Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
Autor |
Poruka |
| Leo - zd
| Član od: 16 Pro 2008 | Poruke: 2510 | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Uto Lis 08, 2024 10:43 am Naslov poruke: |
|
|
Lisec Napisao/la: | Leo - zd Napisao/la: | Tomo Napisao/la: | Čestitke svim nagrađenima, ali i natjecateljima.
.......
Kategorija oklopa 1/100 me iznenadila brojem ........ |
znaš onu "ne laje pas /ja/ sela radi nego sebe radi"
Eto razloga mojih prošlogodišnjih upita, i zato moje posebne zahvale organitatorima |
Bravo!
Volim kada se ljudima ostvare ceznje u zivotu |
Hvala!!
Posebno sam zadovoljan što je jednoj od "buhica", STRELA-1 / SA9 dodijeljen BoS za vozila |
|
Natrag na vrh |
|
|
| Lisec
| Član od: 30 Lis 2008 | Poruke: 1198 | Mjesto: Zaprešić |
|
Upisano: Uto Lis 08, 2024 11:27 am Naslov poruke: |
|
|
Leo - zd Napisao/la: | Lisec Napisao/la: | Leo - zd Napisao/la: | Tomo Napisao/la: | Čestitke svim nagrađenima, ali i natjecateljima.
.......
Eto razloga mojih prošlogodišnjih upita, i zato moje posebne zahvale organitatorima |
Bravo!
Hvala!!
Posebno sam zadovoljan što je jednoj od "buhica", STRELA-1 / SA9 dodijeljen BoS za vozila |
To je 72ojka bila zar ne? _________________ Matija
http://mkgrunf.com/ |
|
Natrag na vrh |
|
|
| Slider
| Član od: 09 Velj 2012 | Poruke: 4214 | |
|
Upisano: Uto Lis 08, 2024 11:38 am Naslov poruke: |
|
|
Cestitke svima, ima krasnih maketa, , slike su uzivancija za gledat.
Ok, ne idem vec dugo na tekme, pa nisam u toku...ak sam dobro skuzil bila su po dva, tri prva mjesta u istoj kategoriji??? i druga, i treca?? _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
Natrag na vrh |
|
|
| Leo - zd
|
Upisano: Uto Lis 08, 2024 11:47 am Naslov poruke: |
|
|
Lisec Napisao/la: | Leo - zd Napisao/la: | Lisec Napisao/la: | Leo - zd Napisao/la: | Tomo Napisao/la: | Čestitke svim nagrađenima, ali i natjecateljima.
.......
Bravo!
Hvala!!
To je 72ojka bila zar ne? |
Ne, 72jka i 144ka su STRIJELA10CRO A1 , ali ova STRELA-1 /SA9 je 1/144 |
|
Natrag na vrh |
|
|
| Lisec
| Član od: 30 Lis 2008 | Poruke: 1198 | Mjesto: Zaprešić |
|
Upisano: Uto Lis 08, 2024 11:55 am Naslov poruke: |
|
|
Svaka cast, cestitam
Ali, da budem iskren, i dalje stojim iza onoga sto sam prije govorio _________________ Matija
http://mkgrunf.com/ |
|
Natrag na vrh |
|
|
| Vedran
| Član od: 05 Jul 2010 | Poruke: 1488 | Mjesto: Garica-Otok Krk |
|
Upisano: Sri Lis 09, 2024 1:06 pm Naslov poruke: |
|
|
A za neke bih se radove i zakleo da su se već netjecali, ali tko zna...možda pokušam i ja iduće godine. |
|
Natrag na vrh |
|
|
| Slider
|
Upisano: Sri Lis 09, 2024 1:35 pm Naslov poruke: |
|
|
Vedran Napisao/la: |
A za neke bih se radove i zakleo da su se već netjecali, ali tko zna...možda pokušam i ja iduće godine. |
kak je krenulo, iduce godine budu svi dobili medalje...onda bum dosel sa svih svojih 15 maketa i odnio doma saku medalja _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
Natrag na vrh |
|
|
| Leo - zd
|
Upisano: Sri Lis 09, 2024 3:45 pm Naslov poruke: |
|
|
Slider Napisao/la: | Cestitke svima, ima krasnih maketa, , slike su uzivancija za gledat.
Ok, ne idem vec dugo na tekme, pa nisam u toku...ak sam dobro skuzil bila su po dva, tri prva mjesta u istoj kategoriji??? i druga, i treca??
.........
kak je krenulo, iduce godine budu svi dobili medalje...onda bum dosel sa svih svojih 15 maketa i odnio doma saku medalja Smile
|
Hmm... vidi ja nisam nikad ućestvovao na tekmama pa ne znam kako je tamo SUSTAV ocjenjivanja i suđenja.
Ali evo sad već imam iskustvo sa par "domaćih" ali i sa "susjednih" maketarskih takmičenja, a zbog interesa pratio sam rezultate nekih većih takmićenja pa mi ocijenjivanje odnosno bodovanje koje se primijenjuje nije čudno, a vidim ti kao to ne znaš pa se iščuđavaš ili možda polemiziraš!?!?!
Na svim takmićenjima na kojima sam bio u zadnje dvije godine čest je slučaj da je u nekoj kategoriji bilo više zlata, srebra ili bronci, kao što nije rijetkost da u nekoj kategoriji neke medalje nisu dodijeljene.
Kad se već upuštaš u propitkivanja takvog tipa bilo bi zgodno da si pogledao brojke.
Prijavljeno je 1000 maketa odijeljeno je 179 medalja u ukupno 50 kategorija (nisam naravno računao "10 Best of.." jer su to dobile makete koje su već nagrađene u nekoj od 50 kategorija.
PS brojka 1000 maketa je iz objava učesnika ali kao info moja zadnja prijava je bial br 790 a prijavio sam se elektronski 5 dana prije samog natjecanja.
Tako da ne vidim razlog da doneseš 15 ili 25 maketa i ukoliko su dobre, a što je vrlo vjerovatno, dobiješ i nagrade za sve.
Ja sam za prošlu "Kraljicu" pokrenuo upit koji je poslije prerastao u raspravu oko vozila u 1/144 i na moje zadovoljstvo ove godine je uvedena kategorija u koju upadaju ta vozila.
Donio sam dosta maketa u toj kategoriji i niti sam očekivao niti sam dobio nagrade za sve, meni je bilo zanimljivije vidjeti i taj segment zastupljen i da ima još maketa i ljudi koje zanima taj segment.
I dalje idem na natjecanja iz želje da uživo sretnem ljude, ali i vidim bolje radove od mojih i dobijem ideje i naučim. Naravno da mi je drago, jako drago ako moje makete budu dobro ocijenjene. |
|
Natrag na vrh |
|
|
| dog
| Član od: 17 Stu 2006 | Poruke: 562 | Mjesto: rijeka |
|
Upisano: Sri Lis 09, 2024 6:04 pm Naslov poruke: |
|
|
Leo - zd Napisao/la: | Slider Napisao/la: | Cestitke svima, ima krasnih maketa, , slike su uzivancija za gledat.
Ok, ne idem vec dugo na tekme, pa nisam u toku...ak sam dobro skuzil bila su po dva, tri prva mjesta u istoj kategoriji??? i druga, i treca??
.........
kak je krenulo, iduce godine budu svi dobili medalje...onda bum dosel sa svih svojih 15 maketa i odnio doma saku medalja Smile
|
Hmm... vidi ja nisam nikad ućestvovao na tekmama pa ne znam kako je tamo SUSTAV ocjenjivanja i suđenja.
Ali evo sad već imam iskustvo sa par "domaćih" ali i sa "susjednih" maketarskih takmičenja, a zbog interesa pratio sam rezultate nekih većih takmićenja pa mi ocijenjivanje odnosno bodovanje koje se primijenjuje nije čudno, a vidim ti kao to ne znaš pa se iščuđavaš ili možda polemiziraš!?!?!
Na svim takmićenjima na kojima sam bio u zadnje dvije godine čest je slučaj da je u nekoj kategoriji bilo više zlata, srebra ili bronci, kao što nije rijetkost da u nekoj kategoriji neke medalje nisu dodijeljene.
Kad se već upuštaš u propitkivanja takvog tipa bilo bi zgodno da si pogledao brojke.
Prijavljeno je 1000 maketa odijeljeno je 179 medalja u ukupno 50 kategorija (nisam naravno računao "10 Best of.." jer su to dobile makete koje su već nagrađene u nekoj od 50 kategorija.
PS brojka 1000 maketa je iz objava učesnika ali kao info moja zadnja prijava je bial br 790 a prijavio sam se elektronski 5 dana prije samog natjecanja.
Tako da ne vidim razlog da doneseš 15 ili 25 maketa i ukoliko su dobre, a što je vrlo vjerovatno, dobiješ i nagrade za sve.
Ja sam za prošlu "Kraljicu" pokrenuo upit koji je poslije prerastao u raspravu oko vozila u 1/144 i na moje zadovoljstvo ove godine je uvedena kategorija u koju upadaju ta vozila.
Donio sam dosta maketa u toj kategoriji i niti sam očekivao niti sam dobio nagrade za sve, meni je bilo zanimljivije vidjeti i taj segment zastupljen i da ima još maketa i ljudi koje zanima taj segment.
I dalje idem na natjecanja iz želje da uživo sretnem ljude, ali i vidim bolje radove od mojih i dobijem ideje i naučim. Naravno da mi je drago, jako drago ako moje makete budu dobro ocijenjene. |
Ako su uveli ocjenjivanje po bodovima , tako da u istoj kategoriji imaš više zlatnih , srebrnih i brončanih medalja...onda su uništili takmičenje.
To su napravili u brodomaketarstvu ( NAVIGA ) i u 20 godina uništili brodomaketarstvo u Hrvatskoj...što se tiče takmičenja.
Sa 150 maketa prije 20 godina danas ih bude jedva 30. na takmičenju.
Od 15 brodomaketara , 13 ih dobije medalje. |
|
Natrag na vrh |
|
|
| Leo - zd
|
Upisano: Sri Lis 09, 2024 6:48 pm Naslov poruke: |
|
|
dog Napisao/la: |
......
To su napravili u brodomaketarstvu ( NAVIGA ) i u 20 godina uništili brodomaketarstvo u Hrvatskoj...što se tiče takmičenja.
.......
|
Hmm, a kako to da to primjenjuju na velikim natjecanjima, a sumnjam da im je namjera otjerati maketare!?
Ne misliš da su drugi razlozi smanjili, "uništili" maketarstvo u više manje svim kategorijama.
1) poskupljenja i života ali posebno svega vezanog uz makete
2) smanjenje vremena na raspolaganju
3) prisustvo drugih vidova zabave/razbibrige/slobodnih aktivnosti
4) stil života koji nameće brze rezultate.. brodogradnja to sigurno nije.
5) nedostatak pažnje društva prema tim aktivnostima (smanjuje interes kod mladih) |
|
Natrag na vrh |
|
|
| dog
|
Upisano: Sri Lis 09, 2024 7:22 pm Naslov poruke: |
|
|
Leo - zd Napisao/la: | dog Napisao/la: |
......
.......
|
Hmm, a kako to da to primjenjuju na velikim natjecanjima, a sumnjam da im je namjera otjerati maketare!?
Ne misliš da su drugi razlozi smanjili, "uništili" maketarstvo u više manje svim kategorijama.
1) poskupljenja i života ali posebno svega vezanog uz makete
2) smanjenje vremena na raspolaganju
3) prisustvo drugih vidova zabave/razbibrige/slobodnih aktivnosti
4) stil života koji nameće brze rezultate.. brodogradnja to sigurno nije.
5) nedostatak pažnje društva prema tim aktivnostima (smanjuje interes kod mladih) |
Ako je takmičenje onda treba biti ... jedno zlato , jedno srebro ,jedna bronca po kategoriji.
Razlog je jednostavan...više lmedalja više ljudi , više para za organizatora....
Onaj tko drži do sebe i do takmičenja nebi trebao to raditi...
Ja radije nebi dobio zlatnu medlju nego da dobijem zlato sa još petoricom....
Što bi hrvatskom nogometu značilo srebro da je to srebro dobilo još 5 repki.... |
|
Natrag na vrh |
|
|
| Leo - zd
|
Upisano: Sri Lis 09, 2024 7:59 pm Naslov poruke: |
|
|
Uspoređuješ kruške i brudet 🤷🏻♂️.
U IGRI se ide na direktnu pobjedu između dva tima ili igrača.
U maketarskim natjecanjima se vrednuje određena maketa, ali to dobro znaš kad spominješ NAVIGU.
Zanimljivo kako svi gledaju da je dodijeljeno više zlata u jednoj kategoriji a ne gledaju da ima kategorija gdje se ne fodijeli neka od medalja iako ima radova u toj kategoriji.
Koliko znam i na Mosonu je takav pristup, a ne čini mi se da im nedostaje takmičara.
A svatko ima pravo na vlastiti stav i shodno tome odlučiti da li pristupiti ili ne. |
|
Natrag na vrh |
|
|
| dog
|
Upisano: Sri Lis 09, 2024 9:18 pm Naslov poruke: |
|
|
Leo - zd Napisao/la: | Uspoređuješ kruške i brudet 🤷🏻♂️.
U IGRI se ide na direktnu pobjedu između dva tima ili igrača.
U maketarskim natjecanjima se vrednuje određena maketa, ali to dobro znaš kad spominješ NAVIGU.
Zanimljivo kako svi gledaju da je dodijeljeno više zlata u jednoj kategoriji a ne gledaju da ima kategorija gdje se ne fodijeli neka od medalja iako ima radova u toj kategoriji.
Koliko znam i na Mosonu je takav pristup, a ne čini mi se da im nedostaje takmičara.
A svatko ima pravo na vlastiti stav i shodno tome odlučiti da li pristupiti ili ne. |
Kao što sam rekao i to sa NAVIGOM je pogrešno...
U umjetničkom klizanju nema ni golova ni koševa...pa opet ima samo jedan pobjednik...ali kao što si rekao , svatko ima svoje mišljenje.. |
|
Natrag na vrh |
|
|
| Slider
|
Upisano: Sri Lis 09, 2024 10:02 pm Naslov poruke: |
|
|
Leo - zd Napisao/la: | Slider Napisao/la: | Cestitke svima, ima krasnih maketa, , slike su uzivancija za gledat.
.........
|
J. |
dakle prvo i osnovno - makete ovo kaj sam vidio na slikama su izvrsne i nije mi namjera podcjenjivati bilo cije medalje
svi smo krvavi ispod koze i svi volimo dobit medalju
i da, zacudio sam se...valjda sam neobavijesten....ja nisam isel na natjecanja ( takmicenja) maketarska ( a to su te tekme....ista stvar samo druga rijec) jedno 10 godina....
ali nevezano za to, po meni imas tri mjesta - prvo drugo i trece....pa tko je bolji, dobije...ne mogu shvatiti da su dvije makete potpuno isto dobre da dijele bilo koje mjesto...mora biti barem mala, malecka razlika
aludirao sam na pojavu sve ucestaliju u zadnje vrijeme, da ( pogotovo u skolama) se na bilo kojem natjecanju svima dijele medalje.....bili prvi ili jedanaesti......pa sam se zezao ako se tako nastavi da ce svi iduce godine dobit medalje za ucestvovanje ...prvo je pocelo s zahvalnicama za ucestvovanje- ok, to je papir, pa ok... a sad nekoliko prvih mjesta.....velim ako je natjecanje prva trojica dobivaju...
ali ok ak je to sad moda,i praksa, neka je.....samo ne znam zakaj ne bih smio imat misljenje o tome?? koliko god je nevazno ...vec odavno ne idem na tekme, pa je moje misljenje potpuno irelevantno, al svejedno ga imam...a znamo poslovicu o misljenju
a ovo da cu donjet sve svoje makete, svih njih 15 - to je bila sala....pa tko shvatio, shvatio
polemika? moze se i tak shvatit....ali, mislim da bas i ne..proslo me odavno,
imam ja vecih briga od maketa ali ipak sam se zacudil
Lp i svima cestitke na medaljama _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
Natrag na vrh |
|
|
| Vamotamo
| Član od: 29 Svi 2019 | Poruke: 84 | |
|
|
Natrag na vrh |
|
|
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|