Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Ned Tra 29, 2007 5:48 pm Naslov poruke: |
|
|
Hm, da ovo mozda ne ide u linkove?
Iako, naucio sam dvije nove stvari.... Ne treba skidati spray regulator prije odvrtanja glave dizne, i igla moze odlicno posluziti za "iskopavanje" dizne iz glave....
Drzim se ja svog sistema.... _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Tra 29, 2007 6:26 pm Naslov poruke: |
|
|
| Reaper Napisao/la: | Hm, da ovo mozda ne ide u linkove? |
Paaa, mislio sam da mbi bolje bilo da bude tu. Ali neka moderatori odluče
| Reaper Napisao/la: | Iako, naucio sam dvije nove stvari.... Ne treba skidati spray regulator prije odvrtanja glave dizne, i igla moze odlicno posluziti za "iskopavanje" dizne iz glave....
Drzim se ja svog sistema.... |
Ajoj, pa ovaj video je bio namjenjen onima koji još nisu rastavljali svoj airbrush i onima koji ga žele rastaviti ali se boje nekih stvari da ih ne bi pokidali ili slično.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
|
Upisano: Ned Tra 29, 2007 6:29 pm Naslov poruke: |
|
|
O da...... nekako sumnjam da bih se zelio nauciti da iglom ceprkam i koristim je za rastavljanje airbrusha.....  _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Tra 29, 2007 6:35 pm Naslov poruke: |
|
|
| Reaper Napisao/la: | O da...... nekako sumnjam da bih se zelio nauciti da iglom ceprkam i koristim je za rastavljanje airbrusha.....  |
Aj da neko može biti takooo tvrdoglav, pa ne moraš čeprkati iglom ako ti se to ne sviđa, ja kad bih imao airbruh, i ja bih iglom čeprkao, pa sad reci što god želiš. Onaj kome je ovaj video malo barem pomogao, pomogao je, i točka, ne moramo sad odmah gledati ružne strane toga što se sve može dogoditi ako čeprkaš sa iglom vadeći diznu.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
|
Upisano: Ned Tra 29, 2007 6:56 pm Naslov poruke: |
|
|
ne radi se ovdje o tvrdoglavosti ili o svidjanju ili ne svidjanju.... radi se o cistom razumu.
No, imas pravo, koga veseli, moze i na taj nacin se igrati sa najosjetljivijim dijelom zracnog kista, meni svejedno....  _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Tra 29, 2007 7:16 pm Naslov poruke: |
|
|
Na žalost, ovaj home-made video prikaz više šteti nego koristi, niti je preporučljivo vaditi diznu na taj način (krajem igle), niti je redosljed sastavljanja airbrusha pravilno prikazan, jer takav krivi redosljed vrlo lako dovodi do teškog oštećenja dizne a ponekad i igle, a i moguće povrede (ubodne rane) onoga tko to radi.
Ja svakom kupcu koji osobno preuzme VEGA ili OMNI airbrush objasnim i pravilno rukovanje i rastavljanja i čišćenje bitnih komponenti, i ukažem na pravilan redosljed tih radnji, i nadam se da oni ovaj video neće doslovno shvatiti niti ga primjeniti u praksi.
Žach: poruka promijenjena dana: Ned Tra 29, 2007 11:19 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Timmy Administrator
 | | Član od: 16 Stu 2005 | | Poruke: 2432 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Tra 29, 2007 7:38 pm Naslov poruke: |
|
|
| Topic će ostati u ovoj rubrici. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Svi 12, 2007 10:24 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo dakle ukratko bitna korekcija krivih navoda, ili bolje rečeno, krivih prikaza u tom gore spomenutom "edukativnom"video isječku:
NE SMIJE SE ...
- diznu koja je zaglavljena u glavi airbrusha se ne smije vaditi krajem igle jer se tanka stijenka dizne može trajno oštetiti
- diznu treba prvo pokusati lagano "rasklimati" prstom i izvaditi, ili koristiti stapic od mekog drveta umjesto igle
- pri sastavljanju airbrusha nije nikako preporučljivo iglu odmah gurnuti da viri na prednjem kraju, niti se smije u toj sekvenci pritegnuti zatezac igle
- ako se to ipak ucini postoji velik rizik ostecenja dizne (razvaljivanje) pri zatezanju glave, a i postoji mogucnost neugodne ubodne rane, jer igle imaju vrlo tanak vrh koji rado ulazi u tkivo ako mu se da prilika
PRAVILNO JE ...
- pravilno je prvo diznu smjestiti u konusni dosjed, i zatim montirati i pritegnuti glavu koja time centrira diznu u
njezinom konusnom dosjednom lezistu
- zatim treba iglu pazljivo umetnuti, i la-ga-no gurnuti u krajnji prednji položaj (dok ne proviri kroz vrh dizne)
a bez upotrebe sile da ne bi vrh igle razvalio (rascvjetao) vrh dizne koji ima jako tanku stjenku
- zatim se na kraju na mjesto vrati zatezac igle koji se lagano pritegne bez velike sile
Eto, TO je pravilan postupak sastavljanja svih double action VEGA i OMNI airbrusheva, postupak koji drastično smanjuje mogučnost oštečenja komponenti i eliminira mogučnost povrede onoga tko airbrush sastavlja.
Nadam se da će ovaj moj savjet spasiti barem nekoliko dizni od razvaljivanja, igli od savijanja i prstiju od uboda.
Žach: poruka promijenjena dana: Sub Svi 12, 2007 10:37 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Ice Demon
 | | Član od: 26 Pro 2006 | | Poruke: 383 | | Mjesto: Marija Bistrica |
|
Upisano: Sub Svi 12, 2007 10:31 pm Naslov poruke: |
|
|
A ukoliko ne mozete izvadit diznu jer je malo boje ostalo il ste je prejako zategnuli, propuhat malo zraka sa vodom ili razrjedivacem pa ide ko beba van...
Jednom se desilo i nikad vise. _________________ Proizvodi se: Tornado F.3
Na lageru: BV-222 V-2 Wiking
Vega 1000, 2.5 konja kompresor... Farba ko ludo. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
|
Upisano: Sub Svi 12, 2007 11:13 pm Naslov poruke: |
|
|
| Ice Demon Napisao/la: | A ukoliko ne mozete izvadit diznu jer je malo boje ostalo il ste je prejako zategnuli, propuhat malo zraka sa vodom ili razrjedivacem pa ide ko beba van...
Jednom se desilo i nikad vise. |
Upucaj me, ali......
Jedini uzrok, ako zajedno sa "glavom" skidas i diznu je taj da si pretegao kod montiranja, boja normalnom upotrebom ne moze doci u ovaj dio airbrusha, znaci na mjestu gdje dizna prolazi kroz glavu. Niti sa vanjske, a pogotovo ne s nutarnje strane glave. Nikako, pod uvjetom da si prije tog "zaglavljenja" pravilno namontirao i sastavio airbrush. Po meni, ako ti se desi da nemozes izvaditi diznu iz glave, najpametnije sto mozes napraviti je naci komad nekog mekanog materijala koji ima rupu promjera dizne, ali nesto vecu od vrha a uzu od kraja dizne. Tako da ces glavu za zaglavljenom diznom umetnuti u taj komad, on ce obuhvatiti diznu u sredini te lagano pritisnes glavu airbrusha. Ovime ce glava jednostavno "skliznuti" sa dizne, a sanse da nesto ostetis su prakticki nikakve.... _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Svi 12, 2007 11:45 pm Naslov poruke: |
|
|
Ako se dizna zaglavi u glavi, uzme se okrugli profil od mekog drveta, promjera jednakog stražnjem, širem otvoru dizne. Profil se gurne u stražnji kraj dizne, i vrlo lagano se pomakne par puta od osi lijevo/desno i dizna je vani.
Ako se dizna zaglavi u ležištu na tijelu airbrusha, izvadite ili barem uvucite iglu u tijelo airbrusha, prstima uhvatite diznu što niže pri ležištu gdje je najšira(nikako ne hvatati za sam vrh dizne) , i lagano ju pokretom otkloniti od osi da ju se olabavi u ležištu. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Ice Demon
 | | Član od: 26 Pro 2006 | | Poruke: 383 | | Mjesto: Marija Bistrica |
|
Upisano: Ned Svi 13, 2007 9:51 am Naslov poruke: |
|
|
Ne... Zaglavila se je u tijelu.
Samo sam malo zrak propuhao kad sam olabavio glavu, izasla je bez problema...
Cudno ali ju je zvadilo? _________________ Proizvodi se: Tornado F.3
Na lageru: BV-222 V-2 Wiking
Vega 1000, 2.5 konja kompresor... Farba ko ludo. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|