Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Marder I pitanjce za znalce

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
bojanko

Član od: 09 Ruj 2006
Mjesto: karlovac
PorukaUpisano: Uto Pro 01, 2020 1:38 am    Naslov poruke: Marder I pitanjce za znalce Citiraj ovaj komentar

Pozdrav!

Bacio sam se na maketu Mardera I, (1:35), vizualno mi je bas lijep i taman kad sam ga počeo proučavat je Tamiya izbacila maketu Smile pa reko, to mora da je znak, naručeno! Very Happy

Uglavnom, maketa je stigla, krenuo sam sa interijerom, super se slaže, imam i PE set od Abera (doduše za maketu panda hobbyja ili nekog, ne znam sad napamet) pa sam počeo detaljirat i fora mi izgleda sve, za sad........ Kao što sam napisao- maketa se super slaže ali je sve predimenzionirano i užasno predebelo i sve djeluje dosta igračkasto i dječje...

Onda sam odlučio utuć sate i sate rašpanja i brušenja i stanjivanja svih površina koje sam mogao stanjit, tako da djeluju više u skali, a isto tako i sve što sam mogao sam izradit i oblikovat, zamijenio sam metalnim rukotvorinama....

Odlučio sam ovaj "štit" (ispričavam se na neznanju imena dijelova) od topa napraviti od metalnih pločica jer je Tamiyin uvredljivo predebeo i odliven u komadu i stvarno izgleda "dječje" obzirom na neke druge lijepe stvari na maketi.....i šteta mi frontalnu, a vizualno skoro glavnu površinu ostavit takvom kad sam se već toliko dugo igrao s interijerom.... IIIII sve super ALI jednu stvar ne znam sam izradit.... zato sam spreman cijeli PE set od nekog drugog tenka naručit samo zbog 4 kopče jer sam zapeo i nemam šta dalje radit ako to ne sredim Smile

Radi se o ovoj pregibnoj kopči sa šarafima, kako god se to zvalo, što spaja dvije ploče:
(sramotim se javno al očajan sam i trebam pomoć Very Happy )

nadam se da netko zna jer sam plastični uništio da bi uzeo mjere za metalni Very Happy volim vjerovat da su švabe ponavljali takve stvari po tenkovima što se tiče tih "patenata", kopči itd i da ovo na marderu nije jedan jedini takav primjerak (npr vidio sam slične na vratima Stuga III na kupoli ali nije to to.... jer onda nemam drugog izbora nego neku lošu improvizaciju koja će me bost u oči cijeli život Very Happy ...

a druga stvar: negdje sam u nekom preletanju preko neke stranice vidio PE set samo kopči, lanaca, lokota i tih "ponavljajućih" stvari po njemačkim tenkovima ali sad to više ne znam naći niti izguglati pošto ne znam kako se zove to..... crnom strelicom sam označio na slici koja slijedi...... to nešto za vezanje špagi, žica, mreža za granje itd..... zna li netko kako se to zove i kako to naći?

hvala puno unaprijed stručnjaku koji pomogne Smile
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
kuki

Član od: 27 Svi 2008
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Pro 01, 2020 8:30 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Možda ovo:

Aber 1 35 Photo Etched Clamps Clasps for WWII German Tanks Vehicles 35 a 93
1/35 Movable Clamps and Clasps for WWII German Vehicles Vol.1
barakuda

Član od: 22 Sij 2007
Mjesto: ST
PorukaUpisano: Uto Pro 01, 2020 8:42 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Potraži pod "hinges" ili po domaću - britvele. 😉
Imaš ih od Abera do Royal modelsa itd.
https://www.passion132.com/gb/kits-d-amelioration/141367-aber-35-a39-135-hinges-workable-2-choice-.html
https://www.hobbylinc.com/htm/rml/rml36.htm
https://www.bnamodelworld.com/military-vehicles-tanks-detail-up-parts-voyager-models-te053?zenid=7e0eb14186cd7af87c5904e2bc7108fc

Linkovi su samo orijentacioni.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
bojanko

Član od: 09 Ruj 2006
Mjesto: karlovac
PorukaUpisano: Sri Pro 02, 2020 12:13 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

e toooo mi radite momci!! Very Happy
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma