Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Fieseler Fi-167, Pavla, 1/72

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Poky

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Sij 02, 2023 8:51 pm    Naslov poruke: Fieseler Fi-167, Pavla, 1/72 Citiraj ovaj komentar

Evo zadnja odrađena u 2022g.
Dugo ju imam u stashu valjda preko 10g. i čeka ,čeka da izađe neka literatura , neki opširniji članak ,neka nova fotka ,detaljan nacrt bilo što i čeka, čeka.... A onda sam odustao od čekanja i odlučio ju odraditi jel poučen starim Murphyevim zakonom kad ju završim izaći će knjiga, netko će iskopati revolucionarne fotke baš ove mašine ,na netu će osvanuti točan i detaljan nacrt!!! pa rekoh da pomognem netkom drugom Laughing Laughing Laughing
Dakle jedna od prvih Pavlinih maketa rađena na lošoj osnovi pa je takva i maketa, pošto je avion izrađen u malom broju pa se odustalo od njegove primjene na nikad dovršenom nosaču i završio kod nas ,sudbina mu je da je prošao ispod radara i van interesa istraživača i maketara pa je kolićina materijala o njemu ravna nuli..
Zato sam se ja probao orjentirati prema ono malo fotki što ih ima iz službe u ZNDH i JRV i odraditi što točniju maketu ,što mi na kraju i nije uspjelo jel je sama maketa rađena iz ko zna kakvih nacrta i neda se previše ispraviti , ja sam popravio što sam mogao i umio i uspio protumaćiti iz dostupnih fotki...
Bilo je tu puno turpijanja, dorađivanja i dodavanja plastike nosnog djela da barem lići na Fi-167

Cockpit je kompletan wif i skrech:

Izrađen je kompletno novi donji dio trupa po fotki dotičnog aparata prevrnutog kraj Siska, dakle ekipa iz Pavle očito nije imala nikakve fotke donjeg djela trupa pa su namjenili samo postavljanje PREMALOG nosaća bombi na sami trup iako je po toj fotki vidljivo da je trup dole totalno drugog oblika i ima poseban panel na kojem je nosać bombi/torpeda ,a tu je i "misteriozni" radijator u korijenu lijevog krila kojeg nema ni na nacrtima ni u Pavlinoj maketi ,a kojeg sam također skrechao:

pripasivanje vakuform canopya na trup je također bilo posebno "veselje"

Sve u svemu još sam izradio i podtrupni kontejner za teret i probao sam ispraviti ćim više grešaka ,nisam uspio sve ,a nisam ni imao živaca više tako da evo završnog rezultata:

kuki

Član od: 27 Svi 2008
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Sij 03, 2023 1:11 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Super Very Happy
su27rules

Član od: 13 Pro 2006
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Uto Sij 03, 2023 3:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dobar!! Cool Cool Cool Cool Cool
https://www.whatifmodellers.com/index.php?topic=47754.0

https://www.facebook.com/groups/397878543718795/
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
pacman69

Član od: 02 Lip 2008
Mjesto: Sisak
PorukaUpisano: Uto Sij 03, 2023 3:42 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Svaka čast, ovo je bio Sizifov posao! Clap 2
Natrag na vrh
Špicfajer

Član od: 09 Pro 2009
Mjesto: Kastela,Croatia
PorukaUpisano: Sri Sij 04, 2023 7:48 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Cisto ludilo Very Happy Palac gore Fi 167 mi je uvik bio najinteresantniji dvokrilac, cak i u vrime kad nisam zna kako se zove (profil iz Aeroplana 198?, tlaka mi je tražit broj).
Natrag na vrh
josipww2

Član od: 04 Lis 2009
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Sri Sij 04, 2023 3:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

To Poky, super izgleda. Bojanje si odlicno odradija Very Happy
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma