Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Poliranje prozornih djelova

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Leo - zd

Član od: 16 Pro 2008
Mjesto: Zadar
PorukaUpisano: Čet Svi 09, 2024 6:47 pm    Naslov poruke: Poliranje prozornih djelova Citiraj ovaj komentar

U Lidlu set za popravak odnosno obnavljanje prozirnosti, moslim da bi moglo biti korisno za canopy-e.

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
SturmmannDado

Član od: 12 Svi 2012
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Svi 09, 2024 7:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Znam da sam ljepio prednje staklo na Opel Blitz kamionu 1/35 za kabinu i zamuljo od ljepila plastièno prozirno staklo.

Na prozirnoj plastici ostale su kružne linije od ljepila i otisaka prsta, uzeo sam hobby nožiæ i postrugo to, ali prozirni djelovi su bili mutni od struganja nožiæem.

Premazo sam cijeli dio matt varnishem i postalo je opet prozirno.

Al da mislim da s tim polirkama dio bude opet proziran imam nešto slièno al nisam isprobavo, nije mi trebalo.

Član od: 16 Pro 2008
Mjesto: Zadar
PorukaUpisano: Pet Svi 10, 2024 6:50 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Malo mi je čudno sa mat varnišem, obično svi koriste sjajni prozirni lak ili premaze tipa pronto, glancer i sl, a vjerujem da je i "zaštitna pasta" iz ovog paketa takvog tipa, tj. nekakvo "sjajilo".
Premazima prethodi brušenje vrlo finim vodobrusnim papirima (a u pakovanju su papiri 2000, 3000, 5000) i poliranje pastama.
Naime čini mi se da sjajno ("mokro") daje veću prozirnost od mat premaza, ali svaki postupak je dobar ako si zadovoljan konačnim rezultatom.

Kad sam stavio ovo nisam toliko mislio na oštećenja prozirnih površina nego više sam razmišljao o poboljšanju prozirnosti canopy.a, posebno je to problem sa 3D printanim primjercima.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma