Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| bojanko
 | | Član od: 09 Ruj 2006 | | Poruke: 188 | | Mjesto: karlovac |
|
Upisano: Uto Pro 01, 2020 1:38 am Naslov poruke: Marder I pitanjce za znalce |
|
|
Pozdrav!
Bacio sam se na maketu Mardera I, (1:35), vizualno mi je bas lijep i taman kad sam ga počeo proučavat je Tamiya izbacila maketu pa reko, to mora da je znak, naručeno!
Uglavnom, maketa je stigla, krenuo sam sa interijerom, super se slaže, imam i PE set od Abera (doduše za maketu panda hobbyja ili nekog, ne znam sad napamet) pa sam počeo detaljirat i fora mi izgleda sve, za sad........ Kao što sam napisao- maketa se super slaže ali je sve predimenzionirano i užasno predebelo i sve djeluje dosta igračkasto i dječje...
Onda sam odlučio utuć sate i sate rašpanja i brušenja i stanjivanja svih površina koje sam mogao stanjit, tako da djeluju više u skali, a isto tako i sve što sam mogao sam izradit i oblikovat, zamijenio sam metalnim rukotvorinama....
Odlučio sam ovaj "štit" (ispričavam se na neznanju imena dijelova) od topa napraviti od metalnih pločica jer je Tamiyin uvredljivo predebeo i odliven u komadu i stvarno izgleda "dječje" obzirom na neke druge lijepe stvari na maketi.....i šteta mi frontalnu, a vizualno skoro glavnu površinu ostavit takvom kad sam se već toliko dugo igrao s interijerom.... IIIII sve super ALI jednu stvar ne znam sam izradit.... zato sam spreman cijeli PE set od nekog drugog tenka naručit samo zbog 4 kopče jer sam zapeo i nemam šta dalje radit ako to ne sredim
Radi se o ovoj pregibnoj kopči sa šarafima, kako god se to zvalo, što spaja dvije ploče:
(sramotim se javno al očajan sam i trebam pomoć )
nadam se da netko zna jer sam plastični uništio da bi uzeo mjere za metalni volim vjerovat da su švabe ponavljali takve stvari po tenkovima što se tiče tih "patenata", kopči itd i da ovo na marderu nije jedan jedini takav primjerak (npr vidio sam slične na vratima Stuga III na kupoli ali nije to to.... jer onda nemam drugog izbora nego neku lošu improvizaciju koja će me bost u oči cijeli život ...
a druga stvar: negdje sam u nekom preletanju preko neke stranice vidio PE set samo kopči, lanaca, lokota i tih "ponavljajućih" stvari po njemačkim tenkovima ali sad to više ne znam naći niti izguglati pošto ne znam kako se zove to..... crnom strelicom sam označio na slici koja slijedi...... to nešto za vezanje špagi, žica, mreža za granje itd..... zna li netko kako se to zove i kako to naći?
hvala puno unaprijed stručnjaku koji pomogne  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kuki
 | | Član od: 27 Svi 2008 | | Poruke: 102 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Pro 01, 2020 8:30 pm Naslov poruke: |
|
|
Možda ovo:
Aber 1 35 Photo Etched Clamps Clasps for WWII German Tanks Vehicles 35 a 93
1/35 Movable Clamps and Clasps for WWII German Vehicles Vol.1 _________________ Brzi Hainz |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| barakuda
 | | Član od: 22 Sij 2007 | | Poruke: 2557 | | Mjesto: ST |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| bojanko
 | | Član od: 09 Ruj 2006 | | Poruke: 188 | | Mjesto: karlovac |
|
Upisano: Sri Pro 02, 2020 12:13 am Naslov poruke: |
|
|
e toooo mi radite momci!!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|