolaziti traceri, dijelom jer...nije mi se dalo da se ne lažemo XD. |
|
Natrag na vrh |
|
|
| nik
| Član od: 22 Lip 2017 | Poruke: 120 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Kol 15, 2024 1:32 pm Naslov poruke: |
|
|
Ideja koja mi ide kroz glavu još od prije par tjedana su rotirajući propeleri (sa elektromotorom) s tim da onda avion ne bi bio na prozirnom nego neprozirnom 'štapu' (metalna cjevčica kroz koju prolazi izolirana žica a zajedno tvore dva vodiča).
Najveći izazov je onda od iza precizno izbušiti rupu na propeleru da kad se natakne na metalnu osovinu motora vrtnja bude pravilna a ne 'jajolika' (bilo ekscentrična bilo 'u osmicu'). |
|
Natrag na vrh |
|
|
| grgast
|
Upisano: Čet Kol 15, 2024 3:41 pm Naslov poruke: |
|
|
nik Napisao/la: | Ideja koja mi ide kroz glavu još od prije par tjedana su rotirajući propeleri (sa elektromotorom) s tim da onda avion ne bi bio na prozirnom nego neprozirnom 'štapu' (metalna cjevčica kroz koju prolazi izolirana žica a zajedno tvore dva vodiča).
Najveći izazov je onda od iza precizno izbušiti rupu na propeleru da kad se natakne na metalnu osovinu motora vrtnja bude pravilna a ne 'jajolika' (bilo ekscentrična bilo 'u osmicu'). |
Ajde ne zuri sa metalnom cijevi. Da se naci na Aliexpressu prozirnih cjevcica razlicitih presjeka. ja sam jednom nesto cackao sa strujom pa sam iskoristio akrilnu cijev i jos sam nasao ozicenje sa prozirnom izolacijom (pokidao sa bozicnih lampica). bez obzira sto neces izbjeci da se bar malo vide zice mozda je bolja opcija od metalne cijevi. jos ako ti je maketa u osuncanom dijelu stana, uzmi mali solarni panelic sa Aliexpressa i vrti ti cijeli dan.
|
|
Natrag na vrh |
|
|
| nik
| Član od: 22 Lip 2017 | Poruke: 120 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Kol 15, 2024 3:55 pm Naslov poruke: |
|
|
grgast Napisao/la: | nik Napisao/la: | Ideja koja mi ide kroz glavu još od prije par tjedana su rotirajući propeleri (sa elektromotorom) s tim da onda avion ne bi bio na prozirnom nego neprozirnom 'štapu' (metalna cjevčica kroz koju prolazi izolirana žica a zajedno tvore dva vodiča).
Ajde ne zuri sa metalnom cijevi. Da se naci na Aliexpressu prozirnih cjevcica razlicitih presjeka. ja sam jednom nesto cackao sa strujom pa sam iskoristio akrilnu cijev i jos sam nasao ozicenje sa prozirnom izolacijom (pokidao sa bozicnih lampica). bez obzira sto neces izbjeci da se bar malo vide zice mozda je bolja opcija od metalne cijevi. jos ako ti je maketa u osuncanom dijelu stana, uzmi mali solarni panelic sa Aliexpressa i vrti ti cijeli dan.
|
Da, i to je opcija... |
|
Natrag na vrh |
|
|
| grgast
|
Upisano: Čet Kol 15, 2024 3:56 pm Naslov poruke: |
|
|
nik Napisao/la: | Ideja koja mi ide kroz glavu još od prije par tjedana su rotirajući propeleri (sa elektromotorom) s tim da onda avion ne bi bio na prozirnom nego neprozirnom 'štapu' (metalna cjevčica kroz koju prolazi izolirana žica a zajedno tvore dva vodiča).
uostalom, kupi neku jeftinu iglu sa Alija za airbrush. igla ce dobro doci za nekakav chipping a dolazi u prozirnoj plasticnoj cijevi pa cijev iskoristis za nosac. |
|
Natrag na vrh |
|
|
| su27rules
| Član od: 13 Pro 2006 | Poruke: 5692 | Mjesto: Split |
|
|
Natrag na vrh |
|
|
| Groff
| Član od: 12 Lis 2010 | Poruke: 512 | Mjesto: Bakarac |
|
Upisano: Čet Kol 15, 2024 9:02 pm Naslov poruke: |
|
|
Svaka čast, na ideji i na diorami ! _________________ Ploviti je potrebno, živjeti nije !
Groff: poruka promijenjena dana: Pet Kol 16, 2024 10:02 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
Natrag na vrh |
|
|
| Leo - zd
| Član od: 16 Pro 2008 | Poruke: 2494 | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Pet Kol 16, 2024 9:58 pm Naslov poruke: |
|
|
Izvrsno !!!
Jako mi se sviđaju "traceri" |
|
Natrag na vrh |
|
|
| grgast
|
Upisano: Pet Kol 16, 2024 10:13 pm Naslov poruke: |
|
|
Leo - zd Napisao/la: | Izvrsno !!!
Jako mi se sviđaju "traceri" |
Thx Leo. Tako jednostavno za napraviti a tako efektno. |
|
Natrag na vrh |
|
|
| pacman69
| Član od: 02 Lip 2008 | Poruke: 294 | Mjesto: Sisak |
|
Upisano: Čet Kol 22, 2024 4:16 pm Naslov poruke: |
|
|
Traceri su od EZline-a pretpostavljam? |
|
Natrag na vrh |
|
|
| grgast
|
Upisano: Ned Kol 25, 2024 12:40 pm Naslov poruke: |
|
|
pacman69 Napisao/la: | Traceri su od EZline-a pretpostavljam? |
Bravo i hvala! Prije par godina sam uzeo par testera tog konca i sad mi je zaliha pri kraju a nisam se mogao sjetiti brenda. Ide odmah nova narudžba. |
|
Natrag na vrh |
|
|
| Fire_Fox_54
| Član od: 05 Lip 2024 | Poruke: 30 | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Ned Kol 25, 2024 10:25 pm Naslov poruke: |
|
|
Fenomenalno |
|
Natrag na vrh |
|
|
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|