Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
Autor |
Poruka |
| vojo
 | Član od: 16 Kol 2006 | Poruke: 1846 | Mjesto: Krk |
|
Upisano: Pet Ruj 11, 2020 5:22 pm Naslov poruke: Viribus Unitis |
|
|
Zadovoljstvo mi je i ponosan sam objaviti, kao jedan od pokretača tog projekta, da je saživila i počela sa radom
VIRIBUS UNITIS - Hrvatska
radi se o skupini nas maketara (za sada smo u tom projektu, osim mene, i kolege leo_zd i tiger) koja je odlučila pokrenuti malu garažnu 'proizvodnju' nekih artikala da pomognemo ostalom maketarskom svijetu 'u nevolji'.
Naravno, radi se, barem za sada, o rezinskim odljevcima i to smo, pogodite na čiju inicijativu, započeli sa kotačima za neke kamione.
Ja sam, naime, davno počeo raditi na jednom većim projektu - izradi nekih varijanti britanskih i kanadskih FAT-ova (FAT = Field Artillery Tractor) popularno zavnih i QUAD-ovi. Pri tome sam imao problema sa, uobičajeno, gumama tj. kotačima. Svi koji su bili nuđeni (što uz makete, što kao aftermarketi) su bili dimenzionalno netočni. Nakon dosta lutanja i dumanja skompao sam se sa gore spomenutim kolegama (i radi jednog drugog, još većeg, projekta) i napravili smo te kotače. Od crtanja do izrade u 3D printu, izrade kalupa i lijevanja u rezinu.
Za sada je u ponudi šest vrsta kotača, svi dimenzija 10,50 x 20". Radi se o kotačima sa felgama za Fordove i Chevroletove CMP FAT-ove, o kotačima sa felgama za britanske Morris FAT-ove te o kotačima sa felgama za neke britanske kamione (prvenstveno Bedforde QL) - sve u kombinaciji sa dva tipa guma.
Da puno ne pričam, evo črteža/sastavnica sa pakiranja tih kotača:
Odnosno kako to izgleda upakirano:
Kao što se vidi išli smo u izradu zasebno felgi a zasebno kotača - što radi lakše proizvodnje, što radi raznovrsnije mogućnosti izrade guma raznih profila.
Kratku recenziju nekih artikala možete vidjeti na:
https://www.onthewaymodels.com/reviews/ViribusUnitis/ViribusUnitis72002-05.htm
U pripremi su, odnosno samo što nisu gotove, i gume/kotači za američke 'Đemsove' (GMC CCKW-353) - tako da uskoro možete očekivati i taj artikal. Sve je to malo zapelo radi pandemije jer smo krenuli s time već početkom godine, ali ....
Pošto se radi o pravoj pravcatoj 'garažnoj' proizvodnji ne razmišljamo o nekoj velikoj distribuciji odnosno prodaji - uglavnom po takmičenjima (Crna kraljica, Zagreb kup, KOŠNOG i slične manifestacije) - naravno kad dođe ne-Covid vrijeme za to. Do onda se može nešto urediti poštom ali samo za RH.
Cijena jednog kompleta iznosi 5 eura odnosno 38 krznaša zvanih kune.
Ako ima neko pitanje ili zainteresiranih mogu nas kontaktirati (za sada) preko e-maila: viribus.uniti.cro@gmail.com
Evo, nadam se da smo nekoga od vas razveselili.
Vojo  |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Hrvoje
 | Član od: 16 Sij 2015 | Poruke: 561 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Ruj 11, 2020 6:16 pm Naslov poruke: |
|
|
Jako mi je drago ovakvo nešto vidjeti, iako ne slažem oklop i vozila u 1/72. Uljepšali ste mi dan, želim vam svu sreću u radu i nadam se da će u budućnosti biti i nešto u 1/35 od kotača, guma i ostalih sitnica  |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| BorisZG
| Član od: 10 Ožu 2020 | Poruke: 22 | |
|
Upisano: Pet Ruj 11, 2020 7:02 pm Naslov poruke: |
|
|
Pozdravljam! Samo naprijed!  |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| vrsa
 | Član od: 21 Lis 2005 | Poruke: 2226 | Mjesto: all over the place |
|
Upisano: Pet Ruj 11, 2020 7:41 pm Naslov poruke: |
|
|
Ekipa,
super, čestitam. Javite se ako treba pomoć. Pozdrav! _________________ Tko vrijedi taj maketari.
Tko maketari taj vrijedi.
Tko ne vrijedi taj ne maketari.
MAK REOPLAN - Split |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
 | Član od: 24 Ožu 2006 | Poruke: 3474 | Mjesto: Drniš/Šibenik |
|
Upisano: Pet Ruj 11, 2020 7:48 pm Naslov poruke: |
|
|
Nije moj đir ali iskrene čestitke. Pogotovo mi se sviđa jednostavni, privlačan način pakiranja.I tiger je živ  |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| daneel
 | Član od: 12 Lis 2005 | Poruke: 1299 | |
|
Upisano: Pet Ruj 11, 2020 8:00 pm Naslov poruke: |
|
|
Svaka čast!! I ja se pridružujem čestitkama i porukama ohrabrenja. Iako ne slažem baš tu tematiku, drago mi j eda se krenulo sa resinom i kod nas )
ako slučajno budete radili gume za 1/72 hummere (agressive pattern), bilježim se odmah za 3 pakiranja  |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Groff
 | Član od: 12 Lis 2010 | Poruke: 524 | Mjesto: Bakarac |
|
Upisano: Pet Ruj 11, 2020 10:15 pm Naslov poruke: |
|
|
👍 🇭🇷 Svaka čast entuzijastima ! Pozdrav timu ! _________________ Ploviti je potrebno, živjeti nije ! |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | Član od: 13 Pro 2006 | Poruke: 5749 | Mjesto: Split |
|
|
Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
 | Član od: 17 Lis 2005 | Poruke: 2977 | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Sub Ruj 12, 2020 8:10 pm Naslov poruke: |
|
|
Super i sretno _________________ paulusvictor |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| KatarII
 | Član od: 21 Lis 2005 | Poruke: 884 | Mjesto: ZGB |
|
Upisano: Sub Ruj 12, 2020 8:49 pm Naslov poruke: |
|
|
Odlična vijest i puno sreće!
Da li je prerano da počnemo pokušavati vodu na svoj mlin navesti?  _________________ Shpeck: No, we do not play games. There is no such thing as a Nintendo Wii in our time.
Cartman in the 25th century: No! Nooo!!! Noooooooooooooooooo!!!!!!!!!!!! |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| vojo
|
Upisano: Ned Ruj 13, 2020 2:46 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala svima na pohvalama i dobrim željama .... nadam se da ćemo nastaviti ovim tempom a otvoreni smo za svakakve savjete i sugestije ....
Nismo se vezali za 1/72, to je slučajno tako ispalo. Uostalom, kolega leo_zd je 'sićušan' fan (u smislu da preferira sitna mjerila), dok kolega tiger nije izbirljiv - daj mu bilo koju maketu u bilo kojem mjerilu i on je napravi savršeno .... dakle, sve ide ....
@katar II:
Da li je prerano da počnemo pokušavati vodu na svoj mlin navesti?
Nisam siguran na što se to odnosi? Na nekakve sugestije što napraviti ili ....?
Vojo  |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
 | Član od: 16 Pro 2008 | Poruke: 2515 | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Ned Ruj 13, 2020 3:00 pm Naslov poruke: |
|
|
Ajde kad se spominje mjerilo da se i ja javim
I meni je drago da je naše "igranje" naišlo na interes.
Istina kako kaže Vojo ja preferiram 72, u zadnje vrijeme 144 i 350 ali zašto ne, treba biti open maind i prema drugim mjerilima  |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Špicfajer
| Član od: 09 Pro 2009 | Poruke: 326 | Mjesto: Kastela,Croatia |
|
Upisano: Pon Ruj 14, 2020 5:06 am Naslov poruke: |
|
|
(Pošto se radi o pravoj pravcatoj 'garažnoj' proizvodnji ne razmišljamo o nekoj velikoj distribuciji odnosno prodaji - uglavnom po takmicenjima (Crna kraljica, Zagreb kup, KOŠNOG i slične manifestacije) - naravno kad dođe ne-Covid vrijeme za to. Do onda se može nešto urediti poštom ali samo za RH.)
Ja Vam želim sve najbolje u buduvnosti i mogu samo poručiti da razmišljate globalno 😉😎. Pa, sigurno niste jedini kojim nedostaje tih proizvoda (u maketarstvu nedostaje daleko više proizvoda nego što se misli (druga stvar što sam hobi zapustio)). |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
 | Član od: 17 Lis 2005 | Poruke: 2977 | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Pon Ruj 14, 2020 8:51 am Naslov poruke: |
|
|
Savjet - ako želite...
Napravite facebook page, oglašavajte se po facebook grupama - praktično 90% bilo čega danas kreće od tamo. _________________ paulusvictor |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| vojo
|
Upisano: Pon Ruj 14, 2020 9:35 am Naslov poruke: |
|
|
0viking0 Napisao/la: | Savjet - ako želite...
Napravite facebook page, oglašavajte se po facebook grupama - praktično 90% bilo čega danas kreće od tamo. |
Vikinže,
Da, to je u planu, znamo sve i gledamo biti u toku .... nažalost ja, kao jedan od PR-ova ekipe, nisam ljubitelj tih 'instant'-grama i sličnih pa ne guram to. Moraš pri tome uzeti u obzir moje godine i to da je maketarstvo za mene pravi pravcati hobi ilitiga 100% relax - što ti razni face i ostali bookovi svakako nisu.
Ali ostatak ekipe (koji je znatno mlađi) radi na tome, bez brige. I hvala na savjetu. Most appreciated.
Vojo  |
|
Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|