Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Koji AB kupiti, trazi se savjet iskusnih!
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
pele_san

Član od: 22 Ožu 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Svi 14, 2007 4:07 pm    Naslov poruke: Koji AB kupiti, trazi se savjet iskusnih! Citiraj ovaj komentar

Sieg mail!
Kanim kupiti kvalitetni AB, ali ne samo za maketarstvo, vec i za moj drugi hobi, bojanje stakla. Boje za staklo su jako guste pa trebam AB koji ce podnijeti i taj medij. Ima li tko prijedlog? Vidjeh na Hanichu da ima nekaj takvoga od BADGERa, ali vise to nemrem najti. Jel to istina il nije?
Unprijed hvala na svakom savjetu.
1A_hAmster
Gost
PorukaUpisano: Pon Svi 14, 2007 8:38 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

uzmi ab sa grubljom diznm je ovi s finom ala moj 0.2 nemogu guste boje bas dobro spricat (gotovo nikako)
Vega 2000 sa MEDIUM ili HEAVY dizna +igla
Natrag na vrh
Ice Demon

Član od: 26 Pro 2006
Mjesto: Marija Bistrica
PorukaUpisano: Pon Svi 14, 2007 10:32 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=5129

Tu smo sve vise-manje objasnili.

Pitaj ako treba jos sto.

Vega 1000, 2.5 konja kompresor... Farba ko ludo.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site MSN Messenger
daneel

Član od: 12 Lis 2005
PorukaUpisano: Uto Svi 15, 2007 1:12 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nakon što sam isprobao više azteka i badgera sad imam paasche vl set i prezadovoljan sam.Pogledaj na http://www.plastic-models.com/
Relativno jeftino, a super stvar
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
silvopst
Gost
PorukaUpisano: Uto Svi 15, 2007 7:36 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Svaki svoje hvali. Ja imam Iwata HP-C Plus. Jako dobar ali i skup. Ima šobu 0,3mm a mogu sa njim raditi zaista tanke crte. Dokaz su moje makete. To je moj već četvrti airbrush i konačno onaj pravi. Moj prijašnji je imao šobu 0,2mm pa nisam mogao šricati ni pola toliko tanku crtu kao sa Iwatom. Nešto tu nije logično. Dakle, ne vjerujte podacima proizvođaća. Pogotovo onim manje poznatim.
Još to. Uvijek imajte na umu, da prodavać airbrusha ima zalihu rezervnih djelova.
Natrag na vrh
Žach
Gost
PorukaUpisano: Uto Svi 15, 2007 11:35 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

silvopst Napisao/la:
Svaki svoje hvali. Ja imam Iwata HP-C Plus. Jako dobar ali i skup. Ima šobu 0,3mm a mogu sa njim raditi zaista tanke crte. Dokaz su moje makete. To je moj već četvrti airbrush i konačno onaj pravi. Moj prijašnji je imao šobu 0,2mm pa nisam mogao šricati ni pola toliko tanku crtu kao sa Iwatom. Nešto tu nije logično. Dakle, ne vjerujte podacima proizvođaća. Pogotovo onim manje poznatim.
Još to. Uvijek imajte na umu, da prodavać airbrusha ima zalihu rezervnih djelova.

Ne treba miješati podatak o izlaznom promjeru dizne sa podatkom o debljini crte koja se može iscrtati sa airbrushem koji koristi tu diznu.

Najtanja linija koju airbrush može iscrtati nije definirana samo promjerom dizne već i oblikom unutarnjih stijenki dizne, oblikom vrha igle (dužina konusa, kut konusa itd ...), kao i oblikom i kvalitetom završne obrade spray regulatora.

Zato nije mali promjer dizne baš nikakva garancija da taj airbrush može crtati jako tanke linije. Usklađenost komponenti dizna /igla/spray regulator je bitna, a ne brojke na papiru. Zato mnogi kvalitetni airbrushevi sa diznom 0,38mm crtaju tanju i definiraniju liniju nego nekli drugi sa diznom 0,2mm.

Pojedinci gledaju samo promjer dizne pri odabiru airbrusha, i to ih odvede u minsko polje zabluda. Bolje se raspitajte o performansama airbrusha a ne o suhim brojkama specifikacije, prije ćete doći do željenog cilja.
Natrag na vrh
Grega X

Član od: 09 Stu 2005
PorukaUpisano: Uto Svi 15, 2007 1:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Zach je u pravu. Bolje odabrati kvalitetan AB sa malo večom dizom nego neki tajvanski sa manjom dizom.

Ali kako je napisao Silvo. Najbitnija je dostupačnost do rezervnih djelova. Tako da malo pogledaj šta se može dobiti kod vas... racimo u Alphi... Smile
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
Static

Član od: 21 Tra 2007
PorukaUpisano: Uto Svi 15, 2007 2:43 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

daneel Napisao/la:
Nakon što sam isprobao više azteka i badgera sad imam paasche vl set i prezadovoljan sam.Pogledaj na http://www.plastic-models.com/
Relativno jeftino, a super stvar

Iwata dijelovi nisu problem, kao ni badger.

Sa paasche rezervnim dijelovima je već stvar kompliciranija... iako njihovi AB slove kao odličan omjer cijene i kvalitete.
Surreal
Gost
PorukaUpisano: Uto Svi 15, 2007 10:56 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Static Napisao/la:

Ispričavam se na smetnji, gdje ima Iwata dijelova kod nas? Rado bih napravio nekakvu zalihu.

Hvala Very Happy
Natrag na vrh
Ice Demon

Član od: 26 Pro 2006
Mjesto: Marija Bistrica
PorukaUpisano: Uto Svi 15, 2007 11:07 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kolko ja znam, samo izvana, a i mislim da sam na forumu procitao.

U Hrvatskoj samo Badger (Revell master) i to je to?

Vega 1000, 2.5 konja kompresor... Farba ko ludo.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site MSN Messenger
Timmy
Administrator
Član od: 16 Stu 2005
PorukaUpisano: Uto Svi 15, 2007 11:56 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ice Demon, nije to sve.

Surreal, airbrusheva imaš i na ovoj stranici: www.geocities.com/hrvojekl. Tamo sam kupio svog koji je kopija Iwate i čovjek koji ih prodaje ima rezervne dijelove koji odgovaraju, a neke dijelove i sam izrađuje pa zaviri. Jako sam zadovoljan.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Reaper

Član od: 07 Ruj 2006
PorukaUpisano: Sri Svi 16, 2007 8:32 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kod nas ima svega pa tako i najrazlicitijih proizvodjaca i tipova airbrusha.....

Samo, mislim da nebi bilo lose da razgranicimo proizvodjace i tipove koji su kod nas direktno zastupljeni putem ovlastenih zastupnika i trgovina od proizvodjace i tipove koje netko prodaje "onako", posredstvom neke svoje privatne zalihe/nabave/rjesavanja viskova/izrade dijelova.

Ne da imam nesto protiv bilo kojeg sistema, dok god su svi u tom krugu zadovoljni.....

-=Für immer Minderheiten=-
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Goran

Član od: 15 Lis 2005
Mjesto: Jastrebarsko
PorukaUpisano: Sri Svi 16, 2007 8:37 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

pele_san, koliko novaca imaš namjenjeno za kupovinu AB-a?

PorukaUpisano: Sri Svi 16, 2007 4:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Surreal Napisao/la:
Static Napisao/la:

Ispričavam se na smetnji, gdje ima Iwata dijelova kod nas? Rado bih napravio nekakvu zalihu.

Hvala Very Happy

Ako nigdje drugdje, kod mene.

Da ne reklamiram dućan - javi mi se u private.
Static

PorukaUpisano: Sri Svi 16, 2007 4:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ice Demon Napisao/la:
Kolko ja znam, samo izvana, a i mislim da sam na forumu procitao.

U Hrvatskoj samo Badger (Revell master) i to je to?

Dakle, i Iwata.
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma