Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
Autor |
Poruka |
| Leo - zd
 | Član od: 16 Pro 2008 | Poruke: 2516 | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Čet Svi 09, 2024 6:47 pm Naslov poruke: Poliranje prozornih djelova |
|
|
U Lidlu set za popravak odnosno obnavljanje prozirnosti, moslim da bi moglo biti korisno za canopy-e.
 |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| SturmmannDado
 | Član od: 12 Svi 2012 | Poruke: 328 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Svi 09, 2024 7:20 pm Naslov poruke: |
|
|
Znam da sam ljepio prednje staklo na Opel Blitz kamionu 1/35 za kabinu i zamuljo od ljepila plastièno prozirno staklo.
Na prozirnoj plastici ostale su kružne linije od ljepila i otisaka prsta, uzeo sam hobby nožiæ i postrugo to, ali prozirni djelovi su bili mutni od struganja nožiæem.
Premazo sam cijeli dio matt varnishem i postalo je opet prozirno.
Al da mislim da s tim polirkama dio bude opet proziran imam nešto slièno al nisam isprobavo, nije mi trebalo. _________________
 |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
 | Član od: 16 Pro 2008 | Poruke: 2516 | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Pet Svi 10, 2024 6:50 am Naslov poruke: |
|
|
Malo mi je čudno sa mat varnišem, obično svi koriste sjajni prozirni lak ili premaze tipa pronto, glancer i sl, a vjerujem da je i "zaštitna pasta" iz ovog paketa takvog tipa, tj. nekakvo "sjajilo".
Premazima prethodi brušenje vrlo finim vodobrusnim papirima (a u pakovanju su papiri 2000, 3000, 5000) i poliranje pastama.
Naime čini mi se da sjajno ("mokro") daje veću prozirnost od mat premaza, ali svaki postupak je dobar ako si zadovoljan konačnim rezultatom.
Kad sam stavio ovo nisam toliko mislio na oštećenja prozirnih površina nego više sam razmišljao o poboljšanju prozirnosti canopy.a, posebno je to problem sa 3D printanim primjercima. |
|
Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|