Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5402 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Sij 02, 2023 8:51 pm Naslov poruke: Fieseler Fi-167, Pavla, 1/72 |
|
|
Evo zadnja odrađena u 2022g.
Dugo ju imam u stashu valjda preko 10g. i čeka ,čeka da izađe neka literatura , neki opširniji članak ,neka nova fotka ,detaljan nacrt bilo što i čeka, čeka.... A onda sam odustao od čekanja i odlučio ju odraditi jel poučen starim Murphyevim zakonom kad ju završim izaći će knjiga, netko će iskopati revolucionarne fotke baš ove mašine ,na netu će osvanuti točan i detaljan nacrt!!! pa rekoh da pomognem netkom drugom
Dakle jedna od prvih Pavlinih maketa rađena na lošoj osnovi pa je takva i maketa, pošto je avion izrađen u malom broju pa se odustalo od njegove primjene na nikad dovršenom nosaču i završio kod nas ,sudbina mu je da je prošao ispod radara i van interesa istraživača i maketara pa je kolićina materijala o njemu ravna nuli..
Zato sam se ja probao orjentirati prema ono malo fotki što ih ima iz službe u ZNDH i JRV i odraditi što točniju maketu ,što mi na kraju i nije uspjelo jel je sama maketa rađena iz ko zna kakvih nacrta i neda se previše ispraviti , ja sam popravio što sam mogao i umio i uspio protumaćiti iz dostupnih fotki...
Bilo je tu puno turpijanja, dorađivanja i dodavanja plastike nosnog djela da barem lići na Fi-167
Cockpit je kompletan wif i skrech:
Izrađen je kompletno novi donji dio trupa po fotki dotičnog aparata prevrnutog kraj Siska, dakle ekipa iz Pavle očito nije imala nikakve fotke donjeg djela trupa pa su namjenili samo postavljanje PREMALOG nosaća bombi na sami trup iako je po toj fotki vidljivo da je trup dole totalno drugog oblika i ima poseban panel na kojem je nosać bombi/torpeda ,a tu je i "misteriozni" radijator u korijenu lijevog krila kojeg nema ni na nacrtima ni u Pavlinoj maketi ,a kojeg sam također skrechao:
pripasivanje vakuform canopya na trup je također bilo posebno "veselje"
Sve u svemu još sam izradio i podtrupni kontejner za teret i probao sam ispraviti ćim više grešaka ,nisam uspio sve ,a nisam ni imao živaca više tako da evo završnog rezultata:
 _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kuki
 | | Član od: 27 Svi 2008 | | Poruke: 102 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Sij 03, 2023 1:11 pm Naslov poruke: |
|
|
Super  _________________ Brzi Hainz |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5773 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| pacman69
 | | Član od: 02 Lip 2008 | | Poruke: 296 | | Mjesto: Sisak |
|
Upisano: Uto Sij 03, 2023 3:42 pm Naslov poruke: |
|
|
Svaka čast, ovo je bio Sizifov posao!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Špicfajer
| | Član od: 09 Pro 2009 | | Poruke: 326 | | Mjesto: Kastela,Croatia |
|
Upisano: Sri Sij 04, 2023 7:48 am Naslov poruke: |
|
|
Cisto ludilo Fi 167 mi je uvik bio najinteresantniji dvokrilac, cak i u vrime kad nisam zna kako se zove (profil iz Aeroplana 198?, tlaka mi je tražit broj). |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| josipww2
 | | Član od: 04 Lis 2009 | | Poruke: 1353 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Sri Sij 04, 2023 3:54 pm Naslov poruke: |
|
|
To Poky, super izgleda. Bojanje si odlicno odradija  _________________ nisam zgodan,al sam nezgodan |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|