Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
Autor |
Poruka |
| killa
 | Član od: 15 Ruj 2009 | Poruke: 2324 | |
|
Upisano: Pon Kol 22, 2022 12:20 pm Naslov poruke: Kompresor |
|
|
Pozdrav,
Pročitao sam malo prijašnje teme ali nisam našao neke konkretne odgovore.
Dugo vremena koristim neki no name kompresor iz bauhausa sa bocom 25L. Nemam neke veće zamjerke na njega osim što je ekstremno glasan dok se puni što mi je problematično.
Tražim preporuku za neki kompresor sličnih karakteristika koji je tiši, vidim da sparmax i iwata nude razne opcije po 300-400 eur ali nisam siguran ima li nešto što nudi bolji omjer cijene i kvalitete.
Hvala unaprijed. |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Buccaneer
 | Član od: 11 Svi 2016 | Poruke: 46 | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Pon Kol 22, 2022 12:44 pm Naslov poruke: |
|
|
Ja sam uzeo ovo https://www.airgoo-europe.com/Webwinkel-Product-814010448/Airgoo-Premium-Aibrush-Compressor-AG-426-with-Superpower-Double-Cooling-Fans-and-Air-Tank.html
Prvi je stigao udaren, ali odmah su poslali drugi i došao u roku od par dana iz Nizozemske. Pošto sam novi u AB svijetu, nemam nikakav savjet, osim da evo nakon današnjeg isprobavanja meni baš lijepo radi i ne čuje se ništa strašno.
Uglavnom iz Airgoo-a su mi rekli da je to sve isti kompresor kao i Fengda, Timbertech, Tooty, itd... Samo su u pitanju različita pakiranja, modeli sa ili bez tanka, sa ili bez vanjskog hladnjaka, s dva hladnjaka... |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Bastardo
 | Član od: 18 Lis 2005 | Poruke: 1378 | Mjesto: Celje |
|
Upisano: Pon Kol 22, 2022 1:02 pm Naslov poruke: |
|
|
Imam nešto slično kao Buccaneer, samo bez aktivnog hladjenja. No name, kupio od druga polovan pre nekoliko godina. Radi sasvim OK.
Imao sam problem kada mu je trebalo duuuuuugo vremena da napuni bocu, ali se iskazalo da je kriv zaprljan ulazni filter za zrak. Cca 2 € i dva dana kasnije problem je uklonjen i od tada radi bez greške. Brzo puni bocu, ima regulator pritiska i posudu za izdvajanje kondenza, nije preglasan. Sred dana ga koristim na balkonu zgrade i ako zatvorim balkonska vrata, draga bez problema gleda TV u sobi iza vrata, dok klinjo spava
Ne znam kakve su razlike izmedju ovih no-name mašina za 80-ak € i "pro" modela od Iwate i slično. Neću reći da su bez razloga 5x skuplji, ali za moje potrebe ovaj moj mi je sasvim dosta. Možda do trenutka kada jednom budem probao Iwatu za 400 €...  |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| zoki_008
 | Član od: 31 Lis 2007 | Poruke: 160 | Mjesto: Slavonski Brod/Osijek |
|
Upisano: Pet Kol 26, 2022 10:45 pm Naslov poruke: |
|
|
@killa, ako ti kompresor treba samo za maketarenje skini taj originalni i umjesto njega stavi kompresor od frižidera/zamrzivača. Nećeš znat kad radi. Duže će mu trebat da nadruka tih 25l od originala ali za maketarenje uglavnom ne možeš ti potrošit koliko on može nadrukat. Investicija eventualno nešto sitno za neke spojnice a starih frižidera kod susjeda, familije ... koliko hoćeš. Ako zapne sa spajanjem viči! |
|
Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|