Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| KatarII
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 885 | | Mjesto: ZGB |
|
Upisano: Ned Lip 27, 2021 4:38 pm Naslov poruke: Misao vodilja pri kupnji maketa |
|
|
Valjda sam pogodio rubriku.
Dakle, nešto sam razmišljao o tome čime se vodim kada kupim neku maketu... ono uobičajeno - mjerilo, područje interesa itd...
I onda sam pogledao (vidljivi) dio stasha i shvatio da tu ima maketa koje sam htio kao mladac, a iz nekog razloga (financije/rijetkost/nedostupnost itd...) ih nisam tada uzeo. I to ne malo takvih maketa, jedno 1/4 stasha, da budem iskren. Sada su mi, zapravo, izvan užeg područja interesa, ali nostalgija...
Da li i vi potpadnete pod taj oblak nostalgije, ili se ipak tome uspijevate othrvati?
I baš me zanima što bi Freud o svemu tome mogao reći...  _________________ Shpeck: No, we do not play games. There is no such thing as a Nintendo Wii in our time.
Cartman in the 25th century: No! Nooo!!! Noooooooooooooooooo!!!!!!!!!!!! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Miros
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 1045 | | Mjesto: Osijek/Tenja |
|
Upisano: Ned Lip 27, 2021 7:02 pm Naslov poruke: |
|
|
Ja ću samo reći da od kupljenih 10 maketa složim 1-2, a ostale uglavnom nakon nekog vremena vraćam na tržište (uz brdo aftermarketa) ili se ugrađuju u moj stash nepovratno, što će reći o toj metodičnosti kod odabira.
Najžalosnije je što mi te stare nesložene makete sa vremenom postaju tehnološki zastarjele i više ih se ne da uspoređivati sa fensi novitetima i tada obično odustajem od slaganja. _________________ Miroslav |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
 | | Član od: 24 Ožu 2006 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Drniš/Šibenik |
|
Upisano: Ned Lip 27, 2021 10:02 pm Naslov poruke: |
|
|
| Miros Napisao/la: | Ja ću samo reći da od kupljenih 10 maketa složim 1-2, a ostale uglavnom nakon nekog vremena vraćam na tržište (uz brdo aftermarketa) ili se ugrađuju u moj stash nepovratno, što će reći o toj metodičnosti kod odabira.
Najžalosnije je što mi te stare nesložene makete sa vremenom postaju tehnološki zastarjele i više ih se ne da uspoređivati sa fensi novitetima i tada obično odustajem od slaganja. |
Od riječi do riječi. Samo ja od kupljenih 50 složim 1. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Moky
 | | Član od: 15 Lis 2007 | | Poruke: 278 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Ned Lip 27, 2021 11:33 pm Naslov poruke: |
|
|
Pa kad ne slažete koji vrag toliko kupujete? Ne mislite valjda živjeti 200godina da gomilate tolike zalihe...dajte to na tržište. _________________ Rusi su ZAKON ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Lip 28, 2021 10:46 am Naslov poruke: |
|
|
| Moky Napisao/la: | | Pa kad ne slažete koji vrag toliko kupujete? Ne mislite valjda živjeti 200godina da gomilate tolike zalihe...dajte to na tržište. |
Nešto slično mi je prije nekih desetak godina rekla moja žena , i svako toliko to opet ponovi .  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| cicarista
| | Član od: 19 Ruj 2016 | | Poruke: 245 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Lip 28, 2021 1:07 pm Naslov poruke: |
|
|
Moja misao vodilja je da nemam u stashu niti jednu koju ne mislim slagati. Ako od neke odustanem ili izađe neka bolja, prodajem postojeću. Nije se jednom desilo da kupim/prodam/kupim istu, ali bar nije bila neželjena u stashu
A za sve vas sa ogromnim "neželjenim" stashovima, slažem se kako je gore napisano, dajte ih na bubanj!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
 | | Član od: 24 Ožu 2006 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Drniš/Šibenik |
|
Upisano: Pon Lip 28, 2021 2:19 pm Naslov poruke: |
|
|
| cicarista Napisao/la: | Moja misao vodilja je da nemam u stashu niti jednu koju ne mislim slagati. Ako od neke odustanem ili izađe neka bolja, prodajem postojeću. Nije se jednom desilo da kupim/prodam/kupim istu, ali bar nije bila neželjena u stashu
A za sve vas sa ogromnim "neželjenim" stashovima, slažem se kako je gore napisano, dajte ih na bubanj!  |
Sve su "željene" a prodaja ionako ne ide jer nas većina nas ima sve što želi; uostalom sad imam 2-3 oglasa koje se ne mrdaju tjednima. Zanimljivo ali razmjena mi ide od ruke jer je ekipa manje-više u situaciji kao i ja. A-10 pak u 1/32 ne mislim davat za 100 kuna pa je i tu tajna Oglasa. Dobre makete novije tehnologije nisu više zabavno jeftine. Šta imaš - imaš i tu su nam izgleda većini vezane ruke. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| cicarista
|
Upisano: Pon Lip 28, 2021 2:28 pm Naslov poruke: |
|
|
| Ja samo znam da sam 99% maketa uspio ovdje prodati. Stavim, u principu, simboličnu cijenu i sve ode... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
 | | Član od: 16 Pro 2008 | | Poruke: 2530 | | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Pon Lip 28, 2021 5:49 pm Naslov poruke: |
|
|
Ja kupim što NAMJERAVAM složiti.
I onda izvadim iz kutija, tako smanjuje volumen ali i spriječava prodaju  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| cicarista
|
Upisano: Pon Lip 28, 2021 5:56 pm Naslov poruke: |
|
|
| Leo - zd Napisao/la: | Ja kupim što NAMJERAVAM složiti.
I onda izvadim iz kutija, tako smanjuje volumen ali i spriječava prodaju  |
Mislim da većina kupuje što namjerava složiti... U nekom trenutku, a taj trenutak nikako da dođe, a u međuvremenu namjera zadesi još par maketa i tako nastane stash
Nekad sam i ja vadio iz kutija... I te sam uspio prodati... A i kupiti bez kutija... Sad samo manje kupujem, bit će... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| MAK2020
 | | Član od: 25 Velj 2020 | | Poruke: 735 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Lip 28, 2021 9:20 pm Naslov poruke: |
|
|
Kupim što želim sastaviti. Pa sastavljam mjesecima, evo BRDM bi bio složen prije 2 tjedna, samo da sam mu valobran stavio. Leo me zezno, osvjestio mi da cijelo podvozje ne odgovara. Sad ga zaobilazim u širokom luku i pravim se da ga ne vidim.
U svakom slučaju ne strahujem da će pojedina maketa biti nedobavljiva, tako da neman neku zalihu...ako i bude nedobavljiva, ima i gorih stvari, ne?
Pozz. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
 | | Član od: 16 Pro 2008 | | Poruke: 2530 | | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Pon Lip 28, 2021 11:12 pm Naslov poruke: |
|
|
| MAK2020 Napisao/la: | | Kupim što želim sastaviti. Pa sastavljam mjesecima, evo BRDM bi bio složen prije 2 tjedna, samo da sam mu valobran stavio. Leo me zezno, osvjestio mi da cijelo podvozje ne odgovara,......... |
😱 A i ti vjeruješ nekoj picajzli bolesnom perfekcionist i 😝
Koji ne zna niti okrečit jednobojnu maketicu 🤯 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| MAK2020
 | | Član od: 25 Velj 2020 | | Poruke: 735 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Lip 29, 2021 10:42 pm Naslov poruke: |
|
|
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Sri Lip 30, 2021 10:45 pm Naslov poruke: |
|
|
| P-51 Napisao/la: | [
Od riječi do riječi. Samo ja od kupljenih 50 složim 1. |
sliku slozene ili ti ne vjerujem  _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Sri Lip 30, 2021 10:50 pm Naslov poruke: |
|
|
ja sam se rijesio skoro cijelog stasha...sto ispoklanjao sto bacio sto slozio...imam 6 maketa za nosac aviona, i pet sest u fazi izrade......i nista vise...neke od tih cu zavrsit, neke ce vjerojatno zavrsit u kosu...ukratko kad mi se slaze nekaj kupim.....u par godina cijeli stash ispario...
a ovo o ''losim'' maketama- meni je gust radit takve....i kad nabavim mustanga i thuda od matchboxa, imat cu i cjelu gotovu prvu seriju koju sam slozio u trecem osovne...samo ovaj put i obojene
a na stolu su me 262 i me 110 od iste firme  _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|