Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
Autor |
Poruka |
| Vamotamo
| Član od: 29 Svi 2019 | Poruke: 84 | |
|
Upisano: Uto Jul 12, 2022 5:32 pm Naslov poruke: 1/72 Revell Supermarine Spitfire Mk V |
|
|
Pozdrav maketari,
nadam se da ganjate Švabice na Jadranu, možda i Čehinje u paketu s paštetom... Ak vam vjera dozvoli.
Nego,
radi se lagano na 1/72 Revell Spitfire Mk V (04164). Fit za `poželjeti`, idealan projekt za njegovanje mazohizma. Al nećemo se predati kao Talijani nekada.
Jedna fotka za početak. `White balance` kao duša, `postimages` saveznik, Facebook na respiratoru...
|
|
Natrag na vrh |
|
|
| Vamotamo
|
Upisano: Čet Jul 14, 2022 12:08 pm Naslov poruke: |
|
|
|
|
Natrag na vrh |
|
|
| Poky
| Član od: 16 Lis 2005 | Poruke: 5372 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Jul 14, 2022 10:50 pm Naslov poruke: |
|
|
Citat: | nadam se da ganjate Švabice na Jadranu, možda i Čehinje u paketu s paštetom... Ak vam vjera dozvoli. |
dobra!!!
Sretno s maketom! _________________ Poky |
|
Natrag na vrh |
|
|
| Vamotamo
|
Upisano: Pet Jul 15, 2022 9:47 am Naslov poruke: |
|
|
Poky Napisao/la: | Citat: | nadam se da ganjate Švabice na Jadranu, možda i Čehinje u paketu s paštetom... Ak vam vjera dozvoli. |
dobra!!!
Sretno s maketom! |
Hvala Poky |
|
Natrag na vrh |
|
|
| Vamotamo
|
Upisano: Pet Jul 15, 2022 2:00 pm Naslov poruke: |
|
|
U nastavku malo grubog black basing-a. Mrlje još treba usitniti u skladu s mjerilom.
|
|
Natrag na vrh |
|
|
| Astrobobo
| Član od: 07 Sij 2022 | Poruke: 30 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Jul 15, 2022 4:25 pm Naslov poruke: |
|
|
Ajd baš me zanima, sve sam bio tražio Spitfire 1/72 tu na forumu, i ništa Radio sam Revellovog mk Vb, ali noviju verziju (03897), meni je super. |
|
Natrag na vrh |
|
|
| Vamotamo
|
Upisano: Sub Stu 05, 2022 8:00 pm Naslov poruke: |
|
|
Vallejo Dark Green 71.012, neprecizan nanos boje. Slijedi AK RC288 RAF Ocean Grey za precizan rezultat.
|
|
Natrag na vrh |
|
|
| Vamotamo
|
|
Natrag na vrh |
|
|
| Vamotamo
|
Upisano: Ned Stu 27, 2022 4:59 pm Naslov poruke: |
|
|
Stvari ne idu uvijek po planu. Špricao sam AK RC288 (+ Mr. Leveling Thinner) i ostavio da se suši 24 sata. Nakon toga sam maskirao preko s Mr. masking Sol NEO. Prilikom skidanja gumene maske skinula se i AK RC288, onako pozamašno da te srčka opali. Ispada da AK RC ne šljivi temeljne slojeve (Mr. Finishing surfacer 1500 crna i Alclad 2 siva u ovom slučaju). Vallejo Dark Green je postojana s istim rasporedom boja ispod nje. Čudo neviđeno, šapne mi Sejo Brajlović. Testirao sam AK RC288 i preko Revell enamelke, opet isto. Pogledaš ju, ona skače s makete. Maketarski Bogovi na internetu pišu da Tamiya XF-1 (kao prajmer) rješava problem, budem probao potvrditi dogmu (ali ne na ovoj maketi). Dođi, dođi Revellka enamelka sedamdeset devetka, baš si matt po cijelom tijelu, neću ti ništa...
Legla Revellka bez ispaljenog metka. U vezi crvenih pokrivača za strojnice - u ovom Matrixu su strojnice već uredno odradile s lijepim rupama bez razvaljenog platna...
|
|
Natrag na vrh |
|
|
| Vamotamo
|
Upisano: Ned Pro 04, 2022 8:05 pm Naslov poruke: |
|
|
Ovo do sada je leglo ko budali šamar, neka tako ostane do kraja.
|
|
Natrag na vrh |
|
|
| viper
| Član od: 07 Pro 2005 | Poruke: 1658 | Mjesto: Sarajevo |
|
Upisano: Ned Pro 04, 2022 8:46 pm Naslov poruke: |
|
|
Dobro izgleda. Probaj prije farbanje oprati maketu tečnim sapunom ili sve prebriši alkoholom medicinskim. Boje neka se suše najmanje 24 sata. Taj softver što ti je na slici je najbolji softver za debele decale kao npr tamiyni ili hadegawini. Može i za ostale samo pažljivo. |
|
Natrag na vrh |
|
|
| Vamotamo
|
Upisano: Čet Sij 19, 2023 11:03 pm Naslov poruke: |
|
|
Radi se nešto, ne znam što mi je.
Nisam baš neki ljubitelj wash-a, a nemam ni suvislo objašnjenje. Neka ga, kud svi tu i ja.
Planiram ja još kakva prljanja, izbljeđivanja dekala, svašta nešto...
Čitam da neke Mk V verzije nisu imale svjetla na krajevima krila, 1943. je škakljiva po tom pitanju. Što se mene tiče dva problema manje (*eklatantan primjer hvatanja krivina u maketarstvu).
Možda primjećujete jedan detaljčić? Da, umro čiko što pravi čepove od spremnika za gorivo. A čega nema, može se nacrtat. Urezivati neću da ne bi u... i šefa i stanicu pred kraj.
Rondele na gornjaci krila su prevelike, a pokrivači od strojnica bi trebali ići malo preko njih - tek toliko da znate ako se ikada uhvatite u koštac s ovom zvjerkom.
Slobodno produžite linije panela na centralnom dijelu donje strane prema repu. Poslije se hvalite da ne može Revell toliko usrat koliko vi možete popravit.
A Mark Softer kao da je čuo Vipera Sarajliju pa počeo nešto odbijati suradnju. To je riješeno taktikom mrkve i batine.
Al me puca neka iskrenost, nije dobro nikako.
To be continued... (ako mi ne ispadne iz ruku)
|
|
Natrag na vrh |
|
|
| u-boat
| Član od: 30 Jul 2010 | Poruke: 1264 | Mjesto: Sarajevo |
|
Upisano: Pon Sij 23, 2023 1:01 am Naslov poruke: |
|
|
Čini mi se da su ti rondele na trupu pobjegle. Koliko znam trebale bi biti paralelne _________________
凸(¬‿¬)凸 |
|
Natrag na vrh |
|
|
| Vamotamo
|
Upisano: Pon Sij 23, 2023 10:07 am Naslov poruke: |
|
|
u-boat Napisao/la: | Čini mi se da su ti rondele na trupu pobjegle. Koliko znam trebale bi biti paralelne |
Pozdrav u-boat, rondele na trupu su postavljene po shemi iz sastavnice. I meni je bila čudna pozicija, vidim na internetu da je i kod drugih tako. |
|
Natrag na vrh |
|
|
| Vamotamo
|
|
Natrag na vrh |
|
|
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|