Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Misao vodilja pri kupnji maketa
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Trgovine, on-line shopovi
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
KatarII

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: ZGB
PorukaUpisano: Ned Lip 27, 2021 4:38 pm    Naslov poruke: Misao vodilja pri kupnji maketa Citiraj ovaj komentar

Valjda sam pogodio rubriku.

Dakle, nešto sam razmišljao o tome čime se vodim kada kupim neku maketu... ono uobičajeno - mjerilo, područje interesa itd...

I onda sam pogledao (vidljivi) dio stasha i shvatio da tu ima maketa koje sam htio kao mladac, a iz nekog razloga (financije/rijetkost/nedostupnost itd...) ih nisam tada uzeo. I to ne malo takvih maketa, jedno 1/4 stasha, da budem iskren. Sada su mi, zapravo, izvan užeg područja interesa, ali nostalgija...

Da li i vi potpadnete pod taj oblak nostalgije, ili se ipak tome uspijevate othrvati?

I baš me zanima što bi Freud o svemu tome mogao reći... Very Happy
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Miros

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Osijek/Tenja
PorukaUpisano: Ned Lip 27, 2021 7:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja ću samo reći da od kupljenih 10 maketa složim 1-2, a ostale uglavnom nakon nekog vremena vraćam na tržište (uz brdo aftermarketa) ili se ugrađuju u moj stash nepovratno, što će reći o toj metodičnosti kod odabira.

Najžalosnije je što mi te stare nesložene makete sa vremenom postaju tehnološki zastarjele i više ih se ne da uspoređivati sa fensi novitetima i tada obično odustajem od slaganja.
P-51

Član od: 24 Ožu 2006
Mjesto: Drniš/Šibenik
PorukaUpisano: Ned Lip 27, 2021 10:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Miros Napisao/la:
Ja ću samo reći da od kupljenih 10 maketa složim 1-2, a ostale uglavnom nakon nekog vremena vraćam na tržište (uz brdo aftermarketa) ili se ugrađuju u moj stash nepovratno, što će reći o toj metodičnosti kod odabira.

Najžalosnije je što mi te stare nesložene makete sa vremenom postaju tehnološki zastarjele i više ih se ne da uspoređivati sa fensi novitetima i tada obično odustajem od slaganja.

Od riječi do riječi. Samo ja od kupljenih 50 složim 1.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site AIM
Moky

Član od: 15 Lis 2007
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Ned Lip 27, 2021 11:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pa kad ne slažete koji vrag toliko kupujete? Ne mislite valjda živjeti 200godina da gomilate tolike zalihe...dajte to na tržište.
von Stuck
Administrator
Član od: 08 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Lip 28, 2021 10:46 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Moky Napisao/la:
Pa kad ne slažete koji vrag toliko kupujete? Ne mislite valjda živjeti 200godina da gomilate tolike zalihe...dajte to na tržište.

Nešto slično mi je prije nekih desetak godina rekla moja žena , i svako toliko to opet ponovi . Laughing

Član od: 19 Ruj 2016
PorukaUpisano: Pon Lip 28, 2021 1:07 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Moja misao vodilja je da nemam u stashu niti jednu koju ne mislim slagati. Ako od neke odustanem ili izađe neka bolja, prodajem postojeću. Nije se jednom desilo da kupim/prodam/kupim istu, ali bar nije bila neželjena u stashu Smile

A za sve vas sa ogromnim "neželjenim" stashovima, slažem se kako je gore napisano, dajte ih na bubanj! Laughing
Natrag na vrh
P-51

Član od: 24 Ožu 2006
Mjesto: Drniš/Šibenik
PorukaUpisano: Pon Lip 28, 2021 2:19 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

cicarista Napisao/la:
Moja misao vodilja je da nemam u stashu niti jednu koju ne mislim slagati. Ako od neke odustanem ili izađe neka bolja, prodajem postojeću. Nije se jednom desilo da kupim/prodam/kupim istu, ali bar nije bila neželjena u stashu Smile

A za sve vas sa ogromnim "neželjenim" stashovima, slažem se kako je gore napisano, dajte ih na bubanj! Laughing

Sve su "željene" a prodaja ionako ne ide jer nas većina nas ima sve što želi; uostalom sad imam 2-3 oglasa koje se ne mrdaju tjednima. Zanimljivo ali razmjena mi ide od ruke jer je ekipa manje-više u situaciji kao i ja. A-10 pak u 1/32 ne mislim davat za 100 kuna pa je i tu tajna Oglasa. Dobre makete novije tehnologije nisu više zabavno jeftine. Šta imaš - imaš i tu su nam izgleda većini vezane ruke.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site AIM
cicarista

PorukaUpisano: Pon Lip 28, 2021 2:28 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja samo znam da sam 99% maketa uspio ovdje prodati. Stavim, u principu, simboličnu cijenu i sve ode...
Natrag na vrh
Leo - zd

Član od: 16 Pro 2008
Mjesto: Zadar
PorukaUpisano: Pon Lip 28, 2021 5:49 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja kupim što NAMJERAVAM složiti.
I onda izvadim iz kutija, tako smanjuje volumen ali i spriječava prodaju Cool
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
cicarista

PorukaUpisano: Pon Lip 28, 2021 5:56 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Leo - zd Napisao/la:
Ja kupim što NAMJERAVAM složiti.
I onda izvadim iz kutija, tako smanjuje volumen ali i spriječava prodaju Cool

Mislim da većina kupuje što namjerava složiti... U nekom trenutku, a taj trenutak nikako da dođe, a u međuvremenu namjera zadesi još par maketa i tako nastane stash Laughing

Nekad sam i ja vadio iz kutija... I te sam uspio prodati... A i kupiti bez kutija... Sad samo manje kupujem, bit će...
Natrag na vrh
MAK2020

Član od: 25 Velj 2020
PorukaUpisano: Pon Lip 28, 2021 9:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kupim što želim sastaviti. Pa sastavljam mjesecima, evo BRDM bi bio složen prije 2 tjedna, samo da sam mu valobran stavio. Leo me zezno, osvjestio mi da cijelo podvozje ne odgovara. Sad ga zaobilazim u širokom luku i pravim se da ga ne vidim.

U svakom slučaju ne strahujem da će pojedina maketa biti nedobavljiva, tako da neman neku zalihu...ako i bude nedobavljiva, ima i gorih stvari, ne?

Pozz.
Natrag na vrh
Leo - zd

Član od: 16 Pro 2008
Mjesto: Zadar
PorukaUpisano: Pon Lip 28, 2021 11:12 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

MAK2020 Napisao/la:
Kupim što želim sastaviti. Pa sastavljam mjesecima, evo BRDM bi bio složen prije 2 tjedna, samo da sam mu valobran stavio. Leo me zezno, osvjestio mi da cijelo podvozje ne odgovara,.........

😱 A i ti vjeruješ nekoj picajzli bolesnom perfekcionist i 😝
Koji ne zna niti okrečit jednobojnu maketicu 🤯
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
MAK2020

Član od: 25 Velj 2020
PorukaUpisano: Uto Lip 29, 2021 10:42 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Smile
Natrag na vrh
Slider

Član od: 09 Velj 2012
PorukaUpisano: Sri Lip 30, 2021 10:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

P-51 Napisao/la:
[

Od riječi do riječi. Samo ja od kupljenih 50 složim 1.

sliku slozene ili ti ne vjerujem Smile Smile
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
Slider

Član od: 09 Velj 2012
PorukaUpisano: Sri Lip 30, 2021 10:50 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ja sam se rijesio skoro cijelog stasha...sto ispoklanjao sto bacio sto slozio...imam 6 maketa za nosac aviona, i pet sest u fazi izrade......i nista vise...neke od tih cu zavrsit, neke ce vjerojatno zavrsit u kosu...ukratko kad mi se slaze nekaj kupim.....u par godina cijeli stash ispario...
a ovo o ''losim'' maketama- meni je gust radit takve....i kad nabavim mustanga i thuda od matchboxa, imat cu i cjelu gotovu prvu seriju koju sam slozio u trecem osovne...samo ovaj put i obojene Smile
a na stolu su me 262 i me 110 od iste firme Smile
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Trgovine, on-line shopovi Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma