Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Crna Kraljica
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3, 4, 5  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Klubovi, natjecanja, najave, izložbe
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Leo - zd

Član od: 16 Pro 2008
Mjesto: Zadar
PorukaUpisano: Uto Lis 08, 2024 10:43 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Lisec Napisao/la:
Leo - zd Napisao/la:
Tomo Napisao/la:
Čestitke svim nagrađenima, ali i natjecateljima.
.......
Kategorija oklopa 1/100 me iznenadila brojem ........

Cool znaš onu "ne laje pas /ja/ sela radi nego sebe radi"
Eto razloga mojih prošlogodišnjih upita, i zato moje posebne zahvale organitatorima

Bravo!
Volim kada se ljudima ostvare ceznje u zivotu

Hvala!!
Posebno sam zadovoljan što je jednoj od "buhica", STRELA-1 / SA9 dodijeljen BoS za vozila
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Lisec

Član od: 30 Lis 2008
Mjesto: Zaprešić
PorukaUpisano: Uto Lis 08, 2024 11:27 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Leo - zd Napisao/la:
Lisec Napisao/la:
Leo - zd Napisao/la:
Tomo Napisao/la:
.......

Eto razloga mojih prošlogodišnjih upita, i zato moje posebne zahvale organitatorima

Bravo!

Hvala!!
Posebno sam zadovoljan što je jednoj od "buhica", STRELA-1 / SA9 dodijeljen BoS za vozila

To je 72ojka bila zar ne?

http://mkgrunf.com/
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Slider

Član od: 09 Velj 2012
PorukaUpisano: Uto Lis 08, 2024 11:38 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Cestitke svima, ima krasnih maketa, , slike su uzivancija za gledat.

Ok, ne idem vec dugo na tekme, pa nisam u toku...ak sam dobro skuzil bila su po dva, tri prva mjesta u istoj kategoriji??? i druga, i treca??
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
Leo - zd

PorukaUpisano: Uto Lis 08, 2024 11:47 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Lisec Napisao/la:
Leo - zd Napisao/la:
Lisec Napisao/la:
Leo - zd Napisao/la:
Tomo Napisao/la:
.......

Bravo!

Hvala!!

To je 72ojka bila zar ne?

Ne, 72jka i 144ka su STRIJELA10CRO A1 , ali ova STRELA-1 /SA9 je 1/144
Natrag na vrh
Lisec

Član od: 30 Lis 2008
Mjesto: Zaprešić
PorukaUpisano: Uto Lis 08, 2024 11:55 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Svaka cast, cestitam

Ali, da budem iskren, i dalje stojim iza onoga sto sam prije govorio

http://mkgrunf.com/
Natrag na vrh
Vedran

Član od: 05 Jul 2010
Mjesto: Garica-Otok Krk
PorukaUpisano: Sri Lis 09, 2024 1:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

A za neke bih se radove i zakleo da su se već netjecali, ali tko zna...možda pokušam i ja iduće godine.
Natrag na vrh
Slider

PorukaUpisano: Sri Lis 09, 2024 1:35 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Vedran Napisao/la:

A za neke bih se radove i zakleo da su se već netjecali, ali tko zna...možda pokušam i ja iduće godine.

kak je krenulo, iduce godine budu svi dobili medalje...onda bum dosel sa svih svojih 15 maketa i odnio doma saku medalja Smile
Leo - zd

PorukaUpisano: Sri Lis 09, 2024 3:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Slider Napisao/la:

Ok, ne idem vec dugo na tekme, pa nisam u toku...ak sam dobro skuzil bila su po dva, tri prva mjesta u istoj kategoriji??? i druga, i treca??

.........

kak je krenulo, iduce godine budu svi dobili medalje...onda bum dosel sa svih svojih 15 maketa i odnio doma saku medalja Smile

Hmm... vidi ja nisam nikad ućestvovao na tekmama pa ne znam kako je tamo SUSTAV ocjenjivanja i suđenja.
Ali evo sad već imam iskustvo sa par "domaćih" ali i sa "susjednih" maketarskih takmičenja, a zbog interesa pratio sam rezultate nekih većih takmićenja pa mi ocijenjivanje odnosno bodovanje koje se primijenjuje nije čudno, a vidim ti kao to ne znaš pa se iščuđavaš ili možda polemiziraš!?!?!
Na svim takmićenjima na kojima sam bio u zadnje dvije godine čest je slučaj da je u nekoj kategoriji bilo više zlata, srebra ili bronci, kao što nije rijetkost da u nekoj kategoriji neke medalje nisu dodijeljene.

Kad se već upuštaš u propitkivanja takvog tipa bilo bi zgodno da si pogledao brojke.
Prijavljeno je 1000 maketa odijeljeno je 179 medalja u ukupno 50 kategorija (nisam naravno računao "10 Best of.." jer su to dobile makete koje su već nagrađene u nekoj od 50 kategorija.

PS brojka 1000 maketa je iz objava učesnika ali kao info moja zadnja prijava je bial br 790 a prijavio sam se elektronski 5 dana prije samog natjecanja.

Tako da ne vidim razlog da doneseš 15 ili 25 maketa i ukoliko su dobre, a što je vrlo vjerovatno, dobiješ i nagrade za sve.

Ja sam za prošlu "Kraljicu" pokrenuo upit koji je poslije prerastao u raspravu oko vozila u 1/144 i na moje zadovoljstvo ove godine je uvedena kategorija u koju upadaju ta vozila.
Donio sam dosta maketa u toj kategoriji i niti sam očekivao niti sam dobio nagrade za sve, meni je bilo zanimljivije vidjeti i taj segment zastupljen i da ima još maketa i ljudi koje zanima taj segment.
I dalje idem na natjecanja iz želje da uživo sretnem ljude, ali i vidim bolje radove od mojih i dobijem ideje i naučim. Naravno da mi je drago, jako drago ako moje makete budu dobro ocijenjene.
Natrag na vrh
dog

Član od: 17 Stu 2006
Mjesto: rijeka
PorukaUpisano: Sri Lis 09, 2024 6:04 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Leo - zd Napisao/la:
Slider Napisao/la:

.........

Hmm... vidi ja nisam nikad ućestvovao na tekmama pa ne znam kako je tamo SUSTAV ocjenjivanja i suđenja.
Ali evo sad već imam iskustvo sa par "domaćih" ali i sa "susjednih" maketarskih takmičenja, a zbog interesa pratio sam rezultate nekih većih takmićenja pa mi ocijenjivanje odnosno bodovanje koje se primijenjuje nije čudno, a vidim ti kao to ne znaš pa se iščuđavaš ili možda polemiziraš!?!?!
Na svim takmićenjima na kojima sam bio u zadnje dvije godine čest je slučaj da je u nekoj kategoriji bilo više zlata, srebra ili bronci, kao što nije rijetkost da u nekoj kategoriji neke medalje nisu dodijeljene.

Kad se već upuštaš u propitkivanja takvog tipa bilo bi zgodno da si pogledao brojke.
Prijavljeno je 1000 maketa odijeljeno je 179 medalja u ukupno 50 kategorija (nisam naravno računao "10 Best of.." jer su to dobile makete koje su već nagrađene u nekoj od 50 kategorija.

PS brojka 1000 maketa je iz objava učesnika ali kao info moja zadnja prijava je bial br 790 a prijavio sam se elektronski 5 dana prije samog natjecanja.

Tako da ne vidim razlog da doneseš 15 ili 25 maketa i ukoliko su dobre, a što je vrlo vjerovatno, dobiješ i nagrade za sve.

Ja sam za prošlu "Kraljicu" pokrenuo upit koji je poslije prerastao u raspravu oko vozila u 1/144 i na moje zadovoljstvo ove godine je uvedena kategorija u koju upadaju ta vozila.
Donio sam dosta maketa u toj kategoriji i niti sam očekivao niti sam dobio nagrade za sve, meni je bilo zanimljivije vidjeti i taj segment zastupljen i da ima još maketa i ljudi koje zanima taj segment.
I dalje idem na natjecanja iz želje da uživo sretnem ljude, ali i vidim bolje radove od mojih i dobijem ideje i naučim. Naravno da mi je drago, jako drago ako moje makete budu dobro ocijenjene.

Ako su uveli ocjenjivanje po bodovima , tako da u istoj kategoriji imaš više zlatnih , srebrnih i brončanih medalja...onda su uništili takmičenje.

To su napravili u brodomaketarstvu ( NAVIGA ) i u 20 godina uništili brodomaketarstvo u Hrvatskoj...što se tiče takmičenja.

Sa 150 maketa prije 20 godina danas ih bude jedva 30. na takmičenju.

Od 15 brodomaketara , 13 ih dobije medalje.
Natrag na vrh
Leo - zd

PorukaUpisano: Sri Lis 09, 2024 6:48 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

dog Napisao/la:

......
To su napravili u brodomaketarstvu ( NAVIGA ) i u 20 godina uništili brodomaketarstvo u Hrvatskoj...što se tiče takmičenja.
.......

Hmm, a kako to da to primjenjuju na velikim natjecanjima, a sumnjam da im je namjera otjerati maketare!?

Ne misliš da su drugi razlozi smanjili, "uništili" maketarstvo u više manje svim kategorijama.

1) poskupljenja i života ali posebno svega vezanog uz makete
2) smanjenje vremena na raspolaganju
3) prisustvo drugih vidova zabave/razbibrige/slobodnih aktivnosti
4) stil života koji nameće brze rezultate.. brodogradnja to sigurno nije.
5) nedostatak pažnje društva prema tim aktivnostima (smanjuje interes kod mladih)
Natrag na vrh
dog

PorukaUpisano: Sri Lis 09, 2024 7:22 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Leo - zd Napisao/la:
dog Napisao/la:

......
.......

Hmm, a kako to da to primjenjuju na velikim natjecanjima, a sumnjam da im je namjera otjerati maketare!?

Ne misliš da su drugi razlozi smanjili, "uništili" maketarstvo u više manje svim kategorijama.

1) poskupljenja i života ali posebno svega vezanog uz makete
2) smanjenje vremena na raspolaganju
3) prisustvo drugih vidova zabave/razbibrige/slobodnih aktivnosti
4) stil života koji nameće brze rezultate.. brodogradnja to sigurno nije.
5) nedostatak pažnje društva prema tim aktivnostima (smanjuje interes kod mladih)

Ako je takmičenje onda treba biti ... jedno zlato , jedno srebro ,jedna bronca po kategoriji.

Razlog je jednostavan...više lmedalja više ljudi , više para za organizatora....

Onaj tko drži do sebe i do takmičenja nebi trebao to raditi...

Ja radije nebi dobio zlatnu medlju nego da dobijem zlato sa još petoricom....

Što bi hrvatskom nogometu značilo srebro da je to srebro dobilo još 5 repki....
Natrag na vrh
Leo - zd

PorukaUpisano: Sri Lis 09, 2024 7:59 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Uspoređuješ kruške i brudet 🤷🏻‍♂️.
U IGRI se ide na direktnu pobjedu između dva tima ili igrača.
U maketarskim natjecanjima se vrednuje određena maketa, ali to dobro znaš kad spominješ NAVIGU.
Zanimljivo kako svi gledaju da je dodijeljeno više zlata u jednoj kategoriji a ne gledaju da ima kategorija gdje se ne fodijeli neka od medalja iako ima radova u toj kategoriji.
Koliko znam i na Mosonu je takav pristup, a ne čini mi se da im nedostaje takmičara.
A svatko ima pravo na vlastiti stav i shodno tome odlučiti da li pristupiti ili ne.
Natrag na vrh
dog

PorukaUpisano: Sri Lis 09, 2024 9:18 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Leo - zd Napisao/la:
Uspoređuješ kruške i brudet 🤷🏻‍♂️.
U IGRI se ide na direktnu pobjedu između dva tima ili igrača.
U maketarskim natjecanjima se vrednuje određena maketa, ali to dobro znaš kad spominješ NAVIGU.
Zanimljivo kako svi gledaju da je dodijeljeno više zlata u jednoj kategoriji a ne gledaju da ima kategorija gdje se ne fodijeli neka od medalja iako ima radova u toj kategoriji.
Koliko znam i na Mosonu je takav pristup, a ne čini mi se da im nedostaje takmičara.
A svatko ima pravo na vlastiti stav i shodno tome odlučiti da li pristupiti ili ne.

Kao što sam rekao i to sa NAVIGOM je pogrešno...
U umjetničkom klizanju nema ni golova ni koševa...pa opet ima samo jedan pobjednik...ali kao što si rekao , svatko ima svoje mišljenje..
Natrag na vrh
Slider

PorukaUpisano: Sri Lis 09, 2024 10:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Leo - zd Napisao/la:
Slider Napisao/la:

.........

J.

dakle prvo i osnovno - makete ovo kaj sam vidio na slikama su izvrsne i nije mi namjera podcjenjivati bilo cije medalje
svi smo krvavi ispod koze i svi volimo dobit medalju

i da, zacudio sam se...valjda sam neobavijesten....ja nisam isel na natjecanja ( takmicenja) maketarska ( a to su te tekme....ista stvar samo druga rijec) jedno 10 godina....

ali nevezano za to, po meni imas tri mjesta - prvo drugo i trece....pa tko je bolji, dobije...ne mogu shvatiti da su dvije makete potpuno isto dobre da dijele bilo koje mjesto...mora biti barem mala, malecka razlika

aludirao sam na pojavu sve ucestaliju u zadnje vrijeme, da ( pogotovo u skolama) se na bilo kojem natjecanju svima dijele medalje.....bili prvi ili jedanaesti......pa sam se zezao ako se tako nastavi da ce svi iduce godine dobit medalje za ucestvovanje ...prvo je pocelo s zahvalnicama za ucestvovanje- ok, to je papir, pa ok... a sad nekoliko prvih mjesta.....velim ako je natjecanje prva trojica dobivaju...

ali ok ak je to sad moda,i praksa, neka je.....samo ne znam zakaj ne bih smio imat misljenje o tome?? koliko god je nevazno ...vec odavno ne idem na tekme, pa je moje misljenje potpuno irelevantno, al svejedno ga imam...a znamo poslovicu o misljenju Smile

a ovo da cu donjet sve svoje makete, svih njih 15 - to je bila sala....pa tko shvatio, shvatio Smile

polemika? moze se i tak shvatit....ali, mislim da bas i ne..proslo me odavno,
imam ja vecih briga od maketa Smile ali ipak sam se zacudil
Lp i svima cestitke na medaljama
Vamotamo

Član od: 29 Svi 2019
PorukaUpisano: Čet Lis 10, 2024 1:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Crna Kraljica 2024 - 2.dio:

https://youtu.be/Grc_cMo9W_o
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Klubovi, natjecanja, najave, izložbe Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3, 4, 5  Naprijed
Stranica 4/5

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma