Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Solunski Novosadjan
 | | Član od: 13 Stu 2023 | | Poruke: 4 | | Mjesto: Solun,Grcka |
|
Upisano: Pet Velj 02, 2024 3:42 pm Naslov poruke: TK-3 NDH |
|
|
Pozdrav kolege.
Vec par meseci radim maketu poljske tankete TK-3 od firme RPM iz Poljske u razmeri 1:35.
Interesovanje za nju su mi pobudile, iz literature i sa intereneta, dostupne fotografije istih iz sastava OS NDH.
Uspeo sam da dodjem u posed i odgovarajuceg seta oznaka STAR DECALS-a tako da su se sve kockice poklopile.
Ima poprilicno posla da se ono sto je dato u kutiji dovede na nivo da lici na TK-3.
Skupio sam ,cini mi se, sve sto je dostupno na internetu i lagano radim.
Postoje i fotografije ovog mog pokusaja ,ali cu ih nekom drugom prilikom organizovati i prezentovati u vidu posebne teme.
Ovom prilikom molim za pomoc oko identifikacije mitraljeza koji su na ovim tanketama korisceni.Iz postojecih fotografija nisam uspeo da shvatim sa sigurnoscu o kojem se tipu radi.Nagadjam da je u pitanju puskomitraljez ZB vz.26.Voleo bih da neko ovde ima odgovor da li sam u pravu ili u krivu.
Unapred hvala svakome ko mi pomogne. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5405 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Velj 04, 2024 6:33 pm Naslov poruke: |
|
|
Uf samo ću ti reći da si započeo tešku temu , i ja sam još u fazi slaganja iste makete i isto sam zapeo na strojnici... Nažalost točno se ne zna imamo samo nagađanja... _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| MatijaSever
| | Član od: 12 Kol 2022 | | Poruke: 34 | |
|
Upisano: Pon Ožu 11, 2024 7:46 am Naslov poruke: |
|
|
| Razumem potpuno! Sastavljanje makete može biti izazovno, a detalji poput strojnica često zahtevaju dodatno istraživanje. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|