Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
Autor |
Poruka |
| daneel
 | Član od: 12 Lis 2005 | Poruke: 1292 | |
|
Upisano: Uto Lip 22, 2021 4:05 pm Naslov poruke: Ruske VVS boje - WWII |
|
|
Bok ekipa, nadam se da ima neki znalac u području ruskih VVS boja iz drugog svjetskog rata... Naime, nabavi sam od hatake set za WWII ruse, i ove boje mi se baš i ne čine dobro pogođene, kad pogledam ostale makete Lavočkina na netu, gore su dvije sive koje su... puno sivlje... meni je ova jedna preplava a druga mi je pretamna... Što me čudi za hataku jer sve ostale boje koje imam od njih su super pogođene... ovo bi trebale biti AMT-11 i AMT-12... je li hataka zapravo u pravu a svi ostali u krivu? ili im se omaklo sa ovim bojama (druge boje u setu, AMT-7 plava, svijetlo smeđa i zelena, su savršeno pogođene)?
 |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
 | Član od: 17 Lis 2005 | Poruke: 2977 | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Uto Lip 22, 2021 4:40 pm Naslov poruke: |
|
|
Ovo je (malo posvijetljeni) AKAN koji kao ima najbolje nijanse (iako pretamne izravno iz bočice)
Činjenica je da su po netu većinom krive nijanse.
 _________________ paulusvictor |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Anki2
| Član od: 01 Stu 2020 | Poruke: 13 | Mjesto: Beograd |
|
Upisano: Sri Lip 23, 2021 10:00 am Naslov poruke: |
|
|
Kod mene Hatakine AMT-11 i 12 potpuno drugacije izgledaju i dajem prednost u odnosu na AKAN jer ne treba posvetljivanje. Evo pogledaj:
http://www.maketarskikutak.com/index.php/topic,24918.msg194735.html#msg194735
Sto se tice AMT-7 slazem se da je odlicnan izbor ali mi je AMT-1 malkice previse “bela kafa” a AMT-4 je potpuno pogresna. Svetla, fali maslinasti ton i suvise nekako trava zelena.
Ipak kao komplet AKAN je nenadmasan bez obzira na potrebu da se posvetli. Pricam o Lacker AKAN seriji jer sa one druge dve nisam radio. |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| daneel
 | Član od: 12 Lis 2005 | Poruke: 1292 | |
|
Upisano: Sri Lip 23, 2021 6:17 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala vam kolege, to mi je trebalo Ja nemam toliko iskustva sa WWII rusima, pa nisam znao kako bi ta boja ustvari trebala izgledati. Sada su stvari ipak jasnije I na drugom forumu je jedan kolega rekao da njegova AMT-11 uopće ne izgleda ovako kao kod mene. Mislim da je hataka zeznula batch i da je mene zapala ta nesretna boja Better luck next time, valjda...  |
|
Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|