Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

SA-4 Ganef / 2K11 Krug - 1:72 - Trumpeter

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Leo - zd

Član od: 16 Pro 2008
Mjesto: Zadar
PorukaUpisano: Sri Stu 30, 2022 11:37 pm    Naslov poruke: SA-4 Ganef / 2K11 Krug - 1:72 - Trumpeter Citiraj ovaj komentar

Mislim da ne treba puno o ovom starom protuzrakoplovnom sustavu koji je viđen na prostorima nedavnih sukoba.
Maketa je Trumpeter, djeluje mi da je barem dijelom downskalirana sa njihove 35ce.
Na prvu maketa je skupa... Evil or Very Mad
Na drugu , otvaranjem kutije vide se lijepo lijevani djelovi, fini detalji posebno na tijelu vozila.
Onda novo razočaranje, maketa je rađena za suri snap fit posebno rakete.
Zvezdini snap fitovi su mila majka prema ovim Trumpeterovom (ili Hoby Boss !?, po raznim detaljima djeluje kao prepak HB maketa)
Generalno su pinovi i dosjedi za snap fit vrlo krupni, grubi i često su previše "knap".
Kod raketa je posebno nezgodno što su spojevi jako vidljivi, treba kitanja i tako jako fini detalji nestaju.
Posloženo sam i pobojao rakete u sivu i djelovi u "metal", transporter u rusku zelenu. Kako sam namjeravao raditi sa češkim oznakama jer ima oznake poigrao sam se malo uljima da promijenim boju.
Inće većina elemenata je liveno u bloku sa tijelom ali detalji su vrlo fini, jasni i čisti.
Od korekcija jedino samo izbušio svjetla, obojao u silver i ispunio prozirnim ljepilom.
Gusjenice....
Novovalno rješenje u "bloku" gusjenice i svi kotači, ali su kotači dvodjelni pa je prednja strana odvojena i olakšava bojanje.
Same gusjenice su možda malo prenaglašene ali nije to problem.
Desna ide prema naprijed, lijeva prema nazad i nema greške, i na sastavnici se vidi da je tako zamišljeno. A najgore od svega je da bi za nekakvu korekciju trebalo totalno izmesariti "monoblok".
Na kraju sam tako i sastavio.
Na vozilu je svega par dekala , ali na raketama zato ima hrpu.
Busteri kojih ima 4 po raketi imaju svaki po 4-5 dekala.
Koliko god su mali dobro se postavljaju... osim traka koje idu oko bustera ili same rakete su preduge pa malo zezaju.
Ali na kraju sam stavio svih stotinjak dekala osim dva... nisam odustao nego su mi nestali u naborima moje moje boje Laughing .
Evo to je to...
O bojanju raketa bolje ne započinajti... Crying or Very sad

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
su27rules

Član od: 13 Pro 2006
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Čet Pro 01, 2022 1:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Cool Cool dobar!!
https://www.whatifmodellers.com/index.php?topic=47754.0

https://www.facebook.com/groups/397878543718795/
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Leo - zd

PorukaUpisano: Čet Pro 01, 2022 7:11 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dakle evo Trumpeterovog bisera
(A mogu se i ja pokriti po ušima , naherile mi se češke rondele)

Natrag na vrh
von Stuck
Administrator
Član od: 08 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Pro 02, 2022 8:12 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bez obzira na tvoje "gunđanje" ovo ti je jako dobro ispako , tek toliko da znaš !

PorukaUpisano: Sub Pro 03, 2022 9:23 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala ..
Ms ljutnja je i na sebe da to nisam prije vidio, ali dati 36 eurs za maletu vojnog vozila u 72 .
A nije prepak neke stare iz 70tih nego je izašla u 2021, teški šlamperaj, vrlo skupi šlamperaj
Natrag na vrh
vrsa

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: all over the place
PorukaUpisano: Sub Pro 03, 2022 2:12 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Leo - zd Napisao/la:
Hvala ..
Ms ljutnja je i na sebe da to nisam prije vidio, ali dati 36 eurs za maletu vojnog vozila u 72 .
A nije prepak neke stare iz 70tih nego je izašla u 2021, teški šlamperaj, vrlo skupi šlamperaj

Zato nisam ljubitelj Trumpetera jer uvijek imaju neki šlamperaj pa sad bila maketa od 10 ili preko 100 Eura. Sad negdje su to manje stavri, a negdje omaše ceo fudbal. I sad kad plesneš neke novce za maketu koja bi trebala bit stavrno tip top i onda ovakve početničke greške koje su okom iz aviona vidljive.
MAK REOPLAN - Split
Natrag na vrh
vrsa

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: all over the place
PorukaUpisano: Sub Pro 03, 2022 2:17 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

vrsa Napisao/la:
Leo - zd Napisao/la:
Hvala ..

Zato nisam ljubitelj Trumpetera jer uvijek imaju neki šlamperaj pa sad bila maketa od 10 ili preko 100 Eura. Sad negdje su to manje stavri, a negdje omaše ceo fudbal. I sad kad plesneš neke novce za maketu koja bi trebala bit stavrno tip top i onda ovakve početničke greške koje su okom iz aviona vidljive.

Inaće odličan posao Leo!
MAK REOPLAN - Split
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma